"Βλακονόμο" και όχι "Mπλογκονόμο" πρέπει να τον πούνε το νόμο για τα blog


Εκτός από υποκριτές ,είναι και σκοταδιστές …

Το «δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού» είναι ξεπερασμένο για τους Ελληνες πολιτικούς. Αν πιστέψουμε αυτά που έγραψε χθες «Το Παρόν» για το νόμο που λένε ότι ετοιμάζουν για τα blogs και αν η πηγή είναι μέσα από το γραφείο του υπουργού, τότε μιλάμε όχι απλά για «γκαφατζήδες» αλλά για επικίνδυνους και άσχετους.

Γράφει το δημοσίευμα ότι, θα εναρμονιστούμε με κοινοτικές οδηγίες για την παιδοφιλία και θα υποχρεωθούν τα blogs να βάζουν υπεύθυνο σύμφωνα με το νόμο η να τους βρίσκουν από τους ξένους σέρβερ.

To ίδιο παραμύθι …στην Ελλάδα από την εποχή του χωροφύλακα…όταν ,όπως έγγραφε ο Βάρναλης , πήγαιναν εξορία τους κομμουνιστές μαζί με τους χασισέμπορους ,για να δείξουν πως «ίσια λογιούνται η λευτεριά και τα χασίσια»

Που τις βρήκατε ρε, αυτές τις οδηγίες…Τι σχέση έχει η παιδοφιλία και παιδεραστία με την νομοθεσία του διαδικτύου.

Το αδίκημα είναι ποινικό και αντιμετωπίζεται παντού του ίδιο, άσχετα με το μέσο ή τον τρόπο που πραγματώνεται. Και η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα υπήρχε και υπάρχει ακόμα ανοχή σε αυτά τα εγκλήματα…που είναι πολλά και δεν έχουν άμεση σχέση με το διαδίκτυο, πάρα τις μπαρούφες και τις βλακώδεις ανακοινώσεις της αστυνομίας, με όσους κατά καιρούς έχουν συλληφθεί με πληροφορίες και υποδείξεις που έχουν δοθεί από την Interpol και το FBI και σε ιστοσελίδες εκτός Ελλάδος .Γιατί στην Ελλάδα δεν είναι σε θέση να κάνουν ταυτοποίηση πειστηρίων αν αυτό το υλικό ήταν σε σερβερ εντός Ελλάδος Μιλάμε για τεχνολογική , εργαστηριακή ανεπάρκεια. Άλλωστε είναι γνωστό στην Ελλάδα τα συμβατικά εγκλήματα που έχουν σχέση με αυτό το αδίκημα είναι δεκάδες και πολλά θάβονται. Είναι γνωστό ότι αυτού του είδους οι εγκληματίες εντοπίζονται και σε πολύ στα χαμηλά στρώματα της κοινωνίας αλλά και στα υψηλά και δει στο ιερατικό χώρο.

Απλά λόγω διαδικτύου έγινε μια προσαρμογή της νομοθεσίας και ο χρήστης πορνογραφικού παιδεραστικού υλικού διώκεται με κακούργημα και όχι ούτε καν με πλημμέλημα, όπως παλιότερα..

Αντίθετα με Μεταξικό νόμο, αδίκημα είναι μια γυμνή ή ημίγυμνη φωτογραφία ενηλίκου σε οποιοδήποτε μέσο, οπότε δεν υπάρχει σελίδα , πορταλ , και blogs αλλά και απλός χρήστης πχ γκόμενα στο fecebook με το στήθος έξω , στην ΕΛΛΑΔΑ, που ως αυτεπάγγελτο αδίκημα, μπορούν να τους πάνε αυτόφωρο και να αρπάξουν από 2 μέχρι και 6 μήνες φυλάκιση, για διακίνηση ασέμνων αντικείμενων!

Και κάπως έτσι ,στήσανε για λόγους δημοσιότητας εκτρωματικές διώξεις σε βάρους ιδιοκτήτη σελίδας, όπως το facebook ,πριν τέσσερα χρόνια …Βέβαια δεν το κάνανε σε αντίστοιχα site που ανήκουν σε πανίσχυρους εκδοτικούς ομίλους και εταιρίες !

Και πάρα το σάλο και την έλλειψη γνώσης του διαδικτύου αλλά και της κοινοτικής νομοθεσίας που το διέπει από τους δικαστές, ο άνθρωπος μέσα σε 6 μήνες απαλλάχτηκε από δήθεν κακουργήματα που του έβαζαν . Η μοναδική περίπτωση που με βούλευμα απαλείφθηκαν κατηγορίες ,περί παραγωγής ,κατοχής πορνογραφικού υλικού , και μαστροπείας που στηρίζονταν σε τυπωμένα προφίλ και email επικοινωνιών χρηστών, όπως στο Facebook και έγραφαν ότι αυτός τα προωθούσε !!!! ( φανταστείτε τι θα είχε πάθει ο ιδιοκτήτης του Facebook αν το είχε κάνει στην Ελλάδα) και τώρα εκδικάζονται κάτι πλημμελήματα και για πρώτη φορά η κοινοτική νομοθεσία, περί αποποίησης υπευθυνότητας του παρόχου και ευθύνης του χρήστη.

Και παρότι έχουν περάσει 4 χρόνια ,δεν έχουν καταθέσει μια έκθεση ηλεκτρονικών υπολογιστών, ενώ ο αστυνομικός που έκανε την ένορκη κατάθεση, ότι «προέκυπτε το ενδεχόμενο» μέσω τις σελίδας να γίνονται αυτά τα αδικήματα , για να τον ταλαιπωρεί ,είναι ασθενής και η δίκη των πλημμελημάτων αναβάλλεται συνεχώς.

Κάπως έτσι στήσανε και την υπόθεση Καψαμπέλη και Press-gr όταν με το άσχετο email πήγαν και πήραν τα στοιχεία από την google ,ότι είναι σπείρα εκβιαστών που «εκβιάζει, πολιτικούς ,δημοσιογράφους και επιχειρηματίες…»

Και παρ όλα αυτά έκανε 6 μήνες να τα δώσει…Και για παλιούς αναγνώστες του bollywood.gr, θα θυμάστε ότι τους αποκαλύψαμε …Ότι εφόσον είχαν email από yahoo, που έκανε τον δήθεν εκβιασμό για το press-gr, γιατί την πήγαν στην Υahoo να κάνουν άρση απορρήτου. Και κάπως έτσι τα μαζέψανε και «σώθηκε» ο Καψαμπέλης γιατί τον πηγαίνανε για μέσα, να τον ταλαιπωρήσουν και αυτόν.

Ε τώρα ,κάτι αντίστοιχο κάνουν με το νόμο που θα κάνουν ,αν τον κάνουν , για εσωτερική τρομοκρατία, γιατί κανείς σέρβερ και εταιρία που σέβεται τον εαυτό της , και τους χρήστες της ,δεν θα δεχθεί να δώσει στοιχεία χρήστη, αν δεν έχει στοιχεία ότι ο χρήστης τελεί βαριές κακουργηματικές πράξεις…και δεν έχει δικαστικές αποφάσεις. Δεν ρισκάρουν οι άνθρωποι ούτε τις επενδύσεις τους ,ούτε την φήμη τους ,γιατί κάποιος θα θέλει να κάνει αστική αγωγή σε ένα μπλόγκερ …με τον γνωστό τυποκτόνο νόμο του Βενιζέλου, όταν κάλλιστα μπορεί να διαψεύσει μια δημοσίευση ή να τον πάει στα ποινικά. Αλλά εκεί δικάζονται αποδείξεις. Και όταν ο blogger τις έχει ,άντε γεια. Γι αυτό όλοι απειλούν με αστικές αγωγές. Η καλύτερη βιομηχανία στην Ελλάδα .

Καλώς ήρθατε στην Χώρα των Ταλιμπάν του διαδικτύου!