Δεύτερη είδηση μετά την Γάζα , ο τραυματισμός του Αστυνομικού στο ΒΒC!


Δεύτερη σε ιεραρχία είδηση της ημέρας στο BBC http://www.bbc.co.uk/ και στην ιστοσελίδα του ειδησεογραφικού πρακτορείου ,είναι το θέμα με τους πυροβολισμούς στα Εξάρχεια και τον τραυματισμό του αστυνομικού.
Το θέμα είναι σοβαρό. Η δημοσιογράφος και το BBC κάνουν λόγο για εχθρότητα κατά της αστυνομίας στην Ελλάδα από την περίπτωση της δολοφονίας του 16χρονου και προβλέπουν έξαρση της τρομοκρατίας στην χώρα.
Δείτε την είδηση ( μεταφρασμένη απο το Google) oπως την παρουσιάζει το BBC

"Gunmen πυροβολήσαν αστυνομικό στην Αθήνα

Ρίοτ αστυνομία πόδια παρελθόν Χριστουγεννιάτικο-διακοσμημένη βιτρίνα σπουδαστής κατά τη διάρκεια ειρηνικής διαδήλωσης στο κέντρο της Αθήνας Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου 2008
Greek police say they face growing public hostility after the recent riots

Μια ελληνική εξέγερση και ένας αστυνομικός έχει τραυματιστεί σοβαρά από δύο άνδρες με αυτόματα όπλα Καλάσνικοφ στο κέντρο της Αθήνας

Ο υπάλληλος ήταν μέρος μιας μονάδας φύλαγε το Υπουργείο Πολιτισμού, όταν η προ-αυγή επίθεση έλαβε χώρα.

Ο αστυνομικός είναι στο νοσοκομείο και υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση

Ένα τεράστιο ανθρωποκυνηγητό βρίσκεται σε εξέλιξη. Τον περασμένο μήνα η Ελλάδα είδε τις χειρότερες ταραχές στις δεκαετίες μετά το μοιραίο πυροβολισμό από την αστυνομία ενός εφήβου στην Αθήνα.

Οι Αστυνομικοι λένε πως δέχθηκαν 20 βολές από το επιτιθέμενους.

Λένε ότι η 21 ετών ο αξιωματικός spotted gunmen και προειδοποίησε τους συναδέλφους του λίγο πριν αυτός χτυπήθηκε από δύο σφαίρες, μία στο στήθος, ο άλλος στο πόδι.

Ένας αριθμός των ατόμων που έχουν συλληφθεί για ανάκριση.

Ημερήσια επιθέσεις

Το συμβάν έλαβε χώρα στην περιοχή Εξάρχεια, κοντά στην Αθήνα, όπου έφηβος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος πυροβολήθηκε από αστυνομικό τον περασμένο μήνα.Ο θάνατος πυροδότησε συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και διοργανωτές φασαριών.

Η αστυνομία θέλει να ανακαλύψει αν το καλάσνικοφ ήταν ιδιο με αυτό που χρησιμοποιήθηκε στα τέλη Δεκεμβρίου, όταν δύο gunmen κρυμμένα εντός του Πανεπιστημίου Αθηνών άνοιξαν πυρ σε λεωφορείο των ΜΑΤ.

Ανταποκριτής μας λέει ότι υπάρχει ο φόβος ότι η σημερινή έντονη αντι-δημιουργία κλίματος στην Ελλάδα μπορεί να οδηγήσει σε αναζωπύρωση της εγχώριας τρομοκρατίας."