"Μαύρα μεσάνυχτα" έχουν στην αστυνομία για τους απαγωγείς!


Σε ασκήσεις επι χάρτου, με τους συνήθεις ( ικανούς) υπόπτους να οργανώσουν μια τόσο καλά οργανωμένη απαγωγή...και να την φέρουν σε πέρας, κάτω από τόση δημοσιότητα και άσκηση πίεσης μέσω των ΜΜΕ, ειδικά τις τελευταίες μέρες, θα κινηθεί η αστυνομία. Τα σενάρια και οι διαδόσεις θα πληθαίνουν μέρα με την μέρα και μέχρι να ξεφουσκώσει το θέμα από την επικαιρότητα.
Το γεγονός ότι οι πρώτες πληροφορίες έφεραν την αστυνομία να βρίσκει πρώτη τον απαχθέντα στην περιοχή του Ασπροπύργου, δείχνει ότι μετά την παράδοση των λύτρων αποφάσισαν να κινηθούν, παρά την σχετική συμφωνία με την οικογένεια να μην εμπλακούν μέχρι να παραδοθεί σε αυτή ο απαχθείς. Με δεδομένο ότι η παράδοση θα γίνονταν πέριξ των δυο κεντρικών εθνικών οδών που οδηγούν στο Λεκανοπέδιο, η αστυνομία είχε δημιουργήσει ζώνες παρακολούθησης στις περιοχές αυτές εκτός και εντός Αττικής από τις πρώτες μέρες της απαγωγής.
Και η πιο λογική άποψη οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το "θύμα" θα ήταν σε αντίθετη κατεύθυνση με το τόπο παράδοσης των λύτρων.
Ωστόσο όπως προκύπτει από την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης ...οι απαγωγείς έδωσαν περισσότερη βάση στην "ασφάλεια" των λύτρων παρά το γεγονός οτι ήξεραν καλά, ότι η δημοσιότητα λειτουργούσε σε βάρος τους. Ενα στοιχείο που μπορεί να αποβεί μοιραίο λάθος.
Άλλωστε δεν είναι τυχαία και η δημοσιότητα που έδωσαν από την οικογένεια, με άξονα την υγεία του θύματος, τις τελευταίες μέρες κάτω από τις συμβουλές όσων συμμετείχαν σε ρόλο διαπραγματευτή και γνώριζαν το τρόπο που λειτουργούσαν οι απαγωγείς.