"Aντε γειά"... λένε στους ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΟΙ 18χρονοι !


Οχι μόνο δεν τους πείθουν, αλλά τους αποστρέφουν απο την πολιτική τους νέους ηλικίας απο 18-24 ετών ,σύμφωνα με έρευνα του μηνιαίου περιοδικού «FANTOMAS» και της ΑΛΚΟ ,οι δύο αρχηγοί των μεγάλων πολιτικών κομμάτων! Είναι δεκαοχτάρηδες και σας ...τους αρχηγούς!
Δείτε μερικά στοιχεία της έρευνας:
"Ούτε ο Κώστας Καραμανλής ούτε ο Γιώργος Παπανδρέου πείθουν τη νεολαία (18-24 χρόνων).Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του Γιώργου Παπανδρέου είναι σαφώς καλύτερα από αυτά του πρωθυπουργού ακόμα και σε τομείς που κυριαρχεί η απάντηση «κανένας από τους δύο».
Πολιτικά, ο Καραμανλής συνεχίζει να διατηρεί (βραχεία έστω) κεφαλή. Θεωρείται οριακά καλύτερος πρωθυπουργός και του αποδίδεται ευκολότερα ο χαρακτηρισμός του ηγέτη.Κανένας δεν νοιάζεται για τους απλούς πολίτες, πιστεύει το 43,1% των νέων. Ακολουθεί ο Παπανδρέου με 30,3 και ο Καραμανλής με 20,7%.
Ο Καραμανλής διατηρεί (βραχύτατη) κεφαλή στο ερώτημα περί καταλληλότερου πρωθυπουργού έναντι του Γιώργου Παπανδρέου (36,6% έναντι 36%). Ο «Κανένας» βρίσκεται στο 27,4%.
Ο Καραμανλής είναι ηγέτης συγκριτικά με τον Παπανδρέου και μάλιστα η διαφορά είναι τεράστια (31,4 έναντι 18,2%). Και πάλι όμως ένας στους τρεις (33,1%) θεωρούν ότι κανένας τους, δεν είναι ηγέτης.
Ο Γιώργος Παπανδρέου (37%) είναι εντιμότερος και πλέον ακέραιος του Κώστα Καραμανλή (29,4%) με την απάντηση «Κανένας», να δίδεται από έναν, στους τρεις νέους (32,5%).
Ο Γιώργος Παπανδρέου μπορεί να λύνει αποτελεσματικότερα τα προβλήματα. Στη σχετική ερώτηση, συγκεντρώνει ποσοστό 36,2 έναντι 29,3% του Κώστα Καραμανλή. Ο «κανένας» στην περίπτωση αυτή ξεπερνά το 1/3 των ερωτώμενων (34,5%).Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει ξεκάθαρες θέσεις (39%), σε σχέση με τον πρωθυπουργό (26,4), ενώ και πάλι ένας στους τρεις υποδεικνύουν τον «κανένα» (33,4%).ΚΑΝΕΝΑΣ δεν εμπνέει σιγουριά κι εμπιστοσύνη στους νέους. Εδώ το ποσοστό φτάνει το 54%, ενώ Παπανδρέου και Καραμανλής δεν διαφοροποιούνται ιδιαίτερα (24,1 έναντι 21,9%).
ΚΑΝΕΝΑΣ (61,6%) δεν πραγματοποιεί όσα υπόσχεται. Στην ερώτηση αυτή ο Παπανδρέου συνεχίζει να διατηρεί ελαφρύ προβάδισμα του πρωθυπουργού, ωστόσο τα ποσοστά τους είναι μάλλον απελπιστικά (15,4 και 11%)!
Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει σαφώς καλύτερους συνεργάτες (57,8%) έναντι του Κώστα Καραμανλή (13,5%). Ο πρωθυπουργός φαίνεται να πληρώνει την εμπλοκή του ονόματος συνεργατών σε σκάνδαλα και σκανδαλολογία. Ο «κανένας» συγκεντρώνει 19,4%.
Τέλος, ένας στους δύο νέους ΔΕΝ θα έκανε παρέα με κανέναν από τους δύο. Οι υπόλοιποι, πάντως, θα προτιμούσαν να κάνουν παρέα με τον πρωθυπουργό, παρά με τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ (19,2 έναντι 13,8%).Η Πανελλαδική Δημοσκόπηση της ALCO, πραγματοποιήθηκε στο διάστημα, από 21-23 Δεκεμβρίου 2008, σε δείγμα 1.000 ατόμων ηλικίας 18-24 ετών, σε ολόκληρη την Ελλάδα."
Η Δημοσκόπηση υπάρχει στο site του Περιοδικού «FANTOMAS» www.fantomas.gr.