Να αγοράσουν τα ασφαλιστικά ταμεία τις Τράπεζες!

...καλά τα λέει ο κυρ Σταύρος από το σημερινό Βήμα
Αλλά...ξεχνά ότι εδώ είναι Ελλάδα ...και οι εργατοπατέρες , οι πολιτικοί και οι Αγάπιοι είναι ικανοί να χρεοκοπήσουν και τις Τράπεζες αν τις έπαιρναν τα ταμεία.

Την είδε αλλιώς σήμερα ο Σταυρός Ψυχάρης και στο κεντρικό του άρθρο αναφέρεται στο θέμα των ήμερων το χρηματιστηριακό κραχ και τα επακόλουθά του στην Ελλάδα.
Γιαυτό και εμείς θα την δούμε αλλιώς μαζί του και θα συμφωνήσουμε.
Γράφει πχ ότι τα ασφαλιστικά ταμεία με τα αποθεματικά που έχουν, όντως θα μπορούσαν να αγοράσουν τις μεγάλες τράπεζες.
Αλλά δεν ξέρει ο κ Σταύρος οτι τα ασφαλιστικά ταμεία είναι διοικητικά και λογιστικά μορφώματα. Γενικά ένα μπάχαλο... Δεν έχουν ούτε μάνατζερ, ούτε η νομοθεσία είναι τέτοια που θα μπορούσαν να κάνουν αυτά τα ανοίγματα και εγχειρήματα. Διοικούνται από αποτυχόντες πολιτευτές και "άπληστους" εργατοπατέρες και πολιτικούς που δήθεν κλαίνε για την σύνταξη του φτωχού και κάνουν μαζί με τους πολιτικούς τους πατρόνες υπουργούς και διοικητές ότι θέλουν.
Κοιτάνε να βολέψουν τα παιδιά τους , να μπουν σε καμιά επιτροπή να έχουν ένα δεύτερο και τρίτο μηνιάτικο, να κάνουν και καμιά μπίζνα για κανένα συγγενή τους επιχειρηματία ή του κόμματος να πάρουν και αυτοί το αντίδωρο! Μια από τα ίδια κάνουν και οι διοικητές που βάζουν τα εκάστοτε κυβερνώντα κόμματα.
Να σκεφθείτε επί ΠΑΣΟΚ (2000-2004)το ΙΚΑ έδωσε 600.000 ευρώ για εκπομπή στην ΕΡΤ σε εταιρία που είχαν κάποιοι εργατοπατέρες με κάποιο μπροστινό (δημοσιογράφο) . Και τι έκανε αυτή η εκπομπή. Έπαιρνε συνεντεύξεις από τους εργατοπατέρες...Και ποιος την έβλεπε. Ούτε οι ίδιοι...Και ποιος την πλήρωνε, ο "μαλάκας" ασφαλισμένος και τα ελλειματα του ΙΚΑ Φανταστείτε τώρα τι θα είχε γίνει αν τα ταμεία είχαν και τράπεζες...
Μεζονέτες θα είχαν ...οι πολιτικοί και οι εργατοπατέρες αντι για οροφοδιαμερίσματα!