Ο «Γάλλος» γαλάζιος πρίγκιπας που ταξίδευε στη Γερμανία

By http://www.kolonaki-press.com/

Οι φίλοι, τα ταξίδια αναψυχής, οι συμβάσεις, οι σκιές και οι γκρίνιες των υπόλοιπων γαλάζιων που ένιωσαν ότι αδικούνται σε σχέση με τον ξάδερφο του Κώστα Καραμανλή

Η SIEMENS, το ταξίδι στη Λειψία, οι αμαρτωλές συμβάσεις και οι αγωγές στα ΜΜΕ

Της Λίας Παναγιά

liapis«Αν ήμουν εγώ στη θέση του Λιάπη, θα με είχαν γιουχάρει ζωντανό στην πλατεία Συντάγματος». Η δήλωση του πρώην υφυπουργού Χρήστου Μαρκογιαννάκη είναι ενδεικτική των δύο μέτρων και δύο σταθμών της κυβέρνησης για την εμπλοκή στελεχών της σε σκάνδαλα. Οι ρητορείες για σεμνότητα και ταπεινότητα ισχύουν μόνο για τους κοινούς θνητούς της ΝΔ και όχι για τον πρίγκιπα της οικογένειας Καραμανλή. Η κυβέρνηση κάλυψε τον Υπουργό που ανήκει στο σκληρό Καραμανλικό καθεστώς και άλλαξε την καθημερινή ατζέντα με το σκάνδαλο Παυλίδη.

Φιλίες και ταξίδια αναψυχής

hristoforakos«Οι φιλίες δεν ποινικοποιούνται» Τι γίνεται όμως όταν ένας Υπουργός κάνει κολλητή παρέα με τον υπαριθμόν ένα προμηθευτή του δημοσίου και τον επιχειρηματία του οποίου η αεροπορική εταιρεία ανταγωνίζεται την κρατική Ολυμπιακή;

  • Μιχάλης Χριστοφοράκος: Ο άνθρωπος που για χρόνια, χειριζόταν τεράστια ποσά από τα μαύρα ταμεία της μητρικής Siemens και χρηματοδοτούσε κόμματα για να εξασφαλίσει τις υπερκοστολογημένες συμβάσεις της εταιρείας του, εις βάρος του ελληνικού δημοσίου. Η Siemens ήταν η βασική προμηθεύτρια σε ΟΤΕ, ΟΣΕ και συγκοινωνιακούς φορείς που υπάγονται στο Υπουργείο Μεταφορών, την περίοδο που Υπουργός ήταν ο Μιχάλης Λιάπης.
  • Αθανάσιος Λασκαρίδης: Ο επιχειρηματίας της αεροπορικής εταιρείας Aegean. Αφού ναυάγησαν οι προσπάθειες της εταιρείας του για την εξαγορά της Ολυμπιακής, η Aegean κατήγγειλε τον εθνικό αερομεταφορέα για παράνομες κρατικές επιδοτήσεις, βάζοντας την Ολυμπιακή στο μάτι της Κομισιόν. Την περίοδο εκείνη Υπουργός Μεταφορών ήταν ο Μιχάλης Λιάπης.
H συνέχεια εδώ