Μας "θέλουν μπράβους" της νύχτας και οχι φρουρούς της Τάξης !



Πρωτοφανή είναι τα όσα καταγγέλλουν οι Ειδικοί Φρουροί από την Κρήτη, όπου οργιάζει η εγκληματικότητα με τα ναρκωτικά και της Ληστείες ! Αντί είναι στην ύπαιθρο και κοντά στους πολίτες τους έχουν στα Μάλια να φυλάνε τους μεθυσμένους Αγγλους τουρίστες
Σύμφωνα με το blog San paramythia...
"Με μια οργισμένη ανακοίνωση τους,οι Ειδικοί Φρουροί της Κρήτης μέσω της συνδικαλιστικής τους ένωσης,καταγγέλλουν την άσκοπη κατασπατάληση των δυνάμεων τους αφ'ενός σε γραφεία και αφ'ετέρου σε αντικείμενα άλλων υπηρεσιών και άλλων αρμοδιοτήτων από κείνες για τις οποίες έχει ιδρυθεί το σώμα των ΤΑΕ,δηλαδή την φύλαξη της υπαίθρου."
Δείτε όλο το θέμα...

Ειδικοί Φρουροί:Δεν ασχολούμαστε με το αντικείμενο για το οποίο ιδρύθηκαν τα ΤΑΕ

"Μας θέλουν "μπράβους"καταστημάτων"

Με μια οργισμένη ανακοίνωση τους,οι Ειδικοί Φρουροί της Κρήτης μέσω της συνδικαλιστικής τους ένωσης,καταγγέλλλουν την άσκοπη κατασπατάληση των δυνάμεων τους αφ'ενός σε γραφεία και αφ'ετέρου σε αντικείμενα άλλων υπηρεσιών και άλλων αρμοδιοτήτων από κείνες για τις οποίες έχει ιδρυθεί το σώμα των ΤΑΕ,δηλαδή την φύλαξη της υπαίθρου.Οι ειδικοί φρουροί,σε σκληρή γλώσσα ,δεν διστάζουν να πούν ότι τους έχουν καταστήσει "μπράβους"καταστημάτων καθώς καλούνται να φρουρούν νυχτερινά μαγαζιά.Για την κατάσταση αυτή,οι ειδικοί φρουροί κατηγορούν ευθέως την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης.

Συγκεκριμένα ,στην ανακοίνωση αναφέρεται:

"Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα που έγιναν στο Ηράκλειο (ένοπλή ληστεία στο Ασήμι-απόπειρα κλοπής ΑΤΜ) και στο Ρέθυμνο (ένοπλη συμπλοκή με τον θανάσιμο τραυματισμό και τον τραυματισμό άλλων τεσσάρων συνανθρώπων μας) η Ένωση Ειδικών Φρουρών Κρήτης αισθάνεται την ανάγκη και μετά το πλήθος των καταγγελιών από φιλήσυχους συμπολίτες μας για την πλήρη απουσία των Τ.Α.Ε. από την ύπαιθρο της Κρήτης για τον οποίο λόγο εξαρχής ιδρύθηκε, να γνωστοποιήσει σε όλους τους πολίτες της Κρήτης ότι δεν ευθύνεται η εκάστοτε διοίκηση του Τ.Α.Ε. ούτε και το προσωπικό που υπηρετεί σε αυτά.POLICE.jpg

Υπεύθυνοι για την μη τήρηση του πρωταρχικού σκοπού ιδρύσεως των Τ.Α.Ε. για την αστυνόμευση της υπαίθρου, είναι η μεγάλη αποδυνάμωση του προσωπικού των υπηρεσιών αυτών σε άλλες υπηρεσίες με την αιτιολογία ότι δεν υπάρχει προσωπικό (αλλά υπάρχει πάντοτε για τα γραφεία) και ακόμη οι διαθέσεις του προσωπικού έχουν αποδειχθεί άνευ ουσίας γιατί όχι μόνο δεν ασχολούνται με το αντικείμενο για το οποίο έχουν διατεθεί στις υπηρεσίες αλλά ασχολούνται με γραφειοκρατία-σκοπιές, για αυτό βλέπουμε την ύπαιθρο να υποφέρει από την αύξηση της εγκληματικότητας (ναρκωτικά-ζωοκλοπή και άλλες παράνομες δραστηριότητες).

Ένα παράδειγμα κατασπατάλησης προσωπικού κάθε χρόνο είναι τα Μάλια-Χερσόνησος στα οποία τα προβλήματα πάντα κάθε χρόνο είναι τα ίδια. Στην ουσία είμαστε οι μόνιμοι «μπράβοι» των μαγαζιών. Με το τελευταίο γεγονός στο Ρέθυμνο τα Τ.Α.Ε. ορθώς απασχολούνται με τα μέτρα ασφαλείας αλλά βλέπουμε υπηρεσίες οι οποίες ενισχύθηκαν με προσωπικό δεν λαμβάνουν μέρος στα μέτρα (Ηράκλειο).

Είχαμε προειδοποιήσει ότι αυτή η μεγάλη αποδυνάμωση των Τ.Α.Ε. θα τα μετατρέψει από μια υγιής υπηρεσία σε προβληματική και δεν θα μπορούν να αντεπεξέλθουν στο δύσκολο έργο τους. Παρόλο την αντίδραση εκ μέρους της Ενώσεως μας η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης συνεχίζει την απαράδεκτη τακτική της αποδυνάμωσης των Τ.Α.Ε. και δυστυχώς βλέπουμε ότι δεν υπάρχει ουδεμία αντίδραση στην διάλυση των συγκεκριμένων υπηρεσιών από την Υποδιεύθυνση Αστυνομικών επιχειρήσεων στην οποία υπάγονται τα Τ.Α.Ε. Φτάσαμε στο απαράδεκτο σημείο πολυδύναμες υπηρεσίες να μην βγάζουν ούτε ένα περιπολικό στην ύπαιθρο όλο το 24ωρο".

http://paramythia.pblogs.gr/2008/08/tae-krhths-mas-theloyn-mpraboys-katasthmatwn.html