Περί σύλληψης του blogger –δημοσιογράφου …και άλλες «ηλεκτρονικές μυθοπλασίες» !

Η είδηση που έχουν τα περισσότερα blogs, για την σύλληψη δημοσιογράφου εκδότη εφημερίδας στο Αγρίνιο …και μάλιστα με έφοδο της υπηρεσίας δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, είναι μία ακόμα απόδειξη ότι είμαστε κράτος «αλμπάνηδων» , όπου με μυθοπλασίες και «αλμπάνηδες» προσπαθούμε να βάλουμε τάξη και νόμο στο δίκτυο .Με νόμους και τροπολογίες που συμφέρουν και εξυπηρετούν την εκάστοτε εξουσία.
Όποια και να είναι η αλήθεια, για το τι έγραφε ο δημοσιογράφος ,ένα πράγμα είναι σίγουρο, όπως στην περίπτωση του press-gr και του ατυχούς Καψαμπέλη , του blogme , παλιότερα του κυβερνοκαλλιτέχνη που τον συνέλαβαν με «σωρεία κακουργημάτων» για το πλακατζίδικο dirty works , άλλου εταιρικού παρόχου δηλωμένου site, όπως το facebook που τον παρουσίαζαν ως «μεσάζον» μαστροπό με κρυφό και πονηρό site ( δηλαδή φανταστείτε να είχαν συλάβει τους ιδιοκτήτες του Facebook ή τον Βill Gates για τα groups που δημιουργούν χρήστες τους ή για τις συνομιλίες τους στο msn ή το hotmail επειδή το hotmail μεταφράζετε σε ελληνικά και ως «καυτό»ταχυδρομείο , άρα ύποπτο κλπ ), έχουμε να κάνουμε με την απόλυτη «γελιοποίηση» του διαδικτύου και το τι είναι πραγματικό και σοβαρό κυβερνοέγκλημα .
Αν το λέγατε σε μια χώρα της Ευρώπης, για να μην πάμε στην Αμερική ,ότι με αυτά λειτουργούν στην Ελλάδα υπηρεσίες δίωξης θα σας έπαιρναν με τις ντομάτες!
Και μετά λένε ότι θα κάνουν νόμο για τα blogs . Eδώ δεν έχουν νόμο για το internet και θα κάνουν για τα blogs …
Βρήκαν μια «καραμέλα» ,το απόρρητο μας εμποδίζει και την πιπιλίζουν δεξιά και αριστερά …και λένε να «πηγαίνουν» τα blogs να «δηλώνονται» στην αστυνομία , και συνδέουν το κυβερνοέγκλημα με το γεγονός ότι ο άλλος ανάρτησε ένα βίντεο ή εικόνα της γκόμενάς του έν αγνοία της…κλπ
Αυτά είναι τα πικάντικα του διαδικτύου και τέτοια συμβαίνουν κάθε μέρα ,κατά δεκάδες σε όλο τον κόσμο …Καμία σοβαρή κεντρική ή περιφερειακή υπηρεσία δίωξης κυβερνοεγκλήματος δεν ασχολείται μ αυτά …Και κανείς αρχηγός αστυνομίας ή υπουργός δεν έκανε τελετές απονομής βραβείων, γιατί βρήκαν πέντε «ηλίθιους» που έβαζαν γυμνές φωτογραφίες φιλικών, γνωστών ή αγνώστων προσώπων, επειδή ο άλλος για να κάνει πιο εντυπωσιακό το κατηγορητήριο έγραφε ( η φωτογραφία μοιάζει με οριακά ανήλικη η ενήλικη!!!)
Αυτά τα διεκπεραιώνουν τοπικά αστυνομικά τμήματα
Ούτε βέβαια πουθενά στον κόσμο δεν κατάσχουν υπολογιστές ή μπουκάρουν σε γραφεία δημοσιογράφων , η εταιριών και νόμιμων παρόχων internet ,όπως του ατυχούς Καψαμπέλη να πάρουν υπολογιστές, για να αποδείξουν ότι δήθεν μια ανάρτηση ενός σχολίου ή μιας είδησης σε ένα site ή blogs που αναρτήθηκε έχει εκβιαστικό ή συκοφαντικό περιεχόμενο. Αρκεί η δημοσίευση να πάει κάποιος στην δικαιοσύνη , όπως συμβαίνει σε όλα τα ΜΜΕ και να υποβάλει μήνυση κατ αγνώστων ή γνωστών!
Το απόρρητο είναι μια ελληνική ηλιθιότητα. Καταρχήν δεν υπάρχει απόρρητο με την κλασική έννοια της λέξης ,όπως πολλοί πιστεύουν στο internet ή στα κινητά τηλέφωνα. Οι πάντες ξέρουν, που ,ποιος, πότε . Ετσι πολλοί παρασύρονται και λένε θα πάω να το γράψω ή να το δημοσιεύσω στο ιντερνετ και δεν θα με βρουν … Αμ δεν είναι έτσι…
Το άλλο που το πάτε. Λένε θα κάνουν νόμο για τα blogs όταν δεν έχουν κάνει το πιο απλό . Να νομοθετήσουν και να προβλέπουν ότι το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο αποτελεί επίσημο και αναγνωριστικό στοιχείο επικοινωνίας και δήλωσης ταυτότητας.
Ετσι να μπορούν κρατικές, δικαστικές, αστυνομικές και ρυθμιστικές αρχές να το χρησιμοποιούν ως επίσημο στοιχείο επικοινωνίας. Ετσι θα μπορούν να ειδοποιήσουν κάποιον και μέσω email ,με κάθε επισημότητα . Οπότε αν πχ πάει κάποιος και διαμαρτυρηθεί ότι στο τάδε blogs με το τάδε δηλωμένο δημόσια ηλεκτρονικό ταχυδρομείο έκανε αυτό ,θα μπορεί δικαστική ή διωκτική αρχή να καλέσει αυτόν που έχει αναρτήσει ή στείλει το email να παρουσιαστεί και αν δεν το κάνει να έχει επιπλέον κυρώσεις.
Αλλά αυτά, γι αυτούς είναι ψιλά γράμματα . Απλά θέλουν να μετατρέψουν στην Ελλάδα και μόνο, το internet σε ιδιώνυμο αδίκημα… Με απλά λόγια μιλάμε για το απόλυτο «μπάχαλο» .
Και όλα αυτά, όταν οι άλλοι συζητάνε τώρα, να απελευθερώσουν και τις καταλήξεις ( δηλαδή τα gr, com κλπ) ή να δημιουργήσουν διαφορετικό internet για τα site και σελίδες με ερωτικό και πορνογραφικό υλικό. Δηλαδή να τα βγάλουν από το www και να τα βάλουν σε μια μορφή xxx. , οπότε να ελέγχονται καλύτερα και να αποκλείονται από το κοινό internet …
Αλλά αυτά είναι για χώρες που έχουν πάρει σοβαρά τα θέματα αυτά και όχι για χώρες όπως εμείς, που με «αλμπάνηδες» και «άρπα κόλες» θέλουμε να μπούμε στον αυριανό κόσμο, που θα είναι απόλυτα ψηφιακός .