Να και μια σωστή ενέργεια των «γραφειοκρατών» της ΕΣΗΕΑ


Το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών παρουσίασε τις διεθνής μουσικές διακρίσεις & βραβεύσεις του συναδέλφου δημοσιογράφου Δημήτρη Κατή στις 2 Ιουνίου στην αίθουσα «Καράντζα» της Ενώσεως, Ακαδημίας 20 και ώρα 7.00 το απόγευμα.

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Κατής βραβεύτηκε στο Hollywood στις 29 Νοεμβρίου 2007 από τα Los Angeles Music Awards στην κατηγορία της κλασσικής μουσικής - Best Classical- αφού είχε ήδη κερδίσει ομόφωνα 2 υποψηφιότητες στις κατηγορίες Film Music & Classical αντιστοίχως.
Το λαμπρό γεγονός έλαβε χώρα στο διάσημο Henry Fonda Music Box Theatre στη λεωφόρο των αστέρων, στο Χόλυγουντ.

Στις 29 Μαρτίου 2008, ο Δημήτρης Κατής βραβεύεται από το διάσημο περιοδικό της παγκόσμιας μουσικής, BILLBOARD. Το περιοδικό που καθιέρωσε τους Beatles & Rolling Stones και που ιδρύθηκε το 1894 στις ΗΠΑ, βραβεύει τον Δημήτρη στην κατηγορία Soundtrack / Electronica. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο μεγαλοπρεπές Mansion America Theatre στο Branson του Missouri. Το
Branson ονομάζεται «the capital of live entertainment» με 52 θέατρα. Στο συγκεκριμένο στο οποίο έγινε η βράβευση εμφανίζεται ο διάσημος Bill Cosby.

Την εκδήλωση της 2ας Ιουνίου προλόγισε ο πρόεδρος της Ε.Σ.Η.Ε.Α. & του Μ.Ι. ΠΑΝΟΣ ΣΟΜΠΟΛΟΣ & η β΄αντιπρόεδρος ΕΝΗ ΜΑΓΙΑΣΗ. Οι ομιλητές του πάνελ ήταν ο Νομπελίστας ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΕΡΕΦΟΣ – ακαδημαϊκός καθηγητής του πανεπιστημίου Αθηνών & πρόεδρος του αστεροσκοπείου Αθηνών – ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΣ – ποιητής, συγγραφέας δημοσιογράφος – ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΟΥΚΑΣ – δημοσιογράφος συγγραφέας – και ο συνθέτης ΗΛΙΑΣ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ.

(διευθυντής Ιδρύματος Μπότση) καθώς και σκηνοθέτης Επίσης οι συμμετείχαν στο βίντεο που προβλήθηκε οι επιστήμονες ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ (διευθυντής Πλανηταρίου) και ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ (διευθυντής Δημοκρίτου), ο δημοσιογράφος ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΝΝΙΔΗΣΛΕΩΝΙΔΑΣ ΛΟΪΖΙΔΗΣ. Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΩΡΑΪΤΙΝΗΣ.

Ο Δημήτρης Κατής είναι και πάλι φέτος υποψήφιος στα βραβεία του Λος Άντζελες, η υποψηφιότητα του ανακοινώθηκε πριν λίγες ημέρες.

(Φωτογραφία: Ο ΝΟΜΠΕΛΙΣΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΕΡΕΦΟΣ κύριος ομιλητής για τη δουλειά του Δημήτρη Κατή, εδώ μαζέ μετά το πέρας της εκδηλώσεως).