Ρεκόρ πενταετίας στα έσοδα διαφήμισης για το Διαδίκτυο


Mε ρυθμούς ρεκόρ που ξεπερνούν κάθε προσδοκία αλλά και προηγούμενο, κινούνται τα διαφημιστικά έσοδα του Διαδικτύου διεθνώς κατά την τελευταία πενταετία, αφού από το 2003 και μετά, περίοδο κατά την οποία το μέσο γνώρισε ευρεία διάδοση στις αγορές του λεγόμενου δυτικού κόσμου, το μερίδιο του Ιντερνετ διευρύνεται συνεχώς, ενώ η ποσοστιαία αύξηση από έτος σε έτος, είναι πάντοτε διψήφια.


Χαρακτηριστικό είναι ότι στο διάστημα 2003-2007 η αύξηση της διαφημιστικής δαπάνης στο μέσο φτάνει στο ιλιγγιώδες ποσοστό του 241,73%.


Όπως προκύπτει δε από τα στοιχεία της ZenithOptimedia και την τρέχουσα χρονιά αναμένεται σημαντική αύξηση της τάξης του 25,79% σε σχέση με το 2007.


Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την παράλληλη μείωση διαφημιστικών εσόδων που καταγράφεται σε μερίδα των λεγόμενων παραδοσιακών μέσων, ωθεί ολοένα και περισσότερους επιχειρηματίες του χώρου των ΜΜΕ, να επενδύουν με ολοένα και μεγαλύτερη ένταση στο Διαδίκτυο, δημιουργώντας ιστοτόπους, αλλά και διαδικτυακές "εκδόσεις" των προϊόντων τους, παράλληλα με τις κλασικές μορφές τους, προσβλέποντας σε σημαντικά έσοδα από την διαρκώς αυξανόμενη πίτα του διαδικτύου.


Περοσσότερα http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/06/23/1528696.htm