Υπουργός του Καραμανλή που τον έκανε ρόμπα η Λαγκάρντ....πρόεδρος στα ΕΛΠΕ από τον Κούλη !Βίντεο



Τη θέση του Προέδρου των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ) αναλαμβάνει ο πρώην υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννης Παπαθανασίου, σύμφωνα με επιστολή των υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσαν τα ΕΛΠΕ, με την επιστολή γνωστοποιείται ο διορισμός των παρακάτω μελών του Διοικητικού Συμβουλίου: Ιωάννη Παπαθανασίου, Γεώργιου Αλεξόπουλου, Μιχαήλ Κεφαλογιάννη, Αλέξανδρου Μεταξά, Κωνσταντίνου Λαμπρόπουλου, Λουκά Παπάζογλου, Αλκιβιάδη Ψάρρα. Εκφράζεται η επιθυμία ο Ιωάννης Παπαθανασίου να εκλεγεί ως μη εκτελεστικός πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και ο Ανδρέας Σιάμισιης (από αναπληρωτής διευθύνων) ως διευθύνων σύμβουλος.
Κάνει έτσι ολική επαναφορά άλλο ένα πρόσωπο που έπαιξε κρίσιμο ρόλο στην πορεία της χώρας προς τα μνημόνια, αφού ο Γιάννης Παπαθανασίου υπήρξε ο τελευταίος Υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Καραμανλή, και “παρέδωσε” στον επίσης αλησμόνητο Υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Όπως υπενθυμίζει το documentonewsτον κ. Παπαθανασίου θα τον θυμόμαστε για την λαδωμένη χαρτοπετσέτα που ενεχειρίασε στην τότε ΥΠΟΙΚ της Γαλλίας κυρία Κριστίν Λαγκάρντ με τα μέτρα που θα έπαιρνε για να μειώσει το έλλειμμα, όπως έχει αποκαλύψει η ίδια η Λαγκάρντ, η οποία σε εκείνη την περίπτωση είχε λέει σκεφτεί ότι “δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά”….