Ηλεκτρονικές υπογραφές για να καθαιρεθεί ο Αμβρόσιος μαζεύουν αντίχριστοι haters


Να καθαιρέσουν τον γλυκύτερο παππούλη της Ελλάδας μας, των Βαλκανίων και πιθανόν ολόκληρου του κόσμου αποφάσισαν κάποιοι αχάριστοι άνθρωποι. Παρότι ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, ο οποίος κατάφερε να βουλιάξει όλη τη χώρα με την καλοσύνη που ξεπήδησε από μέσα του την περίοδο των πυρκαγιών στην Ανατολική Αττική έχει χιλιάδες οπαδούς, μερικοί κομπλεξικοί προσπαθούν να τον βγάλουν από τη θέση του, μια πράξη που πολύ πιθανόν να έχει ολέθριες συνέπειες για τα στρατηγικά αποθέματα χριστιανικής αγάπης της χώρας.
Όπως και να΄χει, η προσπάθεια των ασέβαστων haters έχει ξεκινήσει ήδη, με το όχημα της συνωμοσίας τους να είναι η γνωστή ηλεκτρονική πλατφόρμα συλλογής υπογραφών που είναι το Avaaz (αυτό είναι το εν λόγω ψήφισμα). Ο σκοπός τους είναι να αναγνωριστεί το αίτημά τους για καθαίρεση του Μητροπολίτη από την Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία έχει με επιτυχία αγνοήσει τις διαδοχικές σουπερνόβα δημόσιων σχέσεων που έχει προκαλέσει ο Αμβρόσιος.
Οι εισηγητές της συγκεκριμένης πρότασης υποστηρίζουν πως ο Μητροπολίτης έχει επανειλημμένα υποκινήσει βία και μίσος. Δυστυχώς από ό,τι φαίνεται, ένας ιερέας δε μπορεί να κηρύξει ήσυχος το μίσος κατά κάμποσων κοινωνικών ομάδων, πολλές φορές και πολλών μαζί, χωρίς να τον ενοχλεί σε αυτό του το έργο ο κάθε τυχάρπαστος (και σίγουρα χρηματοδοτούμενος από τον Σόρος όπως εμείς πχ). Η δε καθαίρεση είναι η βαρύτερη ποινή που επιβάλλεται από τα εκκλησιαστικά δικαστήρια στους κληρικούς και αν εφαρμοστεί, ο κληρικός γίνεται πάλι ό,τι ήταν πριν, δηλαδή μοναχός ή λαϊκός.