Απίστευτη ξεφτίλα: Πανευρωπαϊκός διασυρμός του Άρη Πορτοσάλτε - Δεν θα πιστεύετε τι έκανε (ΦΩΤΟΣ)



Πληθώρα ελληνικών και ξένων ΜΜΕ έσπευσαν να υιοθετήσουν την ψεύτικη είδηση του θανάτου του Έλληνα σκηνοθέτη διεθνούς φήμης Κώστα Γαβρά, που διέδωσε, αρχικά, ψεύτικος λογαριασμός στο Twitter.
Λίγοι έσπευσαν όμως να επιρρίψουν ευθύνη για τη μακάβρια και κακόγουστη -όπως αποδείχτηκε- φάρσα στην νέα υπουργό Πολιτισμού κ.Μυρσίνη Ζορμπά.
Ο Άρης Πορτοσάλτε δε θα μπορούσε παρά να ανήκει σε αυτή την κατηγορία καθώς, ώρα μετά την διαρροή του hoax, κάνει λόγο για «τεράστια γκάφα-ντροπή της υπουργού Πολιτισμού Μ. Ζορμπά».
Υπενθυμίζεται ότι ο fake λογαριασμός στο Twitter αρχικά έφερε το όνομα «Myrsini Zorba», αλλά είχε δημιουργηθεί μόλις χθες, ενώ λίγο μετά -και μετά την αναταραχή που προκάλεσε- μετονομάστηκε.
Πλέον ο λογαριασμός φέρει το όνομα του πραγματικού κατόχου του, του «σεσημασμένου» Τομάσο Ντεμπενεντέτι, ο οποίος επιδίδεται «κατ’επάγγελμα» στη δημιουργία fake news, χρησιμοποιώντας αντίστοιχες τεχνικές, δημιουργία ψεύτικων λογαριασμών κλπ.
Προκύπτει επομένως ότι ο κ. Πορτοσάλτε ενώ εγκαλεί για «γκάφες» επιδίδεται πολύ καλά ο ίδιος σε αυτές. Επιμένει στους ισχυρισμούς τους, ενώ καλεί και την Υπουργό σε παραίτηση (!) για όσα αποδεδειγμένα… δεν έκανε.
http://www.periodista.gr