O Χωροφύλακας της Χούντας! Αμβρόσιος: Ο Θεός έκαψε την Ελλάδα γιατί ο Τσίπρας είναι άθεος


Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν το κείμενο που ανέβασε στο ιστολόγιό του ο, πρώην άνθρωπος, Μητροπολίτης Καλαβρύτων, Αμβρόσιος.
Την ώρα που η Ελλάδα θρηνεί τους δεκάδες νεκρούς της και οι φωτιές ακόμα δεν έχουν σβήσει, μέλος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ασελγεί πνευματικά πάνω στον πόνο και την καταστροφή, γράφοντας πως «Ο Άθεος πρωθυπουργός Αλέξιος Τσίπρας, επισύρει την κατάρα του Θεού».
Μάλιστα ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων, Αμβρόσιος δεν μένει εκεί. Στην -χιλιάδων λέξεων- ανακοίνωσή του, ξεπερνά κάθε όριο ανθρώπινης ανοχής, ονοματίζοντας τον «Πανάγαθο» ως εμπρηστή και δολοφόνο, που με βαριά καρδιά εξαπέλυσε την οργή του στους ανθρώπους, εξαιτίας της αθεΐας του Αλέξη Τσίπρα και των συνεργατών του.
«(ο Αλέξης Τσίπρας) Αγνοεί, ότι αυτός και το Επιτελείο του, οι άθεοι του ΣΥΡΙΖΑ, είναι οι αίτιοι της γενικής καταστροφής! Με την αθεΐα τους διεγείρουν την οργή του Θεού!»γράφει ο Αμβρόσιος, συνεχίζοντας: «Σε καιρούς αποστασίας από τό δρόμο του Θεού θα εκδηλώνεται η οργή του Πανοικτίρμονος Θεού με διάφορα φυσικά καταστροφικά φαινόμενα, όπως για παράδειγμα σεισμοί, πείνα, επιδημίες και αρρώστεις λοιμικές, αιματοχυσίες, εγκληματικότης, καταστρο- φικές φωτιές, σύννεφα καπνού, που θα ανεβαίνουν μέχρι τόν ουρανό! Ποιός, άραγε, να είναι ο υπεύθυνος για την απομάκρυνση του Νεοέλληνα από τόν δρόμο του Θεού; Ποιός άλλος; Ο άθεος Πρωθυπουργός κ. Αλέξιος Τσίπρας και οι Συνεργάτες του;»
To απόκοσμο παραλήρημα του Αμβρόσιου, δεν έχει τέλος. Αφού παραθέτει αποσπάσματα από τις γραφές ώστε να αποδείξει πως η αθεΐα του πρωθυπουργού κατέστρεψε τη χώρα, απαριθμεί και μια σειρά από νομοσχέδια και πράξεις της κυβέρνησης που, σύμφωνα με τον «εκπρόσωπο» του Θεού, έκαψαν τη μισή Αττική.
Η κατάργηση του θρησκευτικού όρκου στους Υπουργούς, τα σύμφωνα συμβίωσης, η κατάργηση της προσευχής, το Pride, o αστεφάνωτος Τσίπρας και τα αβάπτιστα παιδιά του, η ανοχή στο Ρουβίκωνα και η εξάπλωση του… γυμνισμού, έφεραν σύμφωνα με τον Αμβρόσιο την οργή του Θεού, που εξαπέλυσε τις πυρκαγιές στη χώρα.
Στον επίλογό του ο Μητροπολίτης, καταλήγει, ωμά και απροκάλυπτα:
«Αλέξιε Τσίπρα, μιά ικεσία, όπως η πρόταση «Σώσε μας, Παναγία μας», θα μπορούσε να σβύσει τις πυρκαϊές σ’ όλη τους την έκταση! Αίσχος, κύριε Τσίπρα, καταστροφέα της Ελλάδος! Αίσχος! Εξ αιτίας σου η Ελλάδα μας καταστρέφεται! ‘Εξ αιτίας σου μας συχάθηκε ο Θεός! Εξ αιτίας σου, μας εγκατέλειψεν ο Θεός!»
Η πλούσια ελληνική γλώσσα αποδεικνύεται πολύ φτωχή για να περιγράψεις τους "Αμβρόσιους" αυτής τη χώρας. Τα μολυσματικά αυτά λήμματα του θρησκευτικού φανατισμού, που πληρώνονται με δημόσιο χρήμα, την ώρα που μια φτωχή χώρα προσπαθεί να αντιμετωπίσει μια τεράστια καταστροφή, με τα λιγοστά μέσα που διαθέτει.