H ΕΡΤ δεν είναι και δεν πρέπει να γίνει ο Σκάι της Κυβέρνησης.


Μήπως κάποιοι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ το παρατραβάνε με τέτοιες φτηνές κριτικές.
Να μην έχουν καμιά αμφιβολία ούτε οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ και οσοι δουλεύουν στην  ΕΡΤ οτι μόλις γίνουν κυβέρνηση Κούλης και Φωφηδες θα γίνει  του αγίου Βαρθολομαίου. Οσοι δηλώσουν πίστη στο καθεστώς θα κάνουν κουμάντο...οι αλλοι θα καούν και χιλιάδες θα απολυθούν.Κανάλια θα κλείσουν.

  Αλλα να γράφονται τέτοια κείμενα είναι φάουλ μεγάλο. Κανένας αγωνας δεν εχει ιδιοκτήτες και καμία δικαίωση αγώνα δεν δημιουργεί κληρονομικά δικαιώματα. Το αντιγράφουμε το παρακάτω, μετά λύπη μας από το thefaq.gr που το έχουμε πρώτο σε προτίμηση αναδημοσιεύσεων !

ΕΡΤ: “Χαριτομενιές” σε αυτό που νομίζουν ότι θα είναι η επόμενη κατάσταση…

Το έχουμε γράψει πολλές φορές. Η ΕΡΤ, η δημόσια τηλεόραση έχει ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ δυνατότητες. Μπορεί πραγματικά να κάνει πολύ σημαντικά και πολύ σοβαρά πράγματα. Έχει τα μέσα και την τεχνογνωσία. Το θέμα κολλάει στο… ανθρώπινο δυναμικό. Ενώ ένα κομμάτι δημοσιογράφων πραγματικά δίνουν τη ψυχή τους για να αποκτήσει η ΕΡΤ νέο πρόσωπο, με αξιοπρέπεια και αξιοπιστία, χωρίς να φοβούνται τις επικρίσεις π.χ. της κας Σπυράκη – ξέρετε εκείνης που πήρε στο μαξιλάρι της τις ειδήσεις για τα οικονομικά της χώρας επί σαμαροβενιζέλων, διεκδικώντας το χρυσό Βατόμουρο της Ανεξάρτητης Δημοσιογραφίας -, υπάρχει κι ένα άλλο κομμάτι.
Εκείνο που αλληθωρίζει σε αυτό που πιστεύει ότι θα υπάρχει ως “επόμενη μέρα” μετά από τις εκλογές. Έτσι νομίζουν τουλάχιστον… Σου λέει: “όταν φύγουν τούτοι εδώ που μας κυβερνούν σήμερα, ας είμαστε έτοιμοι για την επόμενη κατάσταση, άρα ας κρατήσουμε μια πισινή, μην μας πούνε και Συριζαίους”. Αλίμονο. “Πέμπτη φάλαγγα” στη δημόσια τηλεόραση υπέρ του Κούλη και της παρέας του; Θα ήθελα να μην ήταν αλήθεια. Όμως υπάρχουν κάποιες στιγμές που πολύ φοβάμαι ότι είναι αλήθεια.
Π.χ. Παρασκευή βράδυ, στην έκτακτη εκπομπή του Πάνου Χαρίτου, σε απευθείας σύνδεση με το Μάτι, η δημοσιογράφος δίνει το λόγο σε μια κυρία εθελόντρια, με γαλάζιο κοντομάνικο μπλουζάκι, που στο ένα μανίκι φέρει μια μικρή ελληνική σημαία. Η κυρία είναι εμφανώς οργισμένη – όχι λυπημένη, όχι αποκαμωμένη, όχι συγκινημένη, όχι σοκαρισμένη. Τίποτε από αυτά. Τα έχει με τους πολιτικούς. Και ειδικά “με αυτούς τους ανθρώπους που μας κυβερνάνε”. Για τους οποίους είναι κάτι παραπάνω από εμφανές ότι τρέφει τη μεγαλύτερη περιφρόνηση, αφού, όπως είπε, “εμείς έχουμε αποτύχει παταγωδώς” και η μόνη ελπίδα είναι “οι νέοι εθελοντές”… Κλασική αντι-πολιτική τοποθέτηση που εκπέμπει ακροδεξιό άρωμα – δεν χρειάζεται να κατέχεις διδακτορικό για να το αντιληφθείς. Και η μεν δημοσιογράφος που ήταν παρούσα στο Μάτι δεν μπορούσε να κάνει πολλά πράγματα. Ο παρουσιαστής όμως είχε όλη τη δυνατότητα ή να της απαντήσει ή να αλλάξει θέμα. Φεύ. Εκστασιασμένος συνέχισε τη συνέντευξη χωρίς να τρέχει τίποτε… Άφησε το… καρφί, που δεν ήταν απλό καρφί αλλά καραμπινάτος κανονιοβολισμός κατά μιας δημοκρατικά εκλεγμένης, και μάλιστα δύο φορές, κυβέρνησης, που δεν δικαιολογείται από την μεγάλη τραγωδία.
Ο ίδιος παρουσιαστής σχολίασε, ενώπιον του υπουργού Σπίρτζη, ότι οι μάνδρες και οι φράκτες, στους οποίους αναφέρθηκε ο υπουργός ότι έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην τραγωδία, “δεν ήσαν οι μόνες αιτίες” της τραγωδίας, για να εισπράξει την άμεση πληρωμένη απάντηση Σπίρτζη: “ήταν και για αυτό και πρέπει να τα αποφύγουμε”.
Ήταν μια στιγμή που αναρωτήθηκα, γιατί πραγματικά ξενυχτήσαμε τόσα βράδια στον προαύλιο χώρο της ΕΡΤ… Για να ακούμε τέτοιες κουβέντες στον αέρα;; Και μάλιστα ασχολίαστες;;; Ποια η διαφορά με  το ΣΚΑΙ λοιπόν; Ας αναρωτηθούμε όλοι… Κρίμα…
Αντζελίνα η Συριζαία
https://thefaq.gr/