«Είναι αδύνατον να κρύψεις νεκρούς, δεν θα μπούμε σ’ αυτό το παιχνίδι»


«Επικοινωνιακή τυμβωρυχία» καταλογίζει στην αντιπολίτευση η κυβέρνηση δια μέσου του κυβερνητικού εκπροσώπου. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος αναφέρθηκε στα όσα γράφτηκαν και ειπώθηκαν τις τελευταίες ημέρες ότι η κυβέρνηση αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός γνώριζαν για την ύπαρξη θυμάτων στις φονικές πυρκαγιές στην Αττική από τη Δευτέρα.
Κατά την ενημέρωση των διαπιστευμένων πολιτικών συντακτών, ο κ. Τζανακόπουλος δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός επέστρεψε εκτάκτως από τη Βοσνία και μετέβη κατευθείαν στην έκτακτη σύσκεψη. Την ώρα εκείνη, τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος, δεν υπήρχαν ούτε διασταυρωμένοι ούτε επιβεβαιωμένοι νεκροί. Και συμπλήρωσε:
«Όταν η κυβέρνηση διασταύρωσε και επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για νεκρούς, ενημέρωσε και τους δημοσιογράφους και την κοινή γνώμη. Είναι αδύνατον να κρύψεις νεκρούς... Δεν θα μπούμε σε αυτό το παιχνίδι που γίνεται για λόγους πολιτικούς σκοπιμότητας», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
«Αυτή μπορεί να είναι και η μοναδική έμπρακτη συγγνώμη της Πολιτείας για τις διαχρονικές ευθύνες της», είπε επίσης.
Η ενημέρωση ξεκίνησε από την αναφορά στη σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στις πληγείσες περιοχές στο Μάτι. Ειδικότερα, επισκέφτηκε την Αργυρή Ακτή, το Ρέμα στο Κόκκινο Λιμανάκι, αλλά και το Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής και του Στρατού.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, όπως ενημέρωσε σχετικά ο κ. Τζανακόπουλος, ο πρωθυπουργός συνομίλησε με πολίτες, πυροσβέστες και στρατιώτες, ενώ ενημερώθηκε για την κατάσταση από τον υπαρχηγό της Πυροσβεστικής, κ. Αναγνωστάκη, αλλά και τους μηχανικούς του Υπουργείου Υποδομών, που βρίσκονται στο πεδίο.

http://www.koutipandoras.gr/