Νέα δημοσκόπηση «βόμβα» δείχνει τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται - Πολύ χαμηλά ποσοστά η ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής



Την έκτη έρευνά της πραγματοποίησε η Citizensmomentum. (Την πρώτη μπορείτε να την βρείτε ΕΔΩ)
Τα ποσοστά τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και της ΝΔ μειώνονται, και πέφτουν κάτω από το 20%. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην πρώτη θέση με 19.5% (από 20.5% τον Σεπτέμβριου του 2017) και η ΝΔ στη δεύτερη θέση με ποσοστό 16.2% (από 21.5% τον Σεπτέμβριο του 2017). Στη τρίτη θέση παραμένει η Χρυσή Αυγή, με αυξημένο όμως ποσοσό αυτή τη φορά, φτάνοντας το 8.3% (έναντι 6.5% στην έρευνα Σεπτεμβρίου 2017).
Το ΚΚΕ χάνει σχεδόν τρεις μονάδες σε σχέση με την έρευνα του Σεπτεμβρίου, και από το 7%, πέφτει σήμερα στο 4.3%, ενώ το Κίνημα Αλλαγής παρουσιάζει μικρή άνοδο της τάξης του 0.5%, φτάνοντας το 6%. Μικρή άνοδος επίσης για τους Ανεξάρτητους Έλληνες, που φτάνουν το 4.1%, τη στιγμή που η Ένωση Κεντρώων παρουσιάζει κάμψη, πέφτει στο 1.3% και μένει, με τα σημερινά δεδομένα, εκτός της επόμενης Βουλής.
Επίσης, το ποσοστό των αναποφάσιστων παραμένει σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, αγγίζοντας σχεδόν το 30% (28.8%), ενώ υπάρχει και ένα 6.5% που επιλέγει να μην απαντήσει στην πρόθεση ψήφου.
Το συνολικό συμπέρασμα είναι πως οι εκλογικές τάσεις και η συσπείρωση των κομμάτων βρίσκονται σε μια φάση διαρκούς ροής και επανατοποθέτησης. Είναι νωρίς να μιλήσουμε για ένα ξεκάθαρο εκλογικό και πολιτικό τοπίο.

Δείτε αναλυτικά τη δημοσκόπηση ΕΔΩ