Νέα δημοσκόπηση της ALCO: Πολύ μικρή η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - Πατώνει το κόμμα της Φώφης (ΚΑΡΤΕΛΕΣ)


TΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ της ψαλίδας ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ όπως καταγράφεται στη δημοσκόπηση της ALCO που παρουσίασε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του KONTRA δείχνει την παταγώδη αποτυχία της στρατηγικής που επέλεξε το παλιό διεφθαρμένο, πολιτικό σύστημα και τα ρετάλια της παραπαίουσας διαπλοκής για αποδόμηση της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα.
Η Νέα Δημοκρατία δεν κατάφερε στη δυσκολότερη περίοδο που διανύει η κυβέρνηση που ήταν αναγκασμένη να πάρει σκληρά μέτρα για να κλείσουν οι αξιολογήσεις να διαμορφώσει ένα ισχυρό πλειοψηφικό ρεύμα που θα της έδινε τη νίκη στις εκλογές.
Αντίθετα εμφανίζεται περιχαρακωμένη σε ποσοστά επιβίωσης 22% στην πρόθεση ψήφου με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη για το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Η δημοσκόπηση της ALCO δείχνει τη μεγάλη ανατροπή που δρομολογείται στο πολιτικό σκηνικό. Με δεδομένο ότι ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να κεφαλαιοποιήσει πολιτικά τα μεγάλα γεγονότα όπως η έξοδος της Ελλάδας από τα μνημόνια και την απόφαση για τη μείωση του δημοσίου χρέους η διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ θα εκμηδενιστεί και το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα θα βρεθεί και πάλι πρώτο στις δημοσκοπήσεις γιατί ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της κοινωνίας.
Εξ’ άλλου το  μεγαλύτερο ποσοστό των αναποφάσιστων που ανέρχεται στο 16% προέρχεται από το ΣΥΡΙΖΑ και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μετακινηθεί στη Νέα Δημοκρατία.
Βέβαια ο κόσμος χτυπημένος από τα εφιαλτικά μνημόνια έχει χάσει την εμπιστοσύνη τους στους πολιτικούς ηγέτες.
Ο Αλέξης Τσίπρας δικαιολογημένα εμφανίζεται με αρνητικό πρόσημο αποδοχής γιατί εισπράττει τη φθορά από τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση για να σώσει τη χώρα από τη χρεοκοπία στην οποία την οδήγησε το παλιό πολιτικό σύστημα.
Το πρόβλημα είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στην αντιπολίτευση και επιδίδεται σε ανέξοδη και ανεύθυνη ρητορική παρουσιάζει ρεκόρ στην αρνητική γνώμη φτάνοντας το 59%.
Ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο για την κατρακύλα της ΝΔ είναι ότι η ψαλίδα με τον ΣΥΡΙΖΑ κλείνει ενώ η συσπείρωση του κόμματος βρίσκεται στα ύψη.
Με 87% συσπείρωση το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει πιάσει ταβάνι και δεν προσδοκά περαιτέρω αύξηση των ποσοστών.
Αντίθετα η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 51% που σημαίνει ότι έχει τεράστια περιθώρια να αυξήσει την εκλογική του επιρροή.
Η δημοσκόπηση της ALCO αποκαλύπτει και το ναυάγιο του Κινήματος Αλλαγής  που βρίσκεται στην τέταρτη θέση μετά τη Χρυσή Αυγή. Τα ποσοστά του κόμματος της Φώφης Γεννηματά παρουσιάζουν επικίνδυνη συρρίκνωση και σε συνδυασμό με τον εμφύλιο που έχει ξεσπάσει σε επίπεδο κορυφαίων στελεχών δεν αποκλείεται στις εκλογές να έχει μικρότερο ποσοστό από ότι το ΠΑΣΟΚ.
Το ΚΙΝΑΛ φαίνεται να πληρώνει και την ταύτισή του με τη Νέα Δημοκρατία σε επίπεδο στρατηγικών επιλογών. Γιατί οι ψηφοφόροι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να στηρίξουν ένα κόμμα που προεξοφλεί τη συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία.
Γιατί η Κεντροαριστερά στην ιστορική της διαδρομή είχε αντιδεξιά αντανακλαστικά.
Η μεγάλη δημοσκόπηση της ALCO προβλέπει πεντακομματική βουλή στις επόμενες εκλογές αφού τα λεγόμενα μικρά κόμματα είναι εξαφανισμένα από το χάρτη και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να συγκεντρώσουν το 3%.
Στην Πειραιώς γνωρίζουν τα πραγματικά αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων γι’ αυτό επιδιώκουν με ψεύτικα γκάλοπ να δημιουργήσουν επικοινωνιακές αυταπάτες για να κρατάνε συσπειρωμένη τη βάση της Νέας Δημοκρατίας.
Ολόκληρη η δημοσκόπηση ΕΔΩ

http://www.periodista.gr/