Xάος στην Εθνική Αθηνών Λαμίας ...λόγω χιονοπτώσεων. Εγκλωβισμένα αυτοκίνητα. Προβλήματα και χιονιάς σε όλη την χώρα



Μία απίστευτη ταλαιπωρία ανέμενε όλους όσους αποφάσισαν να φύγουν την Παρασκευή το απόγευμα για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους μέσω της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας. Το έλλειμμα προετοιμασίας για να αντιμετωπιστεί η σφοδρή κακοκαιρία για την επέλαση της οποίας ήταν πλήρως ενημερωμένες οι Αρχές, αλλά και το γεγονός ότι επέτρεψαν σε όλα τα βαρέα οχήματα, νταλίκες και φορτηγά, να κυκλοφορούν ελεύθερα, παρά την αναμενόμενη αύξηση του κυκλοφοριακού φόρτου, κράτησαν επί ώρες σε καθεστώς ομηρίας τους εκδρομείς, άτομα τρίτης ηλικίας και μωρά παιδιά.

Οι εικόνες από το ύψος της λίμνης Υλίκης έως και τον Θεολόγο, ακόμη και την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, δηλαδή στις 20:00 το βράδυ της Παρασκευής, θυμίζουν τριτοκοσμική χώρα, με τους ανθρώπους να ρωτούν με αγωνία ο ένας τον άλλον πότε και πώς θα απεγκλωβιστούν από τον εφιάλτη.

Στις 19:10 επίσημα ανακοινώθηκε ότι άνοιξε ο δρόμος στο Μαρτίνο, αλλά η πληροφορία αυτή δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα. Μαρτυρίες εκδρομέων που είχαν την ατυχία να βρεθούν στο σημείο όπου διεκόπη η κυκλοφορία, εξηγούσαν στο zougla.gr πως η ουρά δεκάδων χιλιομέτρων που είχε σχηματιστεί νωρίτερα στα σύνορα του Νομού Βοιωτίας με τη Φθιώτιδα, ήταν κυριολεκτικά ακίνητη, ακόμα και μετά τις 20:00 το βράδυ.

Ο αναγνώστης πέρασε από τα διόδια των Αφιδνών στις 14:25 και περί τις 20:00 βρισκόταν στο Μαρτίνο! Διάνυσε δηλαδή 94 χιλιόμετρα σε περίπου 6 ώρες. Σύμφωνα με πλοηγούς οδήγησης, η απόσταση αυτή καλύπτεται υπό κανονικές συνθήκες σε 56 λεπτά.
Ο αναγνώστης πέρασε από τα διόδια των Αφιδνών στις 14:25 και περί τις 20:00 βρισκόταν στο Μαρτίνο! Διάνυσε δηλαδή 94 χιλιόμετρα σε περίπου 6 ώρες. Σύμφωνα με πλοηγούς οδήγησης, η απόσταση αυτή καλύπτεται υπό κανονικές συνθήκες σε 56 λεπτά.


Με λίγα λόγια, οι Αρχές ανακοίνωσαν πως το πρόβλημα διευθετήθηκε όταν το ίδιο το πρόβλημα ήταν σε πλήρη εξέλιξη. Κλασσική νοοτροπία δημοσίων υπαλλήλων. 

Πρόκειται για φιάσκο για το οποίο ευθύνεται καταρχήν η διεύθυνση τροχαίας εθνικών οδών αλλά και στη συνέχεια όλοι οι εμπλεκόμενοι στην ομαλή εξυπηρέτηση των πολιτών στους αυτοκινητοδρόμους, από τη στιγμή μάλιστα που καταβάλλεται τέτοιο αντίτιμο υπό τη μορφή διοδίων.

Ακραίφνιο, ώρα 20:00. Μερικοί αγανακτισμένοι οδηγοί αψηφούν το κρύο και βγαίνουν εκτός των οχημάτων τους...
Ακραίφνιο, ώρα 20:00. Μερικοί αγανακτισμένοι οδηγοί αψηφούν το κρύο και βγαίνουν εκτός των οχημάτων τους...


Οι αρμόδιες αρχές αλλά και οι ιδιωτικές εταιρείες οι οποίες εκμετάλλευονται τους αυτοκινητοδρόμους οφείλουν εξηγήσεις στους πολίτες για τέτοιου είδους φαινόμενα που καταδεικνύουν ότι όσα και να πούμε, όσα και να γραφούν, δεν είναι σε θέση να αλλάξουν τη νοοτροπία του «κοτζαμπάση» που χαρακτηρίζει τους αρμόδιους φορείς.

Με μια απίστευτη ελαφρότητα, σε μια χώρα στην οποία σημειώνεται ο μεγαλύτερος αριθμός τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων στην Ευρώπη, και παρά τις προειδοποιήσεις των μετεωρολόγων, άφησαν τον κόσμο να ταλαιπωρείται καθιστώντας τη χριστουγεννιάτικη έξοδο εφιαλτική.

Μάχη για τον απεγκλωβισμό

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση, κατά τις 20:00 σιγά-σιγά αποκαθίσταται η ροή των Ι.Χ. αυτοκινήτων να κινούνται με κατεύθυνση προς Λαμία και Θεσσαλονίκη, ενώ αυτή την ώρα δίδεται μάχη για να απελευθερωθεί και το ρεύμα από τη Λαμία προς την Αθήνα με την απομάκρυνση των ΙΧ που ήταν εγκλωβισμένα.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, θα χρειαστεί όμως αρκετή ώρα για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην κυκλοφορία, καθώς εκατοντάδες Ι.Χ. αυτοκίνητα έχουν εγκλωβιστεί στο ρεύμα προς την Λαμία ενώ άλλα αυτοκίνητα έχουν ακινητοποιηθεί κοντά στο Κάστρο της Βοιωτίας.
http://www.zougla.gr/