Mαρτυρία βόμβα για τις βαλίτσες του Τσουκάτου με τα μαύρα της Ζίμενς στο ΠΑΣΟΚ! Το γνώριζε η ηγεσία !


Η εισροή μαύρου χρήματος από τα κρυφά ταμεία της Siemens ήταν εν γνώσει της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ αλλά και τα ποσά από την εταιρεία που “ενίσχυαν” τα κομματικά ταμεία ήταν πολύ περισσότερα από το ένα εκατομμύριο γερμανικά μάρκα που ήδη έχει παραδεχτεί ότι έλαβε ο πρώην ταμίας του ΠΑΣΟΚ Θόδωρος Τσουκάτος.

Αυτά αποκάλυψε την Δευτέρα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η πρώην υπάλληλος του οικονομικού κομματικού τομέα Δήμητρα Παπαχρήστου στη δίκη της Siemens ανατρέποντας την προανακριτική της κατάθεση σε εποχές που «δεν θυμόταν»…
Σύμφωνα με τη μάρτυρα, για τα ποσά που δαπανούσε η Siemens στην Ελλάδα για να κλείνει τις δουλειές «μάλλον γνώριζε και η ηγεσία του κόμματος», ενώ η ίδια πρόσθεσε ότι «υπήρχε και εκτελεστική επιτροπή».
Αναφερόμενη ιδιαίτερα στον ρόλο του Θ. Τσουκάτου, η Δ. Παπαχρήστου δήλωσε ότι «έφερνε συχνά μεγάλα ποσά». Ισχυρισμός που διαψεύδει τα όσα έχει παραδεχτεί μέχρι σήμερα ο κατηγορούμενος Τσουκάτος, ο οποίος έχει πει το 2008 ότι έλαβε από τα «μαύρα ταμεία» της Siemens 1 εκατομμύρια μάρκα, τα οποία κατευθύνθηκαν μέσω επτά λογαριασμών στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση της προεκλογικής εκστρατείας του.
Η πρώην υπάλληλος του οικονομικού τμήματος του ΠΑΣΟΚ προανακριτικά είχε πει ότι δεν θυμάται αν ο Θ. Τσουκάτος είχε καταθέσει χρήματα στα ταμεία του κόμματος και κλήθηκε να απαντήσει γιατί δεν είχε αναφέρει τα όσα υποστηρίζει σήμερα και στην ανάκριση. «Φοβόμουν μην χάσω τη δουλειά μου γιατί υπήρχε κομματική γραμμή» είπε, ενώ, όταν ρωτήθηκε από την έδρα αν έχει πει ψέματα, απάντησε: «Είπα τη μισή αλήθεια»…
Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να διαβιβαστεί η δικογραφία στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών για να κινηθεί ποινική δίωξη κατά της μάρτυρα για ψευδορκία. Η απόφαση του δικαστηρίου θα ανακοινωθεί την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου.
Πηγή: avgi.gr
http://thefaq.gr/