Έκρηξη βόμβας στο Εφετείο Αθηνών


Έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής έξω από το εφετείο Αθηνών στην Οδό Λουκάρεως.
 
Η βόμβα εξερράγη στις 3:25 στην είσοδο του κτιρίου και προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές ακόμη και στις τζαμαρίες του 6ου ορόφου.

Νωρίτερα, στις 2.50 τα ξημερώματα, άγνωστος είχε τηλεφωνήσει στο Ζougla.gr και στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και είχε προειδοποιήσει για την επικείμενη έκρηξη δίνοντας περιθώριο 40 λεπτών. 

Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή και δεν κινδύνεψαν ζωές. Στο σημείο βρίσκεται ομάδα από το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών. Η έκρηξη ήταν ιδιαίτερα ισχυρή και έγινε αισθητή σε αρκετά μεγάλη απόσταση, ενώ ανάγκασε τους περίοικους να σηκωθούν από τα κρεβάτια τους. 

Σύμφωνα με μαρτυρία φύλακα του Εφετείου, ο οποίος μετά το τηλεφώνημα απομακρύνθηκε από την αστυνομία, τη βόμβα άφησαν δύο άγνωστοι μέσα σε μια τσάντα στην είσοδο του Εφετείου και διέφυγαν με μοτοσικλέτα.

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Καλλιόπη Χαβέλα, η οποία ήταν και αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, δήλωσε ότι «ο καπνός από την βόμβα στο Εφετείο φαινόταν από μακριά, δευτερόλεπτα μετά την έκρηξη».

Η δημοσιογράφος που κατοικεί επί της Αλεξάνδρας, διαγωνίως απέναντι από το κτιριο του Εφετείου, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ, τόνισε ότι «όλοι οι περίοικοι βγήκαν στα μπαλκόνια τους, ενώ άμεσα αποκλείστηκε η κυκλοφορία στην Αλεξάνδρας από δύο περιπολικά». Επίσης, «ένα ακόμα όχημα της αστυνομίας φώναζε στους κατοίκους να μην κατεβαίνουν στο δρόμο, αλλά να παραμείνουν στα σπίτια τους».

Εκπρόσωπος Τύπου ΕΛ.ΑΣ.: Πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα


Στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Θεόδωρος Χρονόπουλος, λίγες ώρες μετά την ισχυρή έκρηξη στο Εφετείο.

Ο κ. Χρονόπουλος έκανε λόγο για τρομοκρατικό χτύπημα, επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν σοβαρές ζημιές στο κτίριο του Εφετείου αλλά και σε κτίρια που βρίσκονται απέναντι από αυτό και επεσήμανε ότι την έρευνα θα αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.
http://www.zougla.gr/
Το σημείο της έκρηξης με το πρώτο φως της ημέρας