Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τσίπρας: Αυτός είναι ο πραγματικός μεσάζοντας, πλήρως εξουσιοδοτημένος ο Παπαδόπουλος


Ένα προς ένα καταρρίφθηκαν τα επιχειρήματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με την περιβόητη πώληση οπλικού υλικού στη Σαουδική Αραβία και το ρόλο του Βασίλη Παπαδόπουλου, ο οποίος κατά τα έγγραφα που επικαλέστηκε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο νόμιμος εκπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας.
Επίσης, αποκάλυψε πως άλλος ήταν τελικά ο πραγματικός μεσάζοντας, ο οποίος προσπαθούσε να κάνει πιο επικερδή για τη Σαουδική Αραβία την αγοραπωλησία.
του Άγγελου Προβολισιάνου
Οι αναφορές του πρέσβη της Ελλάδας στο Ριάντ περί μη εξουσιοδοτημένου εκπροσώπου για τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου ήταν το ισχυρότερο επιχείρημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την απόδειξη του σκανδάλου της πώλησης οπλικού υλικού στη χώρα της Μέσης Ανατολής. Αντ' αυτού, ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε στην Ολομέλεια έγγραφα με τα οποία ο ίδιος πρέσβης επικυρώνει πως ο Βασίλης Παπαδόπουλος λειτουργεί ως εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας. «Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με μεσάζοντα, αλλά με εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο. Λέτε ότι δεν ευσταθεί αυτό, γιατί; Γιατί η πρεσβεία μας στο Ριάντ ήταν αυτή που ανέδειξε ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας (Β.Παπαδόπουλος) είναι εκλεκτός του Πάνου Καμμένου...» είπε εισαγωγικά ο πρωθυπουργός και παρέθεσε το περιεχόμενο διαβαθμισμένων εγγράφων, καταδεικνύοντας πως ο Παπαδόπουλος είχε εξουσιοδότηση από τον υπουργό Εξοπλισμών της Σαουδικής Αραβίας.
Περιγράφοντας τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν, ο Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε πως τον Αύγουστο του 2016 η ΓΔΑΕΕ ζήτησε από τον στρατιωτικό ακόλουθο της Ελλάδας στο Ριάντ να προβεί στις προβλεπόμενες επίσημες ερωτήσεις για να διαπιστωθεί η αυθεντικότητα της εξουσιοδότησης που είχε ο Βασίλης Παπαδόπουλος. Το Σεπτέμβριο του 2016 έφτασε στις ελληνικές Αρχές το έγγραφο του στρατιωτικού ακολούθου, με το οποίο αποσαφηνίστηκε η γνησιότητα της εξουσιοδότησης. Μάλιστα, αποκάλυψε πως στις 17 Νοεμβρίου του 2017 ο πρέσβης της Ελλάδας στο Ριάντ κατέστησε γνωστό στην ελληνική πλευρά πως «δεν έχουμε να κάνουμε με μεσάζοντα, αλλά με εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο προκειμένου να καταλήξουμε σε διακρατική συμφωνία».

Άλλος ο πραγματικός μεσάζοντας

«Όμως πράγματι 4 μέρες μετά τις 17 Νοέμβρη που επικύρωσε το πιστοποιητικό για τον εκπρόσωπο της Σαουδικής Αραβίας, ο πρέσβης στο Ριάντ έστειλε τηλεγράφημα στον υπουργό Εξωτερικών» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και διάβασε το περιεχόμενο του τηλεγραφήματος. Σύμφωνα με όσα διάβασε ο πρωθυπουργός, ο πρέσβης σημείωνε πως υπάρχει μια «αξιόπιστη πηγή» που βρίσκεται στο στενό περιβάλλον του σαουδάραβα υπουργού και η οποία τόνιζε πως επειδή στην αγοραπωλησία εμπλέκεται και ο κ. Παπαδόπουλος, θα έπρεπε να έρθει απευθείας ο ίδιος ο σαουδάραβας υπουργός στην Ελλάδα για να αγοράσει με χαμηλότερο τίμημα το πολεμικό υλικό.
Κατά την αφήγηση του πρωθυπουργού, μετά το θόρυβο που προκλήθηκε από τα διαρκή δημοσιεύματα και τις καταγγελτικές τοποθετήσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης, ο υπουργός Εξωτερικών κάλεσε τον πρέσβη στο Ριάντ για να του δώσει μία εξήγηση σχετικά με την αμφισβήτηση της νόμιμης εκπροσώπησης της Σαουδικής Αραβίας από τον Βασίλη Παπαδόπουλο. «Τα έχω μάθει γιατί η πηγή είναι πολύ κοντά εκεί που παίρνουν τις αποφάσεις» απάντησε μεταξύ άλλων στον κ. Κοτζιά ο πρέσβης, με τον υπουργό Εξωτερικών να του ζητά να κατονομάσει την πηγή - μεσάζοντα. Σε εκείνο το σημείο, ο Αλέξης Τσίπρας αποκάλυψε πως ο πραγματικός μεσάζοντας είναι ο Ζορζ Σφακιανάκης από το Ηράκλειο Κρήτης, ο οποίος είχε διατελέσει χρηματοοικονομικός σύμβουλος αποκρατικοποιήσεων του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
«Να ζητήσετε με θάρρος και με παρρησία συγγνώμη από υπουργό Εθνικής Άμυνας, την κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό» είπε απευθυνόμενος στη Νέα Δημοκρατία ο πρωθυπουργός, εξηγώντας πως με τη στάση της η αξιωματική αντιπολίτευση αμφισβητεί το κύρος της χώρας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η "παναγία η αρουραία" ... του Βερύκιου και οι νοσταλγοί της συμμορίας κατασκευαστών ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Έγραψε η ανάρτηση του Βερύκιου για τον Καρτερό και την "παναγία την αρουραία" και κάποιοι νοσταλγοί της συμμορίας κατασκευής ηλεκτρονικού εγκλήματος με τις γνωστές απατεωνιές τύπου Παστίτσιου και άλλων μυθευμάτων που πουλούσαν τσόντα να γίνουν διάσημοι κεντράροντας στους  ανώμαλους χρήστες που έστελναν διεθνείς διωκτικές και δεν είχαν κάμια με νόμιμες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, βγήκαν δήθεν να τον κατηγορούν για προσβολή θρησκευτικού συμβόλου ! Ρε που τα πουλάτε αυτά ....παλιά τα κόλπα και τελειωμένα μαζί με αυτούς τους απατεωνίσκους !
Δειτε την ανάρτηση Βερύκιου

Διαβάζω πύρινα Αυγουστιάτικα άρθρα κατά Καρτερού & Μαξίμου από την Αγία ...Αρουραία , προφανώς γραμμένα στον ιδιόκτητο δρυμό που απόκτησε με την βοήθεια εθνικού εργολάβου...
Χιλιες φορες με τον «φευγάτο» Καρτερό παρα με την φιλάργυρη αρουραία... — Δήμος Βερύκιος (@DimosVerikios) 19 Αυγούστου 2018

Να ποιο είναι το κολέγιο Αθηνών ! Είναι κάτι σαν το Nammos και το IslandΠρώην διευθυντής αποκαλύπτει. Λειτουργούν με την λογική «αυτά τα μαγαζιά εμεις τα φτιάξαμε»!

Με ανάρτησή του ο κωστής Κοντογιάννης, πρώην Διευθυντής του Κολεγίου Αθηνών, καταγγέλλει πελατειακό καθεστώς διαχρονικα στο εν λόγω εκπαιδευτικό ίδρυμα από την οικογένεια Σαμαρά και κάνει λόγο για ρουσφέτια και παρεμβάσεις. Επίσης αναφέρεται στην απόλυση της Φώφης Μπουλούτα την οποία χαρακτηρίζει στημένη και καταλήγει απευθυνόμενος στον πρώην πρωθυπουργό, ότι «τόσο εσυ όσο και το κόμμα σου τολμάτε και μιλάτε για αριστεία, ευτελιζοντας τη λέξη και το νόημα της. Λες και μπορούμε να αγνοήσουμε το ποσό βαθιά αγράμματος και βάρβαρος πρέπει να είναι καποιος για να λειτουργεί όπως εσυ και ο σμπιρος σου, στη συγκεκριμένη περίπτωση.» Η ανάρτηση του Κωστή Κοντογιάννη Πόσο παραδοσιακός!!! Αντώνη μου κανενας δε θέλει να εξοντώσει κανέναν. Ο γιοκας σου δεν είναι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που καταλαμβάνει όλο το χώρο που του αφήνουν. Η συμπεριφορά περιγράφεται ως «Φαινόμενο του αερίου». Στο σχολείο που προεδρεύει ο θείος του με διαρκή ρουσφέτια, με τη λογική «αυτά τα μαγαζιά εμεις τα φτιάξαμε», με …

Αυτός είναι ο καθηγητής "φακελάκης" που ήθελε σεξ και χρήμα να περνάει τις φοιτήτριες στα μαθήματα στα ΤΕΙ Σερρών (φωτογραφίες)

Στη δημοσιότητα δόθηκαν το απόγευμα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σερρών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τόσο του καθηγητή από τις Σέρρες που συνελήφθη με την κατηγορία ότι ζητούσε ανταλλάγματα από τους φοιτητές του, όσο και οι δύο φερόμενοι ως συνεργοί του.


Οι άνθρωποι αυτοί, είναι από συγκεκριμένο φροντιστήριο των Σερρών, στο οποίο ο καθηγητής, φέρεται να έστελνε τους φοιτητές του. Και οι τρεις, συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018, μετά από «βροχή» καταγγελιών. Πρόκειται για τους: Α) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΔΗ Κλεάνθη του Νικολάου και της Ελένης, ο οποίος γεννήθηκε την 11-11-1958 στη Θεσσαλονίκη. Β) ΜΟΚΚΑ Γεώργιο του Αποστόλου και της Ζωής, ο οποίος γεννήθηκε την 29-07-1959 στο Νέο Πετρίτσι Σερρών. Γ) ΜΗΛΟΦΤΣΗ Ευαγγελία του Ηλία και της Ιωάννας, η οποία γεννήθηκε την 11-12-1968 στο Νέο Πετρίτσι Σερρών Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας 6 μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του…