Δ. Τζανακόπουλος«δεν είμαστε όλοι ίδιοι κ. Μητσοτάκη».: (βίντεο)



Οι off-shore της κ. Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη και οι δραστηριότητές τους, το... αγνοούμενο «πόθεν έσχες» του προέδρου της ΝΔ και το δάνειο των 700.000 ευρώ στον Κήρυκα Χανίων, οι σχέσεις του Λευτέρη Αυγενάκη με ποινικούς, ζητούν απαντήσεις εκεί που αρμόζει, στο Κοινοβούλιο, όχι εξώδικα που μάλλον δείχνουν αδυναμία, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, «δείχνοντας» την επερχόμενη προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή.

Σχολιάζοντας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών την κίνηση της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι να στείλει εξώδικα σε σχέση με την εμπλοκή του ονόματός της στην υπόθεση της εμπορίας αμυντικού υλικού με την Σαουδική Αραβία, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι αφενός «εάν η κ. Μητσοτάκη θεωρεί ότι μπορεί να διεξάγεται η πολιτική συζήτηση με εξώδικα, τόσο οι υπουργοί (σ.τ.σ. ο ίδιος και ο Νίκος Παππάς) όσο και οι εφημερίδες και οι δημοσιογράφοι θα το καλωσορίσουν». «Θα πρέπει να πω ωστόσο ότι είναι περισσότερο ένδειξη αδυναμίας παρά κάτι άλλο», προσέθεσε απαντώντας σε ερώτηση του Νίκου Σβέρκου.
 
Η κ. Μητσοτάκη, κατά τον ίδιο, θα πρέπει να κατανοήσει ότι είναι δημόσιο πρόσωπο, ως σύζυγος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κατά συνέπεια θα πρέπει να αποδέχεται και να ακούει την κριτική και τα ερωτήματα που τίθενται.
 
«Αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης αρνείται σταθερά να απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα ... κάποια αφορούν και τη δραστηριότητα της συζύγου του», συνέχισε ο κ. Τζανακόπουλος και συγκεκριμένα:
  • για το δάνειο των 700.000 ευρώ που πήρε ο Κήρυκας Χανίων, στο οποίο εμπλέκεται η οικογένεια Μητσοτάκη
  • για τις σχέσεις του Λευτέρη Αυγενάκη με άτομα του κοινού ποινικού δικαίου, εκβιαστές, λαθρέμπορους και άλλους
  • για το λόγο που δεν έχει καταθέσει ακόμη, το 2017, πόθεν έσχες και δεν έχει απαντήσει με συγκεκριμένα στοιχεία για τις off-shore που εμφανίζεται να κατέχει η σύζυγός του
  • για το ποιες ήταν ή είναι οι δραστηριότητες αυτών των off-shore
Σε κάθε περίπτωση, συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «εάν ξεχνάω κάτι, μπορούμε να επανέλθουμε και να τα συζητήσουμε στον τόπο που αρμόζει, το Ελληνικό Κοινοβούλιο, στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού το αμέσως επόμενο διάστημα».
 
Ο κ. Τζανακόπουλος κατέληξε παραφράζοντας την «τελευταία φράση του εξώδικου, λέγοντας «δεν είμαστε όλοι ίδιοι κ. Μητσοτάκη».