Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γιατί ξεσαλώνει η ηγεσία της ΝΔ και οι φίλοι της; (του Γ.Λακόπουλου)Ίσως η 27η Νοέμβριου 2017 αποδειχθεί η D-day στις εχθροπραξίες της εγχώριας πολιτικής. Ακριβέστερα: να κρίνει τη έκβαση της πολιτικής αναμέτρησης ως τις επόμενες εκλογές.

Μέχρι στιγμής η εικόνα από το πεδίο των μαχών είναι περίπου η εξής. Η αντιπολίτευση και οι μιντιάρχες με τους οποίους συμπράττει κυριαρχούν στον αέρα και βομβαρδίζουν -ακόμη και με ληγμένα. Αλλά στο έδαφος ο Τσίπρας προελαύνει.
Ο Πρωθυπουργός αντέχει στην δικαιολογημένη δυσαρέσκεια που προκαλεί στους πολίτες η περιοριστική πολιτική που ασκεί κατ ανάγκην -για να θεμελιώσει την έξοδο από τη κρίση. Όπως αντέχει και στην πιο ελεεινή προπαγάνδα εναντίον του: την παραπληροφόρηση που συναγωνίζεται τις επιθέσεις εναντίον του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κώστα Καραμανλή- από τους ίδιους κύκλους.
Ο Μητσοτάκης δρέπει δημοσκοπήσεις, η Φώφη πρωτοσέλιδα και ο Πρωθυπουργός βραβεύσεις, διεθνή αναγνώριση και δηλώσεις υποστήριξης από τους πάντες. Όταν ο Δικηγορικός Σύλλογος Παρισιού του απονέμει το “το Βραβείο Προσήλωσης στο Ευρωπαϊκό Ιδεώδες”, πάνε άκλαφτοι όσοι του προσάπτουν αντιευρωπαϊσμό. Ιδίως όταν την ίδια στιγμή ο Αδωνις Γεωργιάδης εκθέτει διεθνώς τη ΝΔ δηλώνοντας στο γερμανικό κοινό ότι “η Ευρώπη είναι συνυπεύθυνη για την αδύναμη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας” και η “Ευρωπαϊκή Ένωση παραβίασε κανόνες προς όφελος του Τσίπρα”. Εκτός αν απλώς προβοκάρει τον Κυριάκο.
Συνεπώς “τι να τα κάνεις τα λεφτα, όταν δεν έχεις φράγκο”, που θα έλεγε ο Ρασούλης. Ήτοι τι να τις κάνεις τις δημοσκοπήσεις όταν δεν έχεις την πολιτική πρωτοβουλία; Ωραία τα είπε ο Κυριάκος στη Λάρισα. Αλλά ο Τσίπρας τα είπε στο Παρίσι με τον Μακρόν. Τα πράγματα εξελίσσονται υπερ του Πρωθυπουργού. Και είμαστε ακόμη στη μέση της τετραετιας.
Ο δόκτωρ Μαραντζίδης έκανε τη συνήθη τονωτική ένεση με 12 μιλιγράμ δημοσκόπησης. Αλλά η κατάσταση της ΝΔ δεν βελτιώνεται, αν κρίνουμε από τα συμπτώματα που εμφανίζουν ο ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος , τα καλύτερα παιδιά στα ΜΜΕ της οικογένειας και έτεροι Καπαδόκες, όπως ο λεγόμενος “Άδωνις του ΠΑΣΟΚ” .
Γιατί ένα κόμμα που εμφανίζεται να προηγείται στις δημοσκοπήσεις ξεσαλώνει; Γιατί ένας πολιτικός αρχηγός που νομίζει ότι θα γίνει Πρωθυπουργός ξεπερνάει ακόμη και τα όρια της αστικής ανατροφής του όταν αναφέρεται στον αντίπαλό του; Γιατί η ΝΔ ακολουθεί άκριτα την αντικυβερνητική ένταση των ΜΜΕ;
Οι απαντήσεις βρίσκονται μπροστά στα μάτια μας. Κάποτε υπήρχαν στη Βουλή οι κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων. Στα χρόνια της διαπλοκής όμως διαμορφώθηκαν άλλες, οριζόντιες, ομαδοποιήσεις: του τάδε επιχειρηματία, του δείνα μιντιάρχη. Ορισμένοι βρίσκονται ακόμη στη Βουλή και είναι γνωστοί με το όνομα του σπόνσορά τους. Τους βλέπουμε πάλι, πρώτο τραπέζι πίστα.
Ο παροξυσμός τίτλων, άρθρων και αναλύσεων χτυπάει κόκκινο τις περιόδους πριν και μετά τις κοινοβουλευτικές αναμετρήσεις μεταξύ Τσίπρα και Μητσοτάκη -από τις όποιες ο πρόεδρος της ΝΔ βγαίνει μωλωπισμένος. Για αντιπερισπασμό όσοι βρίσκονται στην υπηρεσία τρομαγμένων διακηρύσσουν ότι “τρέμει η κυβέρνηση”.
Σαν να είναι φίλοι του Τσίπρα αυτοί που μπαινοβγαίνουν στα ανακριτικά γραφεία, ή κάθονται στα εδώλια των Δικαστηρίων. Σαν να είναι ο σημερινός πρωθυπουργός που δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις σε θέματα που τον αφορούν προσωπικά. Ή δεν έχει αρθρώσει λέξη για την ανάγκη διαφάνειας και ελέγχου των καταφυγίων της φοροαποφυγής- όπως ζητάει η πολιτική τάξη σε όλη την Ευρώπη.
Η ομάδα που διαχειρίζεται- με παλαιομοδίτικες- μεθόδους την δημόσια παρουσία του προέδρου της ΝΔ και ενσωματώνει τη <γραμμή> που δίνουν εξωθεσμικά κέντρα παίζει τα ρέστα της αυτές τις ημέρες. Αλλά η επιφυλακτική στάση των περισσότερων στελεχών της ΝΔ υποδηλώνει την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ηγεσία της. Την περιγράφει ο 136ος ψαλμός του Δαβιδ: “Ἐπὶ τῶν ποταμῶν Βαβυλῶνος ἐκεῖ ἐκαθίσαμεν καὶ ἐκλαύσαμεν ἐν τῷ μνησθῆναι ἡμᾶς τῆς Σιών”.
δημοσιεύτηκε στο news247.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η "παναγία η αρουραία" ... του Βερύκιου και οι νοσταλγοί της συμμορίας κατασκευαστών ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Έγραψε η ανάρτηση του Βερύκιου για τον Καρτερό και την "παναγία την αρουραία" και κάποιοι νοσταλγοί της συμμορίας κατασκευής ηλεκτρονικού εγκλήματος με τις γνωστές απατεωνιές τύπου Παστίτσιου και άλλων μυθευμάτων που πουλούσαν τσόντα να γίνουν διάσημοι κεντράροντας στους  ανώμαλους χρήστες που έστελναν διεθνείς διωκτικές και δεν είχαν κάμια με νόμιμες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, βγήκαν δήθεν να τον κατηγορούν για προσβολή θρησκευτικού συμβόλου ! Ρε που τα πουλάτε αυτά ....παλιά τα κόλπα και τελειωμένα μαζί με αυτούς τους απατεωνίσκους !
Δειτε την ανάρτηση Βερύκιου

Διαβάζω πύρινα Αυγουστιάτικα άρθρα κατά Καρτερού & Μαξίμου από την Αγία ...Αρουραία , προφανώς γραμμένα στον ιδιόκτητο δρυμό που απόκτησε με την βοήθεια εθνικού εργολάβου...
Χιλιες φορες με τον «φευγάτο» Καρτερό παρα με την φιλάργυρη αρουραία... — Δήμος Βερύκιος (@DimosVerikios) 19 Αυγούστου 2018

Να ποιο είναι το κολέγιο Αθηνών ! Είναι κάτι σαν το Nammos και το IslandΠρώην διευθυντής αποκαλύπτει. Λειτουργούν με την λογική «αυτά τα μαγαζιά εμεις τα φτιάξαμε»!

Με ανάρτησή του ο κωστής Κοντογιάννης, πρώην Διευθυντής του Κολεγίου Αθηνών, καταγγέλλει πελατειακό καθεστώς διαχρονικα στο εν λόγω εκπαιδευτικό ίδρυμα από την οικογένεια Σαμαρά και κάνει λόγο για ρουσφέτια και παρεμβάσεις. Επίσης αναφέρεται στην απόλυση της Φώφης Μπουλούτα την οποία χαρακτηρίζει στημένη και καταλήγει απευθυνόμενος στον πρώην πρωθυπουργό, ότι «τόσο εσυ όσο και το κόμμα σου τολμάτε και μιλάτε για αριστεία, ευτελιζοντας τη λέξη και το νόημα της. Λες και μπορούμε να αγνοήσουμε το ποσό βαθιά αγράμματος και βάρβαρος πρέπει να είναι καποιος για να λειτουργεί όπως εσυ και ο σμπιρος σου, στη συγκεκριμένη περίπτωση.» Η ανάρτηση του Κωστή Κοντογιάννη Πόσο παραδοσιακός!!! Αντώνη μου κανενας δε θέλει να εξοντώσει κανέναν. Ο γιοκας σου δεν είναι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που καταλαμβάνει όλο το χώρο που του αφήνουν. Η συμπεριφορά περιγράφεται ως «Φαινόμενο του αερίου». Στο σχολείο που προεδρεύει ο θείος του με διαρκή ρουσφέτια, με τη λογική «αυτά τα μαγαζιά εμεις τα φτιάξαμε», με …

Αυτός είναι ο καθηγητής "φακελάκης" που ήθελε σεξ και χρήμα να περνάει τις φοιτήτριες στα μαθήματα στα ΤΕΙ Σερρών (φωτογραφίες)

Στη δημοσιότητα δόθηκαν το απόγευμα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σερρών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τόσο του καθηγητή από τις Σέρρες που συνελήφθη με την κατηγορία ότι ζητούσε ανταλλάγματα από τους φοιτητές του, όσο και οι δύο φερόμενοι ως συνεργοί του.


Οι άνθρωποι αυτοί, είναι από συγκεκριμένο φροντιστήριο των Σερρών, στο οποίο ο καθηγητής, φέρεται να έστελνε τους φοιτητές του. Και οι τρεις, συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018, μετά από «βροχή» καταγγελιών. Πρόκειται για τους: Α) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΔΗ Κλεάνθη του Νικολάου και της Ελένης, ο οποίος γεννήθηκε την 11-11-1958 στη Θεσσαλονίκη. Β) ΜΟΚΚΑ Γεώργιο του Αποστόλου και της Ζωής, ο οποίος γεννήθηκε την 29-07-1959 στο Νέο Πετρίτσι Σερρών. Γ) ΜΗΛΟΦΤΣΗ Ευαγγελία του Ηλία και της Ιωάννας, η οποία γεννήθηκε την 11-12-1968 στο Νέο Πετρίτσι Σερρών Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας 6 μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του…