Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μεταστροφή της κοινής γνώμης καταγράφει έρευνα της ALCO για το Έθνος! 1 στους 2 θετικοί για το ταξίδι Τσίπρα στις ΗΠΑΝέα έρευνα της ALCO για το «Έθνος» αφορά τα αποτελέσματα από το πρόσφατο ταξίδι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ και τις συναντήσεις του με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Η έρευνα διενεργήθηκε σχεδόν αμέσως μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού.

Τα ποσοτικά αλλά και τα ποιοτικά στοιχεία της δείχνουν πώς οι πολίτες κρίνουν την πορεία των σχέσεων της Ελλάδας με τις ΗΠΑ με βασικό κριτήριο καταρχήν την ελληνική οικονομία αλλά και τα συμφέροντα της χώρας. Το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα φαίνεται να δημιουργεί θετικές προσδοκίες σε ένα σημαντικό τμήμα της κοινής γνώμης.
Αντίστοιχα μόλις 1 στους 4 πολίτες έχει ξεκάθαρα αρνητική γνώμη, ενώ την αποδοκιμασία της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών συγκεντρώνουν πολιτικές κριτικές του είδους “τα έδωσε όλα”.
Το 64% της κοινής γνώμης αντιμετωπίζει με συγκρατημένη αισιοδοξία το ταξίδι του πρωθυπουργού στις Ηνωμένες Πολιτείες, αφού σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας το 39% εκτιμά πως θα επηρεάσει θετικό τα ελληνικά συμφέροντα και το 25% πως δεν θα επέλθει μεταβολή. Αρνητικά τοποθετείται το 25%.
Μαλιστα το 45% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι μετά τις επαφές Τσίπρα-Τραμπ θα αναβαθμιστεί ο ρόλος της χώρας στην ευρύτερη περιοχή, ενώ το 42% θεωρεί πως δεν θα υπάρξει αλλαγή
Επίσης το 45% θεωρεί ότι τα θετικά σχόλια του Αμερικανού προέδρου θα οδηγήσουν στην έλευση νέων επενδύσεων στην Ελλάδα, θέση την οποία αντιμετωπίζει απαισιόδοξα το 40%.
Σημαντικό στοιχείο της έρευνας το υψηλό ποσοστό αποδοχής και μαλιστα σε περίοδο οικονομικής κρίσης που φαίνεται να αποσπά η συμφωνία για την αναβάθμιση των F-16.
Ένα σημαντικό ποιοτικό στοιχείο είναι και η ψυχρότατη υποδοχή της κοινής γνώμης στην οξεία κριτική και στις απολυτότητες με τις οποίες εκφράστηκε η αξιωματική αντιπολίτευση για το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ.
– 72% είναι σωστή η πρόθεση της Κυβέρνησης να καθιερώσει την Ελλάδα ως κόμβο μεταφορών, ενέργειας και τηλεπικοινωνιών. 11% είναι λάθος.
– 68% συμφωνεί με το δόγμα πολυδιάστατης πολιτικής της Κυβέρνησης για αναβάθμιση σχέσεων με ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Ε.Ε., Αν. Μεσόγειο. 12% διαφωνεί.
– 55% είναι σωστή η δημιουργία μόνιμης ομάδας συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ. 23% είναι λανθασμένη.
– 39% θετική η επίσκεψη για τα συμφέροντά μας. 25% ουδέτερη, 25% αρνητική.
– 49% είναι λανθασμένη και ατεκμηρίωτη η θέση της ΝΔ ότι στις ΗΠΑ ο Τσίπρας έδωσε τα πάντα και δεν πήρε τίποτα. 26% είναι σωστή και τεκμηριωμένη.
– 45% αναβαθμίζεται η θέση της Ελλάδας μετά την επίσκεψη. 42% δεν αλλάζει.
– 45% τα θετικά σχόλια Τραμπ για την ελληνική οικονομία θα φέρουν αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα. 40% δεν θα φέρουν.
– 46% είναι σωστή η συμφωνία αναβάθμισης των F-16. 31% είναι λάθος.
– 40% είναι λανθασμένη η θέση της ΝΔ περί κακών χειρισμών της κυβέρνησης στο θέμα των F-16. 28% είναι σωστή.

 http://thefaq.gr/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η "παναγία η αρουραία" ... του Βερύκιου και οι νοσταλγοί της συμμορίας κατασκευαστών ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Έγραψε η ανάρτηση του Βερύκιου για τον Καρτερό και την "παναγία την αρουραία" και κάποιοι νοσταλγοί της συμμορίας κατασκευής ηλεκτρονικού εγκλήματος με τις γνωστές απατεωνιές τύπου Παστίτσιου και άλλων μυθευμάτων που πουλούσαν τσόντα να γίνουν διάσημοι κεντράροντας στους  ανώμαλους χρήστες που έστελναν διεθνείς διωκτικές και δεν είχαν κάμια με νόμιμες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, βγήκαν δήθεν να τον κατηγορούν για προσβολή θρησκευτικού συμβόλου ! Ρε που τα πουλάτε αυτά ....παλιά τα κόλπα και τελειωμένα μαζί με αυτούς τους απατεωνίσκους !
Δειτε την ανάρτηση Βερύκιου

Διαβάζω πύρινα Αυγουστιάτικα άρθρα κατά Καρτερού & Μαξίμου από την Αγία ...Αρουραία , προφανώς γραμμένα στον ιδιόκτητο δρυμό που απόκτησε με την βοήθεια εθνικού εργολάβου...
Χιλιες φορες με τον «φευγάτο» Καρτερό παρα με την φιλάργυρη αρουραία... — Δήμος Βερύκιος (@DimosVerikios) 19 Αυγούστου 2018

Να ποιο είναι το κολέγιο Αθηνών ! Είναι κάτι σαν το Nammos και το IslandΠρώην διευθυντής αποκαλύπτει. Λειτουργούν με την λογική «αυτά τα μαγαζιά εμεις τα φτιάξαμε»!

Με ανάρτησή του ο κωστής Κοντογιάννης, πρώην Διευθυντής του Κολεγίου Αθηνών, καταγγέλλει πελατειακό καθεστώς διαχρονικα στο εν λόγω εκπαιδευτικό ίδρυμα από την οικογένεια Σαμαρά και κάνει λόγο για ρουσφέτια και παρεμβάσεις. Επίσης αναφέρεται στην απόλυση της Φώφης Μπουλούτα την οποία χαρακτηρίζει στημένη και καταλήγει απευθυνόμενος στον πρώην πρωθυπουργό, ότι «τόσο εσυ όσο και το κόμμα σου τολμάτε και μιλάτε για αριστεία, ευτελιζοντας τη λέξη και το νόημα της. Λες και μπορούμε να αγνοήσουμε το ποσό βαθιά αγράμματος και βάρβαρος πρέπει να είναι καποιος για να λειτουργεί όπως εσυ και ο σμπιρος σου, στη συγκεκριμένη περίπτωση.» Η ανάρτηση του Κωστή Κοντογιάννη Πόσο παραδοσιακός!!! Αντώνη μου κανενας δε θέλει να εξοντώσει κανέναν. Ο γιοκας σου δεν είναι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που καταλαμβάνει όλο το χώρο που του αφήνουν. Η συμπεριφορά περιγράφεται ως «Φαινόμενο του αερίου». Στο σχολείο που προεδρεύει ο θείος του με διαρκή ρουσφέτια, με τη λογική «αυτά τα μαγαζιά εμεις τα φτιάξαμε», με …

Αυτός είναι ο καθηγητής "φακελάκης" που ήθελε σεξ και χρήμα να περνάει τις φοιτήτριες στα μαθήματα στα ΤΕΙ Σερρών (φωτογραφίες)

Στη δημοσιότητα δόθηκαν το απόγευμα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σερρών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τόσο του καθηγητή από τις Σέρρες που συνελήφθη με την κατηγορία ότι ζητούσε ανταλλάγματα από τους φοιτητές του, όσο και οι δύο φερόμενοι ως συνεργοί του.


Οι άνθρωποι αυτοί, είναι από συγκεκριμένο φροντιστήριο των Σερρών, στο οποίο ο καθηγητής, φέρεται να έστελνε τους φοιτητές του. Και οι τρεις, συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018, μετά από «βροχή» καταγγελιών. Πρόκειται για τους: Α) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΔΗ Κλεάνθη του Νικολάου και της Ελένης, ο οποίος γεννήθηκε την 11-11-1958 στη Θεσσαλονίκη. Β) ΜΟΚΚΑ Γεώργιο του Αποστόλου και της Ζωής, ο οποίος γεννήθηκε την 29-07-1959 στο Νέο Πετρίτσι Σερρών. Γ) ΜΗΛΟΦΤΣΗ Ευαγγελία του Ηλία και της Ιωάννας, η οποία γεννήθηκε την 11-12-1968 στο Νέο Πετρίτσι Σερρών Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας 6 μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του…