Ο "άφαντος" security officer του Noor1



Με το που εισήλθε η κάμερα του zougla.gr στους χώρους ενδιαίτησης του ναρκόπλοιου Noor1 έπεσε πάνω σε κάτι προειδοποιητικές αφίσες κολλημένες στα τοιχώματα των μπουλμέδων του καρέ.


Στις δύο αυτές λευκές αφισούλες αναγραφόταν το τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης του αξιωματικού ασφαλείας της πλοιοκτήτριας εταιρείας του Noor1. Από κάτω από το τηλέφωνο υπήρχε η ένδειξη «A Shore» και πιο κάτω το όνομα Στυλιανός Γιαννουσάκης.




Η κάμερα έκανε τη δουλειά της και εμείς τώρα προσπαθούμε να κάνουμε τη δική μας. Ο Στυλιανός Γιαννουσάκης, Agency Security Officer της εταιρείας, είναι ο αδελφός του ισοβίτη Ευθύμιου Γιαννουσάκη, ο οποίος εκτίει την ποινή του στις φυλακές Χαλκίδας.




Δείτε video από την αυτοψία του zougla.gr στο Noor1


Την ημέρα που οι διωκτικές αρχές εντοπίζουν την τεράστια ποσότητα της ηρωίνης που μετέφερε το Noor1 στην αποθήκη στο Κορωπί και στη βίλα της Φιλοθέης (σύνολο 2,1 τόνους) παρατηρείται μία μεγάλη πυκνότητα τηλεφωνικών συνδιαλέξεων μεταξύ του Ευθύμιου Γιαννουσάκη και του Αιμίλιου Κοτσώνη, των δύο δηλαδή πρωταγωνιστών της υπόθεσης Noor1, με τον αδελφό του ισοβίτη που, προφανώς, βρίσκεται στο Ντουμπάι.

Τις συνδιαλέξεις αυτές υπέκλεψε η ΕΥΠ μέσω του γνωστού συστήματος συνακροάσεων και καταγράφτηκαν υπό τη μορφή Excel στο ντοκουμένο της υπηρεσίας πληροφοριών, το οποίο έχει φυσικά διαβιβαστεί σε όλους τους αρμόδιους φορείς και πάνω απ' όλα στη Δικαιοσύνη. Το έγγραφο αυτό δημοσιεύθηκε από το zougla.gr πριν από λίγο καιρό και ως έγγραφο-πειστήριο έχει κατατεθεί στο γραφείο της αρμόδιας για την έρευνα της υπόθεσης Noor1 προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πειραιά Ειρήνης Τζίβα.

Από τη δημοσιογραφική έρευνα που διεξήχθη έκτοτε προκύπτει πως ο Στυλιανός Γιαννουσάκης μηδέποτε ανακρίθηκε από τις Αρχές, ούτε καν ερωτήθη αρμοδίως, για τον ρόλο του όσον αφορά στη λειτουργία του Noor1 αλλά και την επίμαχη υπόθεση της διακίνησης με αυτό των τριών τόνων ηρωίνης. Τόσο νομικοί κύκλοι όσο και δικαστικοί λειτουργοί διερωτώνται πώς είναι δυνατόν να μην έχει ασχοληθεί κανείς και ποτέ με το πρόσωπο αυτό.

 http://www.zougla.gr/