Γιατί ενώ πρoηγείται το δελτίο του Antenna παραμένει “πρώτο” το δελτίο του…MEGA



Μετά την ήττα της πρώτης μέρας με 5 μονάδες διαφορά από τον Σκάι, την Τετάρτη το κεντρικό δελτίο του Αντέννα πέρασε στην πρώτη θέση, έστω και με «βραχεία κεφαλή».

Τα ποσοστά του έμειναν στην περιοχή του 12%, όπως και στην πρεμιέρα, όμως υποχώρησε από το 17% στο 12,1% ο Σκάι, ενώ κέρδισε 4 μονάδες το Star (από την περιοχή του 8% ανέβηκε σε εκείνη του 12%). Στην πραγματικότητα πρόκειται για εικόνα ουσιαστικής ισοδυναμίας των τριών δελτίων στη ζώνη των 8, καθώς η απόσταση που τα χωρίζει είναι λίγα δεκαδικά. Ο Αντέννα με τον Νίκο Χατζηνικολάου σημείωσε 12,8%, το Star με τη Μάρα Ζαχαρέα 12,2% και ο Σκάι με τη Σία Κοσιώνη 12,1%.
Για να γίνουν περισσότερο καθαρά τα πράγματα: τις ειδήσεις του Αντέννα παρακολούθησαν 411,000 τηλεθεατές, του Star 382,000 και του Σκάι 384,000 (τέλειωσε 7 λεπτά μετά τις 9). Συνεπώς, η διαφορά του πρώτου από το τρίτο δελτίο στη ζώνη των 8 είναι μόλις 29,000 τηλεθεατές.
Ενημερωτικά, ο Σκάι έδωσε χθες μεγάλο βάρος στην αναβολή της συνεδρίασης του ΚΑΣ και στον κίνδυνο εμπλοκής της επένδυσης στο Ελληνικό, το Star κέντραρε στις καταστροφές που σημειώθηκαν στη Σαμοθράκη από τις πλημμύρες, ενώ ο Αντέννα είχε ζωντανά στο στούντιο τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.
Ο μεγάλος κερδισμένος στη ζώνη των 8 είναι το σήριαλ του Alpha “Έλα στη θέση μου ΙΙ” με 25% (ποσοστό που αντιστοιχεί σε 842,000 τηλεθεατές – διπλάσιους, δηλαδή, από εκείνους που παρακολούθησαν το πρώτο δελτίο). Εκτάκτως χθες μεταδόθηκε στις 8 το δελτίο της ΕΡΤ, λόγω Champions Leauge. To παρακολούθησαν 101,000 τηλεθεατές (ποσοστό 3,2%).
Είναι όμως χαρακτηριστικό ότι ακόμα και μετά την εποχή της πλήρους παντοδυναμίας του, το δελτίο ειδήσεων του MEGA επέλεγαν να δουν πάνω από 700.000 τηλεθεατές, γεγονός που υποδεικνύει ότι τα νούμερα που συγκεντρώνουν σήμερα τα δελτία ειδήσεων απέχουν πολύ από αυτά του παρελθόντος…
Πηγή: aixmi.gr
 http://thefaq.gr