Ερώτηση για τους άνεργους DJ της χώρας κατέθεσε στη Βουλή το Ποτάμι

 

Ερώτημα προς την υπουργό Εργασίας σχετικά με το τι μέτρα προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση για τους DJ που επιστρέφουν στην ανεργία λόγω φθινοπώρου, υπέβάλε στη Βουλή το Ποτάμι.

«Θα θέλαμε να μας πει η υπουργός επίσημα, από αυτό εδώ το βήμα, τι μέτρα προτίθεται να λάβει για όσους εργάζονται ως DJ στα καλοκαιρινά μπαρ και καφέ της χώρας, οι οποίοι όπως είναι γνωστό με την άφιξη του φθινοπώρου βλέπουν τις θέσεις εργασίας τους να συρρικνώνονται» είπε ο εκπρόσωπος του κόμματος, Γιώργος Αμυράς, απευθυνόμενος στην υπουργό Εργασίας Έφη Αχτισόγλου.
Σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε το Ποτάμι στα πρακτικά της Βουλής, τουλάχιστον 2 στους 3 DJ καλοκαιρινών μπαρ και κλαμπ πλήττονται από την έλευση του φθινοπώρου, εποχή κατά την οποία μειώνεται δραματικά η ζήτηση για άτομα που γνωρίζουν την πολύπλοκη διαδικασία επιλογής μουσικών κομματιών από λάπτοπ, ενώ μόλις 1 στους 3 απορροφάται από χειμερινά κέντρα διασκέδασης.
«Πρόκειται για μια ευάλωτη κοινωνική ομάδα, τα μέλη της οποίας, εκτός από τις κουραστικές συνθήκες εργασίας και την εποχική απασχόληση, αντιμετωπίζουν και το κοινωνικό στίγμα του να μη θεωρείται σοβαρή η δουλειά τους, ιδιαίτερα αν έχουν περάσει το 30ό έτος της ηλικίας τους» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Ποταμιού.
Άγνωστο, επίσης, παραμένει πόσοι ερασιτέχνες DJ βρίσκονται έξω από την αγορά εργασίας και είναι αναγκασμένοι να κάνουν εξάσκηση στο σπίτι, επιβαρύνοντας τον οικογενειακό προϋπολογισμό λόγω του ακριβού εξοπλισμού που απαιτείται για την εκπαίδευση τους στην επιλογή μουσικών κομματιών. Σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία, ο αριθμός τους ανέρχεται στους 50 με 100 χιλιάδες περίπου.
Από την πλευρά της η υπουργός δεσμεύτηκε να συναντηθεί με εκπροσώπους των DJ στο αμέσως επόμενο διάστημα, ενώ δήλωσε πως θα υπάρξει μέριμνα ώστε μέσω ΟΑΕΔ να απορροφηθούν σε άλλες θέσεις που θα αξιοποιήσουν τις δεξιότητες τους, αν και όπως παραδέχτηκε κάτι τέτοιο θα αποδειχθεί εξαιρετικά δύσκολο.
 http://tovatraxi.com/