Φώφη, ακούς; Είναι ακόμη μέλος του ΠΑΣΟΚ η Καϊλή;


Αυτή  η κυρία  κοινοποίησε ένα πόνημα. Αφήνουμε κατά μέρος του ύφος  «Κοντονή μ ακούς;», «Αυτά, Κοντονή. Ρώτα για να μαθαίνεις». κλπ. Αφήνουμε και τις παραμορφώσεις: «Αυτή η θρασύτατη κυβέρνηση, που με εντολές ξένων ξεπουλάει την περιουσία των Ελλήνων, δεν έχει ιδεολογία, παρά μόνο ιδιοτέλεια, ιδεοληπτικές εμμονές και πλάνο αποδόμησης και κατάλυσης του κράτους»– από βουλευτίνα του κομματος που έφερε το Μνημόνιο.
Αφήνουμε το δίκην Άδωνι παραλήρημα «αν ο ΣΥΡΙΖΑ ενοχλείται από τις εθνικές επετείους, τις παρελάσεις, την ιστορική μνήμη, τη γλώσσα, την παράδοση, την παιδεία, την αριστεία, τα σύμβολα, τις αξίες, αν δεν θέλει να θυμάται, αυτό είναι ύβρη για τους Έλληνες και μετά την ύβρη έρχεται η Νέμεσις». Ή το  αλαμπουρνέζικο «Τα απομεινάρια αυτής της νοοτροπίας, που δεν έχουν φραγμούς και αναστολές, ασυγχώρητοι, ανιστόρητοι, αμόρφωτοι, που επιζητούν ένα νέο εθνικό διχασμό αντί να καλούν για εθνική ενότητα, ομοψυχία και συμφιλίωση, θα ηττηθούν και πάλι».
Ας δούμε κάποιες  άλλες διατυπώσεις της -π.χ. «κομμουνιστές εγκληματίες σκότωσαν τον παππού μου. Ακούς; Κομμουνιστές εγκληματίες έκαψαν το σπίτι της οικογένειάς μου, αφού το καταλήστεψαν. Φοβισμένες οι γυναίκες του σπιτιού κοιμόντουσαν τυλιγμένες σε κουβέρτες σε χαντάκια κοντά στο σπίτι, έως ότου εξαναγκάστηκε η γιαγιά μου να εγκαταλείψει ξανά τον τόπο της, την Κωνσταντία Μακεδονίας, για να γλιτώσει τα παιδιά της»
Ούτε παρακρατικοί της δεκαετίας του 1950 δεν θα χρησιμοποιούσαν τέτοιες εκφράσεις. Ποτέ το  ΠΑΣΟΚ δεν είδε τον εμφύλιο από αυτή τη σκοπιά. Επί Ανδρέα Παπανδρέου -και πιθανόν και επί Κ. Σημίτη -αυτή η  Καιλή  θα είχε ήδη απομακρυνθεί…  Η Φώφη φαίνεται ότι συμφωνεί με αυτή την οπτική των πραγμάτων-για την ποιότητα ας μην γίνεται λόγος…