Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Συμβολαιογράφοι: «Πλειστηριασμοί για την πρώτη κατοικία δεν έγιναν ποτέ» …

Oι ιδιοκτήτες έχουν πλαίσιο προστασίας είτε με το νόμο Κατσέλη είτε εκτός και στην πραγματικότητα πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας δεν έγιναν ποτέ, είπε το μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Συμβολαιογράφων Αθήνας Φωτεινή Τριγάζη Στο Κόκκινο και το Στάθη Σχινά.

«Οι πλειστηριασμοί γίνονται κάθε Τετάρτη στα ειρηνοδικεία και από σήμερα οι συμβολαιογράφοι θεωρητικά θα βρίσκονται στις θέσεις τους για να κάνουν τους πλειστηριασμούς, αν βεβαίως τα καταφέρουν … όπως είναι γνωστό, στην πραγματικότητα δεν μπορούν να διενεργήσουν πλειστηριασμούς», όπως είπε η κ. Τριγάζη, σχολιάζοντας τη λήξη της αποχής τους.
Για την πρώτη κατοικία, «όντως υπάρχει ένα νομοθετικό πλαίσιο προστασίας» όπως είπε, σημειώνοντας ότι «ο συμβολαιογράφος ως υπάλληλος του πλειστηριασμού δεν έχει την αρμοδιότητα να διαγνώσει -και στην πραγματικότητα δεν μπορεί να διαγνώσει- ποια κατοικία είναι πρώτη, δεύτερη, τρίτη, αν υπάρχει δάνειο για πρώτη κατοικία ενώ υπάρχει ιδιοκτησία και ακινήτων πολλών εκατομμυρίων -το ένα δεν αποκλείει το άλλο».
Σε κάθε περίπτωση, όπως τόνισε, «πλειστηριασμοί για πρώτη κατοικία στην πραγματικότητα δεν έγιναν ποτέ» και παρότι «δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο, θεωρητικά, για τους πλειστηριασμούς που προκαλούνται από ασφαλιστικούς οργανισμούς, ΟΤΑ, ενώ υπάρχει προστασία για αντίστοιχες που σχετίζονται με οφειλές σε τράπεζα … οι περισσότεροι δανειολήπτες έχουν μπει στο νόμο Κατσέλη, αλλά και για όσους δεν έχουν μπει, οι διαδικασίες έχουν τεθεί σε ένα είδος αναστολής».
Η κ. Τσιγάζη επιβεβαίωσε ότι πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας μπορεί να γίνει μόνο αν ο ιδιοκτήτης δεν έχει κάνει τα δέοντα, ενώ παράλληλα επανέλαβε ότι ο συμβολαιογράφος «προφανώς και δεν μπορεί να πει» αν είναι πρώτη κατοικία, «δεν είναι δικαστής, είναι ο τελευταίος στη διαδικασία, αυτή θα πρέπει να έχει σταματήσει πριν».
Πηγή: stokokkino.gr
http://thefaq.gr/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η "παναγία η αρουραία" ... του Βερύκιου και οι νοσταλγοί της συμμορίας κατασκευαστών ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Έγραψε η ανάρτηση του Βερύκιου για τον Καρτερό και την "παναγία την αρουραία" και κάποιοι νοσταλγοί της συμμορίας κατασκευής ηλεκτρονικού εγκλήματος με τις γνωστές απατεωνιές τύπου Παστίτσιου και άλλων μυθευμάτων που πουλούσαν τσόντα να γίνουν διάσημοι κεντράροντας στους  ανώμαλους χρήστες που έστελναν διεθνείς διωκτικές και δεν είχαν κάμια με νόμιμες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, βγήκαν δήθεν να τον κατηγορούν για προσβολή θρησκευτικού συμβόλου ! Ρε που τα πουλάτε αυτά ....παλιά τα κόλπα και τελειωμένα μαζί με αυτούς τους απατεωνίσκους !
Δειτε την ανάρτηση Βερύκιου

Διαβάζω πύρινα Αυγουστιάτικα άρθρα κατά Καρτερού & Μαξίμου από την Αγία ...Αρουραία , προφανώς γραμμένα στον ιδιόκτητο δρυμό που απόκτησε με την βοήθεια εθνικού εργολάβου...
Χιλιες φορες με τον «φευγάτο» Καρτερό παρα με την φιλάργυρη αρουραία... — Δήμος Βερύκιος (@DimosVerikios) 19 Αυγούστου 2018

Να ποιο είναι το κολέγιο Αθηνών ! Είναι κάτι σαν το Nammos και το IslandΠρώην διευθυντής αποκαλύπτει. Λειτουργούν με την λογική «αυτά τα μαγαζιά εμεις τα φτιάξαμε»!

Με ανάρτησή του ο κωστής Κοντογιάννης, πρώην Διευθυντής του Κολεγίου Αθηνών, καταγγέλλει πελατειακό καθεστώς διαχρονικα στο εν λόγω εκπαιδευτικό ίδρυμα από την οικογένεια Σαμαρά και κάνει λόγο για ρουσφέτια και παρεμβάσεις. Επίσης αναφέρεται στην απόλυση της Φώφης Μπουλούτα την οποία χαρακτηρίζει στημένη και καταλήγει απευθυνόμενος στον πρώην πρωθυπουργό, ότι «τόσο εσυ όσο και το κόμμα σου τολμάτε και μιλάτε για αριστεία, ευτελιζοντας τη λέξη και το νόημα της. Λες και μπορούμε να αγνοήσουμε το ποσό βαθιά αγράμματος και βάρβαρος πρέπει να είναι καποιος για να λειτουργεί όπως εσυ και ο σμπιρος σου, στη συγκεκριμένη περίπτωση.» Η ανάρτηση του Κωστή Κοντογιάννη Πόσο παραδοσιακός!!! Αντώνη μου κανενας δε θέλει να εξοντώσει κανέναν. Ο γιοκας σου δεν είναι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που καταλαμβάνει όλο το χώρο που του αφήνουν. Η συμπεριφορά περιγράφεται ως «Φαινόμενο του αερίου». Στο σχολείο που προεδρεύει ο θείος του με διαρκή ρουσφέτια, με τη λογική «αυτά τα μαγαζιά εμεις τα φτιάξαμε», με …

Αυτός είναι ο καθηγητής "φακελάκης" που ήθελε σεξ και χρήμα να περνάει τις φοιτήτριες στα μαθήματα στα ΤΕΙ Σερρών (φωτογραφίες)

Στη δημοσιότητα δόθηκαν το απόγευμα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σερρών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τόσο του καθηγητή από τις Σέρρες που συνελήφθη με την κατηγορία ότι ζητούσε ανταλλάγματα από τους φοιτητές του, όσο και οι δύο φερόμενοι ως συνεργοί του.


Οι άνθρωποι αυτοί, είναι από συγκεκριμένο φροντιστήριο των Σερρών, στο οποίο ο καθηγητής, φέρεται να έστελνε τους φοιτητές του. Και οι τρεις, συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018, μετά από «βροχή» καταγγελιών. Πρόκειται για τους: Α) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΔΗ Κλεάνθη του Νικολάου και της Ελένης, ο οποίος γεννήθηκε την 11-11-1958 στη Θεσσαλονίκη. Β) ΜΟΚΚΑ Γεώργιο του Αποστόλου και της Ζωής, ο οποίος γεννήθηκε την 29-07-1959 στο Νέο Πετρίτσι Σερρών. Γ) ΜΗΛΟΦΤΣΗ Ευαγγελία του Ηλία και της Ιωάννας, η οποία γεννήθηκε την 11-12-1968 στο Νέο Πετρίτσι Σερρών Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας 6 μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του…