Απαλλάσσουν με βούλευμα τη Σαββαΐδου για το «πάγωμα» προστίμου 78 εκατ. ευρώ σε εταιρία

Την απαλλαγή της Κατερίνας Σαββαΐδου παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση να δικαστεί για τους χειρισμούς της στην υπόθεση με το πάγωμα προστίμου πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε εταιρία ενώ βρισκόταν στο τιμόνι της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, διέταξε το Συμβούλιο Εφετών Αθήνας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το βούλευμα (υπ. αριθμόν 1190/2017) του Συμβουλίου Εφετών, η πρώην Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων απαλλάσσεται από την κατηγορία της απόπειρας απιστίας σε βαθμό κακουργήματος, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου.
Μάλιστα, με το ίδιο βούλευμα, απαλλάσσεται από την κατηγορία που αντιμετώπιζε ο κύριος μέτοχος της εταιρίας, Κωνσταντίνος Τσουκαλίδης.
Ταυτόχρονα, το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε να διαβιβάσει στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθήνας το «υπόμνημα - αναφορά - αίτημα για άσκηση ποινικής δίωξης» του κ. Τσουκαλίδη που κατέθεσε τον Ιανουάριο του 2017 σε ανακριτή διαφθοράς για τυχόν ποινικές ευθύνες των ελεγκτών που πραγματοποίησαν τον επανέλεγχο και φέρεται να καταγγέλλονται πως δεν ενημέρωσαν εγκαίρως για τα αποτελέσματα του.

Την παραπομπή της Σαββαΐδου σε δίκη είχε προτείνει η εισαγγελέας

Αξίζει να σημειωθεί πως η απόφαση του Συμβούλιο Εφετών έρχεται σε αντίθεση με την υπ' αριθμ. 796/2017 εισήγηση της εισαγγελέως, Μαρία Γκανέ. Η εισαγγελική λειτουργός είχε προτείνει να παραπεμφθεί σε δίκη η Κατερίνα Σαββαΐδου κατηγορούμενη για το αδίκημα της απόπειρας απιστίας στην υπηρεσία σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών δημοσίου χρήματος.