«Ο Ασάνζ είναι ένας "χάκερ", αλλά μπορεί να μείνει στην πρεσβεία μας στο Λονδίνο», λέει ο νέος πρόεδρος του Ισημερινού

«Κάποιος δίνει λάθος συμβουλές στον Λενίν Μορένο [νέο πρόεδρο του Ισημερινού]. Που λέει πως δεν πρέπει να παρεμβαίνω στα εσωτερικά καμιάς χώρας, αλλά την ίδια ώρα με αποκαλεί "χάκερ"» ήταν η απάντηση του Τζ. Ασάνζ



Ο Λενίν Μορένο ανέφερε πως ο Τζ. Ασάνζ μπορεί να συνεχίσει να διαμένει στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, χαρακτηριζοντάς τον ωστόσο ως χάκερ. Ο νέος πρόεδρος του Ισημερινού παίρνει έτσι αποστάσεις από τον προκάτοχό του Ραφαέλ Κορέα, που είχε δηλώσει τότε πως ο Ισημερινός «έκανε το χρέος του» παρέχοντας καταφύγιο στον ιδρυτή των Wikileaks.
«Ο κ. Ασάνζ είναι ένας χάκερ», είπε ο Μορένο χθες σε δημοσιογράφους, προσθέτοντας: «Αυτό το απορρίπτουμε, εγώ προσωπικά το απορρίπτω». «Ωστόσο, σέβομαι την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, που απαιτεί σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματά του, αλλά ζητάμε κι εμείς να σεβαστεί την κατάσταση στην οποία βρίσκεται», πρόσθεσε, καλώντας τον να μην αναμειγνύεται στα εσωτερικά πολιτικά  ζητήματα του Εκουαδόρ ή άλλων χωρών.
O Aσάνζ απάντησε, μέσω Τουίτερ, ότι ο ίδιος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας, και κατηγόρησε τον Μορένο για δυσφήμιση.
(Ο @Lenin στο τουίτ είναι ο Λενίν Μορένο)
Υπενθυμίζεται πως ο Ασάνζ κινδυνεύει ακόμα με σύλληψη από τις βρετανικές αρχές και κατόπιν με έκδοση στις ΗΠΑ, παρόλο που η Σουηδία απέσυρε τις κατηγορίες εναντίον του για βιασμό.
Πληροφορίες από Αλ Τζαζίρα

 https://left.gr/