Κελαηδάει ο Μαρτίνης και καρφώνει Τρεις υπουργοί πίσω από την εκχώρηση του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν
Στα χέρια της Δικαιοσύνης, έχει φτάσει επίσημη καταγγελία για την «πολιτική μεθόδευση», με κεντρικά πρόσωπα στο κάδρο των ευθυνών υπουργούς κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που οδήγησε σε ιδιωτικά συμφέροντα το Νοσοκομείο του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ερρίκος Ντυνάν (ΚΙΕΝ), με μεγάλη οικονομική ζημία και του ελληνικού Δημοσίου.
Σε ένορκη κατάθεση του στην εποπτεύουσα των φυλακών Κορυδαλλού, εισαγγελέα, Βικτωρία Μαρσιώνη, η οποία έχει ήδη διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Διαφθοράς, ο πρώην πρόεδρος του Νοσοκομείου, Ανδρέας Μαρτίνης, ο οποίος κρατείται προσωρινά για αδικήματα που του καταλογίζουν οι δικαστικές αρχές ότι διέπραξε κατά τη διάρκεια της θητείας του, εμπλέκει σε «σχέδιο εκχώρησης- παράδοσης» του «Ερρίκος Ντυνάν»:
Τους πρώην Υπουργούς Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, Άδωνη Γεωργιάδη, Μάκη Βορίδη, αλλά και πρόσωπα εμπιστοσύνης των πολιτικών ηγεσιών τα οποία είχαν διοριστεί μέλη του Δ.Σ. του ΚΙΕΝ.
Ζητά την ποινική διερεύνηση της νομιμότητας των διαδικασιών που οδήγησαν το 2014 στον εκπλειστηριασμό του Νοσοκομείου,το οποίο πέρασε σε εταιρεία συμφερόντων του ομίλου Πειραιώς, σε βάρος - όπως τονίζει - του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού,από τον οποίο συνεστήθη το ΚΙΕΝ, αλλά και του ελληνικού Δημοσίου που «δεν αναγγέλθηκε για οφειλόμενους φόρους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ».
Ο κ. Μαρτίνης, εμφανίζεται λάβρος ειδικά κατά του σημερινού αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας καθώς μιλά για «ευθύνες υπουργών, κυρίως δε του Άδωνη Γεωργιάδη», επί των ημερών του οποίου «ο Μιχ.Σάλλας εξαγόρασε το δάνειο του Νοσοκομείου από την Κύπρο (κατά πληροφορίες έναντι ευτελούς ποσού )»,στη συνέχεια κατήγγειλε τα δάνεια, το Νοσοκομείο βγήκε σε πλειστηριασμό, για να το αποκτήσει η «ΗΜΙΘΕΑ ΑΕ», συμφερόντων του ομίλου Πειραιώς.
Οι τροπολογίες Λοβέρδου
Οι καταγγελίες ότι η «μεθόδευση» υπήρξε δικομματική και ξεκίνησε επί ημερών Λοβέρδου, στηρίζονται, όπως καταθέτει, στα εξής γεγονότα:«Στις πιέσεις του να ανακαλέσω μήνυση σε βάρος του Ανδρ. Βγενόπουλου, που κατάφερε το πρώτο μεγάλο πλήγμα ‘οικονομικής ασφυξίας’ του Νοσοκομείο του ΚΙΕΝ καθώς ως επικεφαλής τότε της Μαρφίν Τράπεζας από την οποία είχαμε δανειοδοτηθεί λειτούργησε ως αντίπαλος κλινικάρχης και όχι ως τραπεζίτης».
Σε δυο τροπολογίες που εκδόθηκαν παραμονή της αποχώρησης του από το Υπουργείο, με τις οποίες αποσύρθηκε η θεσμοθετημένη εκπροσώπηση του Υπουργείου από το ΚΙΕΝ και επαvήλθε το καθεστώς διαχωρισμού του διορισμού του συμβουλίου αμιγώς από τον Ερυθρό Σταυρό και παρείχετο η δυνατότητα πώλησης του Νοσοκομείου το οποίο αρχικά αμφισβητούσε ο εν λόγω υπουργός αλλά στη συνέχεια το επέτρεψε.
Αυτό -ισχυρίζεται ο καταγγέλλων- είχε ως αποτέλεσμα να απολεσθούν μεγάλες οικονομικές προσφορές αγοράς του και μπορεί βάσιμα πλέον να υποστηριχθεί ότι αποτέλεσε την απαρχή του σχεδίου εκχωρήσεως-παράδοσης του Νοσοκομείου».
Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στο documentonews.gr