Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Υποχρεωτικά POS στα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς μετά το όργιο φοροδιαφυγής την παραμονή των Χριστουγέννων

Ντόρος έχει προκληθεί από τον τεράστιο όγκο συναλλαγών με μαύρο χρήμα που πραγματοποιήθηκαν με δικαιολογία τα κάλαντα των Χριστουγέννων. Σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις, σε ένα πρωινό φαίνεται να άλλαξαν χέρια μέχρι και 2 δισ. ευρώ σε μονόευρα και δίευρα, ποσό που συγκρίνεται μόνο με τη χρυσή εποχή του Χρηματιστηρίου.

Τα ευρήματα έχουν χτυπήσει «καμπανάκι» στο υπουργείο Οικονομικών που έχει δρομολογήσει με ταχύτατους ρυθμούς τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση του φαινομένου με σκοπό την τόνωση των συναλλαγών με πλαστικό χρήμα και την ενίσχυση των εσόδων στα κρατικά ταμεία.
Έτσι, από τη φετινή παραμονή Πρωτοχρονιάς κιόλας, όλα τα παιδιά ανεξαρτήτου ηλικίας που τραγουδούν τα κάλαντα θα πρέπει υποχρεωτικά να διαθέτουν τερματικά POS ώστε να μπορούν να δεχθούν πληρωμές με πιστωτικές κάρτες. Επιπρόσθετα, κάθε παιδί που δεν δικαιολογεί τουλάχιστον το 40% των χρημάτων από τα κάλαντα με «πλαστικές» συναλλαγές, θα βρίσκεται αντιμέτωπο με κυρώσεις που μπορούν να φθάσουν μέχρι και το 80% του εισοδήματος.
Τις προθέσεις του οικονομικού επιτελείου έκανε γνωστές ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, ο οποίος σε ανακοίνωσή του τόνισε τη σημασία του μέτρου κάνοντας λόγο για «σημαντικό βοήθημα στον κρατικό προϋπολογισμό που συγχρόνως διδάσκει στα παιδιά τη σημασία της φορολογικής ευσυνειδησίας από μικρή ηλικία».
Την απόφαση χαιρέτισε από την πλευρά του και ο πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος δήλωσε πως «τα λεφτά που βγαίνουν από τα στρώματα πρέπει να επιστρέφονται στις τράπεζες και όχι να ξοδεύονται σε κάλαντα και κουραμπιέδες».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η "παναγία η αρουραία" ... του Βερύκιου και οι νοσταλγοί της συμμορίας κατασκευαστών ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Έγραψε η ανάρτηση του Βερύκιου για τον Καρτερό και την "παναγία την αρουραία" και κάποιοι νοσταλγοί της συμμορίας κατασκευής ηλεκτρονικού εγκλήματος με τις γνωστές απατεωνιές τύπου Παστίτσιου και άλλων μυθευμάτων που πουλούσαν τσόντα να γίνουν διάσημοι κεντράροντας στους  ανώμαλους χρήστες που έστελναν διεθνείς διωκτικές και δεν είχαν κάμια με νόμιμες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, βγήκαν δήθεν να τον κατηγορούν για προσβολή θρησκευτικού συμβόλου ! Ρε που τα πουλάτε αυτά ....παλιά τα κόλπα και τελειωμένα μαζί με αυτούς τους απατεωνίσκους !
Δειτε την ανάρτηση Βερύκιου

Διαβάζω πύρινα Αυγουστιάτικα άρθρα κατά Καρτερού & Μαξίμου από την Αγία ...Αρουραία , προφανώς γραμμένα στον ιδιόκτητο δρυμό που απόκτησε με την βοήθεια εθνικού εργολάβου...
Χιλιες φορες με τον «φευγάτο» Καρτερό παρα με την φιλάργυρη αρουραία... — Δήμος Βερύκιος (@DimosVerikios) 19 Αυγούστου 2018

Να ποιο είναι το κολέγιο Αθηνών ! Είναι κάτι σαν το Nammos και το IslandΠρώην διευθυντής αποκαλύπτει. Λειτουργούν με την λογική «αυτά τα μαγαζιά εμεις τα φτιάξαμε»!

Με ανάρτησή του ο κωστής Κοντογιάννης, πρώην Διευθυντής του Κολεγίου Αθηνών, καταγγέλλει πελατειακό καθεστώς διαχρονικα στο εν λόγω εκπαιδευτικό ίδρυμα από την οικογένεια Σαμαρά και κάνει λόγο για ρουσφέτια και παρεμβάσεις. Επίσης αναφέρεται στην απόλυση της Φώφης Μπουλούτα την οποία χαρακτηρίζει στημένη και καταλήγει απευθυνόμενος στον πρώην πρωθυπουργό, ότι «τόσο εσυ όσο και το κόμμα σου τολμάτε και μιλάτε για αριστεία, ευτελιζοντας τη λέξη και το νόημα της. Λες και μπορούμε να αγνοήσουμε το ποσό βαθιά αγράμματος και βάρβαρος πρέπει να είναι καποιος για να λειτουργεί όπως εσυ και ο σμπιρος σου, στη συγκεκριμένη περίπτωση.» Η ανάρτηση του Κωστή Κοντογιάννη Πόσο παραδοσιακός!!! Αντώνη μου κανενας δε θέλει να εξοντώσει κανέναν. Ο γιοκας σου δεν είναι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που καταλαμβάνει όλο το χώρο που του αφήνουν. Η συμπεριφορά περιγράφεται ως «Φαινόμενο του αερίου». Στο σχολείο που προεδρεύει ο θείος του με διαρκή ρουσφέτια, με τη λογική «αυτά τα μαγαζιά εμεις τα φτιάξαμε», με …

Αυτός είναι ο καθηγητής "φακελάκης" που ήθελε σεξ και χρήμα να περνάει τις φοιτήτριες στα μαθήματα στα ΤΕΙ Σερρών (φωτογραφίες)

Στη δημοσιότητα δόθηκαν το απόγευμα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σερρών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τόσο του καθηγητή από τις Σέρρες που συνελήφθη με την κατηγορία ότι ζητούσε ανταλλάγματα από τους φοιτητές του, όσο και οι δύο φερόμενοι ως συνεργοί του.


Οι άνθρωποι αυτοί, είναι από συγκεκριμένο φροντιστήριο των Σερρών, στο οποίο ο καθηγητής, φέρεται να έστελνε τους φοιτητές του. Και οι τρεις, συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018, μετά από «βροχή» καταγγελιών. Πρόκειται για τους: Α) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΔΗ Κλεάνθη του Νικολάου και της Ελένης, ο οποίος γεννήθηκε την 11-11-1958 στη Θεσσαλονίκη. Β) ΜΟΚΚΑ Γεώργιο του Αποστόλου και της Ζωής, ο οποίος γεννήθηκε την 29-07-1959 στο Νέο Πετρίτσι Σερρών. Γ) ΜΗΛΟΦΤΣΗ Ευαγγελία του Ηλία και της Ιωάννας, η οποία γεννήθηκε την 11-12-1968 στο Νέο Πετρίτσι Σερρών Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας 6 μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του…