Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ποιοι αγοράζουν το Πρώτο Θέμα από τον Ρέστη !! Και ρέστα μετοχές στο Θέμο και τον Καραμήτσο !

Αλλαγή ιδιοκτησιακού σχήματος επίκειται στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» του Θέμου Αναστασιάδη – η οποία ανήκει τώρα κατά πλειοψηφία στον εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη. Μεγάλο ποσοστό μετοχών της εκδότριας εταιρείας θα περιέλθει σε (αγνώστου ιδιοκτησίας) κυπριακή εταιρεία ελληνικών συμφερόντων, η οποία θα εισφέρει περί τα 32 εκατ. ευρώ, καλύπτοντας ισόποση αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.
Θα μειωθούν αντιστοίχως τα ποσοστά συμμετοχής των τωρινών βασικών μετόχων – Β. Ρέστη, Θ. Αναστασιάδη, Τ. Καραμήτσου.
Η αύξηση κεφαλαίου είναι απολύτως αναγκαία, καθώς η εταιρεία του «Πρώτου Θέματος» εμφανίζεται με αρνητική καθαρή θέση και χρειάζεται φρέσκο χρήμα για να ανασάνει ταμειακά, ενώ οι δύο ιδρυτές-μέτοχοι της βαρύνονται με υψηλές δανειακές υποχρεώσεις.
Μέρος των νέων κεφαλαίων θα εισρεύσει στο ταμείο της εταιρείας, ενώ ένα σημαντικό ποσό θα δοθεί στους νυν μεγαλομετόχους ως τίμημα αγοράς «δικαιωμάτων» στην ΑΜΚ και θα χρησιμοποιηθεί για αποπληρωμή υποχρεώσεων τους σε τράπεζες.
 Οι νέοι μεγαλομέτοχοι
Σύμφωνα με πληροφορίες, πίσω από την κυπριακή εταιρεία που θα εισφέρει τα 32 εκατ. στην ΑΜΚ, βρίσκεται ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών. Το επιχειρηματικό σχήμα εκπροσωπείται από τον Διονύση Παναγιωτάκη, ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού Action 24, ο οποίος φέρεται ότι ανήκει στη «σφαίρα επιρροής» του πρώην υπουργού και προέδρους του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου.
Η αλλαγή ιδιοκτησιακού σχήματος και η μετοχική παρουσία – ενδεχομένως και πλειοψηφική – του κ. Παναγιωτάκη στο «Πρώτο Θέμα», εκτιμάται ότι μπορεί να  σηματοδοτήσει κάποια «αλλαγή γραμμής» της εφημερίδας, η οποία θα γίνει βαθμιαία, σε συνάρτηση με τις πολιτικές εξελίξεις.
Η μετοχική σύνθεση
Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, πλειοψηφών μέτοχος της εταιρείας «Πρώτο Θέμα»  είναι τώρα ο υπόδικος  εφοπλιστής Βίκτωρ Ρέστης, ο οποίος εμφανίζεται να κατέχει 50,18%.
Ο Θέμος Αναστασιάδης εμφανίζεται με απ’ ευθείας συμμετοχή 13% και με πρόσθετο μικρό ποσοστό έμμεσης συμμετοχής μέσω εταιρείας ελεγχόμενης από κοινού με τον αρχικό εταίρο του Τ. Καραμήτσο.
Ο δημοσιογράφος και συνιδρυτής της εφημερίδας Τ. Αναστασιάδης φέρεται να κατέχει  ως φυσικό πρόσωπο 19%.
Αναστασιάδης και Καραμήτσος έχουν επιπλέον  από κοινού συμμετοχή 5,3% μέσω της εταιρείας τους «Αναπτυξιακή» και μικρότερη μέσω της εταιρείας «Νέο Θέμα».
Μικρά ποσοστά κατέχουν ακόμη οι offshore εταιρείες PT Media και Whiterock Investments, για τις οποίες δεν έχει γίνει γνωστό σε ποιους ανήκουν
sofokleousin.gr/ periodista.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η "παναγία η αρουραία" ... του Βερύκιου και οι νοσταλγοί της συμμορίας κατασκευαστών ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Έγραψε η ανάρτηση του Βερύκιου για τον Καρτερό και την "παναγία την αρουραία" και κάποιοι νοσταλγοί της συμμορίας κατασκευής ηλεκτρονικού εγκλήματος με τις γνωστές απατεωνιές τύπου Παστίτσιου και άλλων μυθευμάτων που πουλούσαν τσόντα να γίνουν διάσημοι κεντράροντας στους  ανώμαλους χρήστες που έστελναν διεθνείς διωκτικές και δεν είχαν κάμια με νόμιμες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, βγήκαν δήθεν να τον κατηγορούν για προσβολή θρησκευτικού συμβόλου ! Ρε που τα πουλάτε αυτά ....παλιά τα κόλπα και τελειωμένα μαζί με αυτούς τους απατεωνίσκους !
Δειτε την ανάρτηση Βερύκιου

Διαβάζω πύρινα Αυγουστιάτικα άρθρα κατά Καρτερού & Μαξίμου από την Αγία ...Αρουραία , προφανώς γραμμένα στον ιδιόκτητο δρυμό που απόκτησε με την βοήθεια εθνικού εργολάβου...
Χιλιες φορες με τον «φευγάτο» Καρτερό παρα με την φιλάργυρη αρουραία... — Δήμος Βερύκιος (@DimosVerikios) 19 Αυγούστου 2018

Να ποιο είναι το κολέγιο Αθηνών ! Είναι κάτι σαν το Nammos και το IslandΠρώην διευθυντής αποκαλύπτει. Λειτουργούν με την λογική «αυτά τα μαγαζιά εμεις τα φτιάξαμε»!

Με ανάρτησή του ο κωστής Κοντογιάννης, πρώην Διευθυντής του Κολεγίου Αθηνών, καταγγέλλει πελατειακό καθεστώς διαχρονικα στο εν λόγω εκπαιδευτικό ίδρυμα από την οικογένεια Σαμαρά και κάνει λόγο για ρουσφέτια και παρεμβάσεις. Επίσης αναφέρεται στην απόλυση της Φώφης Μπουλούτα την οποία χαρακτηρίζει στημένη και καταλήγει απευθυνόμενος στον πρώην πρωθυπουργό, ότι «τόσο εσυ όσο και το κόμμα σου τολμάτε και μιλάτε για αριστεία, ευτελιζοντας τη λέξη και το νόημα της. Λες και μπορούμε να αγνοήσουμε το ποσό βαθιά αγράμματος και βάρβαρος πρέπει να είναι καποιος για να λειτουργεί όπως εσυ και ο σμπιρος σου, στη συγκεκριμένη περίπτωση.» Η ανάρτηση του Κωστή Κοντογιάννη Πόσο παραδοσιακός!!! Αντώνη μου κανενας δε θέλει να εξοντώσει κανέναν. Ο γιοκας σου δεν είναι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που καταλαμβάνει όλο το χώρο που του αφήνουν. Η συμπεριφορά περιγράφεται ως «Φαινόμενο του αερίου». Στο σχολείο που προεδρεύει ο θείος του με διαρκή ρουσφέτια, με τη λογική «αυτά τα μαγαζιά εμεις τα φτιάξαμε», με …

Αυτός είναι ο καθηγητής "φακελάκης" που ήθελε σεξ και χρήμα να περνάει τις φοιτήτριες στα μαθήματα στα ΤΕΙ Σερρών (φωτογραφίες)

Στη δημοσιότητα δόθηκαν το απόγευμα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σερρών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τόσο του καθηγητή από τις Σέρρες που συνελήφθη με την κατηγορία ότι ζητούσε ανταλλάγματα από τους φοιτητές του, όσο και οι δύο φερόμενοι ως συνεργοί του.


Οι άνθρωποι αυτοί, είναι από συγκεκριμένο φροντιστήριο των Σερρών, στο οποίο ο καθηγητής, φέρεται να έστελνε τους φοιτητές του. Και οι τρεις, συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018, μετά από «βροχή» καταγγελιών. Πρόκειται για τους: Α) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΔΗ Κλεάνθη του Νικολάου και της Ελένης, ο οποίος γεννήθηκε την 11-11-1958 στη Θεσσαλονίκη. Β) ΜΟΚΚΑ Γεώργιο του Αποστόλου και της Ζωής, ο οποίος γεννήθηκε την 29-07-1959 στο Νέο Πετρίτσι Σερρών. Γ) ΜΗΛΟΦΤΣΗ Ευαγγελία του Ηλία και της Ιωάννας, η οποία γεννήθηκε την 11-12-1968 στο Νέο Πετρίτσι Σερρών Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας 6 μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του…