Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ποιοι αγοράζουν το Πρώτο Θέμα από τον Ρέστη !! Και ρέστα μετοχές στο Θέμο και τον Καραμήτσο !

Αλλαγή ιδιοκτησιακού σχήματος επίκειται στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» του Θέμου Αναστασιάδη – η οποία ανήκει τώρα κατά πλειοψηφία στον εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη. Μεγάλο ποσοστό μετοχών της εκδότριας εταιρείας θα περιέλθει σε (αγνώστου ιδιοκτησίας) κυπριακή εταιρεία ελληνικών συμφερόντων, η οποία θα εισφέρει περί τα 32 εκατ. ευρώ, καλύπτοντας ισόποση αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.
Θα μειωθούν αντιστοίχως τα ποσοστά συμμετοχής των τωρινών βασικών μετόχων – Β. Ρέστη, Θ. Αναστασιάδη, Τ. Καραμήτσου.
Η αύξηση κεφαλαίου είναι απολύτως αναγκαία, καθώς η εταιρεία του «Πρώτου Θέματος» εμφανίζεται με αρνητική καθαρή θέση και χρειάζεται φρέσκο χρήμα για να ανασάνει ταμειακά, ενώ οι δύο ιδρυτές-μέτοχοι της βαρύνονται με υψηλές δανειακές υποχρεώσεις.
Μέρος των νέων κεφαλαίων θα εισρεύσει στο ταμείο της εταιρείας, ενώ ένα σημαντικό ποσό θα δοθεί στους νυν μεγαλομετόχους ως τίμημα αγοράς «δικαιωμάτων» στην ΑΜΚ και θα χρησιμοποιηθεί για αποπληρωμή υποχρεώσεων τους σε τράπεζες.
 Οι νέοι μεγαλομέτοχοι
Σύμφωνα με πληροφορίες, πίσω από την κυπριακή εταιρεία που θα εισφέρει τα 32 εκατ. στην ΑΜΚ, βρίσκεται ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών. Το επιχειρηματικό σχήμα εκπροσωπείται από τον Διονύση Παναγιωτάκη, ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού Action 24, ο οποίος φέρεται ότι ανήκει στη «σφαίρα επιρροής» του πρώην υπουργού και προέδρους του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου.
Η αλλαγή ιδιοκτησιακού σχήματος και η μετοχική παρουσία – ενδεχομένως και πλειοψηφική – του κ. Παναγιωτάκη στο «Πρώτο Θέμα», εκτιμάται ότι μπορεί να  σηματοδοτήσει κάποια «αλλαγή γραμμής» της εφημερίδας, η οποία θα γίνει βαθμιαία, σε συνάρτηση με τις πολιτικές εξελίξεις.
Η μετοχική σύνθεση
Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, πλειοψηφών μέτοχος της εταιρείας «Πρώτο Θέμα»  είναι τώρα ο υπόδικος  εφοπλιστής Βίκτωρ Ρέστης, ο οποίος εμφανίζεται να κατέχει 50,18%.
Ο Θέμος Αναστασιάδης εμφανίζεται με απ’ ευθείας συμμετοχή 13% και με πρόσθετο μικρό ποσοστό έμμεσης συμμετοχής μέσω εταιρείας ελεγχόμενης από κοινού με τον αρχικό εταίρο του Τ. Καραμήτσο.
Ο δημοσιογράφος και συνιδρυτής της εφημερίδας Τ. Αναστασιάδης φέρεται να κατέχει  ως φυσικό πρόσωπο 19%.
Αναστασιάδης και Καραμήτσος έχουν επιπλέον  από κοινού συμμετοχή 5,3% μέσω της εταιρείας τους «Αναπτυξιακή» και μικρότερη μέσω της εταιρείας «Νέο Θέμα».
Μικρά ποσοστά κατέχουν ακόμη οι offshore εταιρείες PT Media και Whiterock Investments, για τις οποίες δεν έχει γίνει γνωστό σε ποιους ανήκουν
sofokleousin.gr/ periodista.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Να ποιο είναι το κολέγιο Αθηνών ! Είναι κάτι σαν το Nammos και το IslandΠρώην διευθυντής αποκαλύπτει. Λειτουργούν με την λογική «αυτά τα μαγαζιά εμεις τα φτιάξαμε»!

Με ανάρτησή του ο κωστής Κοντογιάννης, πρώην Διευθυντής του Κολεγίου Αθηνών, καταγγέλλει πελατειακό καθεστώς διαχρονικα στο εν λόγω εκπαιδευτικό ίδρυμα από την οικογένεια Σαμαρά και κάνει λόγο για ρουσφέτια και παρεμβάσεις. Επίσης αναφέρεται στην απόλυση της Φώφης Μπουλούτα την οποία χαρακτηρίζει στημένη και καταλήγει απευθυνόμενος στον πρώην πρωθυπουργό, ότι «τόσο εσυ όσο και το κόμμα σου τολμάτε και μιλάτε για αριστεία, ευτελιζοντας τη λέξη και το νόημα της. Λες και μπορούμε να αγνοήσουμε το ποσό βαθιά αγράμματος και βάρβαρος πρέπει να είναι καποιος για να λειτουργεί όπως εσυ και ο σμπιρος σου, στη συγκεκριμένη περίπτωση.» Η ανάρτηση του Κωστή Κοντογιάννη Πόσο παραδοσιακός!!! Αντώνη μου κανενας δε θέλει να εξοντώσει κανέναν. Ο γιοκας σου δεν είναι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που καταλαμβάνει όλο το χώρο που του αφήνουν. Η συμπεριφορά περιγράφεται ως «Φαινόμενο του αερίου». Στο σχολείο που προεδρεύει ο θείος του με διαρκή ρουσφέτια, με τη λογική «αυτά τα μαγαζιά εμεις τα φτιάξαμε», με …

Η "παναγία η αρουραία" ... του Βερύκιου και οι νοσταλγοί της συμμορίας κατασκευαστών ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Έγραψε η ανάρτηση του Βερύκιου για τον Καρτερό και την "παναγία την αρουραία" και κάποιοι νοσταλγοί της συμμορίας κατασκευής ηλεκτρονικού εγκλήματος με τις γνωστές απατεωνιές τύπου Παστίτσιου και άλλων μυθευμάτων που πουλούσαν τσόντα να γίνουν διάσημοι κεντράροντας στους  ανώμαλους χρήστες που έστελναν διεθνείς διωκτικές και δεν είχαν κάμια με νόμιμες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, βγήκαν δήθεν να τον κατηγορούν για προσβολή θρησκευτικού συμβόλου ! Ρε που τα πουλάτε αυτά ....παλιά τα κόλπα και τελειωμένα μαζί με αυτούς τους απατεωνίσκους !
Δειτε την ανάρτηση Βερύκιου

Διαβάζω πύρινα Αυγουστιάτικα άρθρα κατά Καρτερού & Μαξίμου από την Αγία ...Αρουραία , προφανώς γραμμένα στον ιδιόκτητο δρυμό που απόκτησε με την βοήθεια εθνικού εργολάβου...
Χιλιες φορες με τον «φευγάτο» Καρτερό παρα με την φιλάργυρη αρουραία... — Δήμος Βερύκιος (@DimosVerikios) 19 Αυγούστου 2018

Αποκλειστικό : Χασισοφυτεία σε κήπο του Μαξίμου. Έφοδος Χρυσοχοίδη. Προσαγωγές ξένων ανταποκριτών μετά τις αποκαλύψεις του Μπάμπη !

Σύμφωνα με πληροφορίες που ακόμη δεν έχουν επιβεβαιωθεί, μετά την τσιγαρίλα  που μύρισε ο Μητσοτάκης μόλις παρέλαβε το Μέγαρο Μαξίμου από τον Τσίπρα και δημοσίευσε αποκλειστικά η Καθημερινή....συνεργάτες του νέου πρωθυπουργού κάνοντας μια βόλτα σήμερα στους χώρους που περιβάλουν το κτήριο είδαν κάποια περίεργα φυτά.
Αμέσως ειδοποιήθηκε ο νέος υπουργός -λαγωνικό  δημόσιας τάξης Χρυσοχοίδης και έκανε έφοδο...
Στο μεταξύ, και με αφορμή τις πρωινές αποκαλύψεις του Βουλευτή  και πρώην Δημοσιογράφου Μπάμπη Παπαδημητρίου στην εκπομπή του Αρη Πορτοσάλτε ...για ξένους ανταποκριτές που μαστούρωναν στο Μέγαρο Μαξίμου και έγραφαν υπερ της προηγούμενης  κυβέρνησης διέταξε να προσαχθούν άμεσα στην ΓΑΔΑ όλοι οι ξένοι ανταποκριτές στην Ελλάδα και να ανακριθούν για να αποκαλύψουν αν το χασίσι το έκοβαν απο γλάστρες στους κήπους του Μαξίμου ή το έφερναν μαζί τους !
Για ότι νεώτερο θα σας ενημερώσουμε !
Δείτε τις αποκαλύψεις του Μπάμπη ...που κακώς κατά την γνώμη μας δεν αξιοποιήθηκε στο συγκεκριμένο υ…