Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Χρυσά κέρδη πίσω από την ακίνητη ρόδα του Καμίνη

Τεράστιες διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση της... ακίνητης Ρόδας του Καμίνη στην πλατεία Συντάγματος. Αντί να απολογηθεί για το φιάσκο, ο δήμαρχος Αθηναίων εγκατέλειψε την πρωτεύουσα και προτίμησε να κάνει Χριστούγεννα στην Ισπανία. Αφησε ωστόσο πίσω του τον πρόεδρο του Οργανισμού Πολιτισμού Χρήστο Τεντόμα, εκδίδοντας ανακοίνωση και υποστηρίζοντας ότι η καθυστέρηση οφείλεται στη λήψη μέτρων ασφαλείας!
Τα μέτρα αυτά ωστόσο έπρεπε να έχουν λάβει προτού στήσουν τη ρόδα, αφού είχαν επί μήνες το θέμα στα «χέρια» τους. Εξάλλου, η πανάκριβη εορταστική εκστρατεία του Δήμου Αθηναίων είχε και το σύνθημά της, που ήταν «Χριστούγεννα με Θέα»! Ομως όχι τα Χριστούγεννα αλλά και την Πρωτοχρονιά φαίνεται ότι η μόνη θέα θα είναι τα σίδερα του Καμίνη.
Ωστόσο το ζήτημα φαίνεται ότι έχει μείζονες οικονομικές διαστάσεις. Σύμφωνα με έγγραφα τα οποία διαθέτουμε, οι εταιρίες αναμένουν κέρδη αρκετών εκατομμυρίων, αφού η «δωρεάν» προσφορά ίσχυε μόνον για την περίοδο των εορτών. Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι με τις καθυστερήσεις «ροκανίζεται» ο χρόνος ώστε να φτάσει η 20ή Ιανουαρίου, ημερομηνία από την οποία αρχίζει το «εισιτήριο». Ο προσδοκώμενος τζίρος για διάστημα δύο μηνών είναι 3.000.000 ευρώ, ενώ στην προσφυγή που έχει καταθέσει μία από τις εταιρίες στον Ελεγκτή Νομιμότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αθηνών αναφέρεται ότι προβλεπόταν η έναρξη λειτουργίας της να γίνει στις 8 Δεκεμβρίου και τα προσδοκώμενα οφέλη να ανέλθουν στα 4.000.000 ευρώ!
Στην ίδια προσφυγή, η οποία κατατέθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου, καταγγέλλεται ότι η διαδικασία πρόσκλησης ενδιαφέροντος που εξέδωσε ο Χρ. Τεντόμας «δεν καλύπτει τα διεθνή πρότυπα και τις προδιαγραφές αντίστοιχων διαγωνισμών σε άλλες πόλεις της Ευρώπης». Αρα ο Δήμος Αθηναίων και ο Πολιτιστικός Οργανισμός του είχαν πλήρη γνώση της κατάστασης.
Καταγγελία
Καταγγέλλεται επίσης ότι ο ανάδοχος του έργου, η μεταφορική - ναυτιλιακή εταιρία Venus WF A.E., «απαρτίζεται μόνο από έναν εργαζόμενο και συγκεκριμένα τον ραδιοφωνικό παραγωγό Perry Oerlemans»! Εν τω μεταξύ στις διαδικασίες μεσολάβησης για την ανάληψη του έργου από τον προαναφερόμενο φέρεται εμπλεκόμενος και σύμβουλος επικοινωνίας υψηλόβαθμου στελέχους της Νέας Δημοκρατίας.
Πάντως, οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων αναζητούν εκ των υστέρων τρόπους νομιμοποίησης της χωρίς άδεια εγκατάστασης της ρόδας σε μισό στρέμμα της πλατείας Συντάγματος. Σημειωτέον ότι, όπως αποκαλύπτουν τα έγγραφα που έχουν κατατεθεί επισήμως στις υπηρεσίες, το 2012 είχαν ξεκινήσει συζητήσεις για την εγκατάσταση «τροχού παρατήρησης» στον Δήμο Αθηναίων αλλά είχε απορριφθεί κάθε συζήτηση για την τοποθέτηση τροχού, διότι «μια τέτοια εγκατάσταση εγκυμονεί κινδύνους για τη στατικότητα των χώρων με πιθανές καθιζήσεις αυτών, λόγω ύπαρξης υπόγειων εγκαταστάσεων»! Τώρα οι ίδιες υπηρεσίες προφανώς καλούνται να διαψεύσουν τον εαυτό τους θεωρώντας ότι εξέλιπε ο κίνδυνος. Κατόπιν τούτων εντύπωση προκαλεί το γεγονός της προστασίας της οποίας τυγχάνει ο Γ. Καμίνης, αφού καμιά υπηρεσία ή εισαγγελική Αρχή δεν έχει ακόμη παρέμβει.     

https://left.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η "παναγία η αρουραία" ... του Βερύκιου και οι νοσταλγοί της συμμορίας κατασκευαστών ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Έγραψε η ανάρτηση του Βερύκιου για τον Καρτερό και την "παναγία την αρουραία" και κάποιοι νοσταλγοί της συμμορίας κατασκευής ηλεκτρονικού εγκλήματος με τις γνωστές απατεωνιές τύπου Παστίτσιου και άλλων μυθευμάτων που πουλούσαν τσόντα να γίνουν διάσημοι κεντράροντας στους  ανώμαλους χρήστες που έστελναν διεθνείς διωκτικές και δεν είχαν κάμια με νόμιμες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, βγήκαν δήθεν να τον κατηγορούν για προσβολή θρησκευτικού συμβόλου ! Ρε που τα πουλάτε αυτά ....παλιά τα κόλπα και τελειωμένα μαζί με αυτούς τους απατεωνίσκους !
Δειτε την ανάρτηση Βερύκιου

Διαβάζω πύρινα Αυγουστιάτικα άρθρα κατά Καρτερού & Μαξίμου από την Αγία ...Αρουραία , προφανώς γραμμένα στον ιδιόκτητο δρυμό που απόκτησε με την βοήθεια εθνικού εργολάβου...
Χιλιες φορες με τον «φευγάτο» Καρτερό παρα με την φιλάργυρη αρουραία... — Δήμος Βερύκιος (@DimosVerikios) 19 Αυγούστου 2018

Να ποιο είναι το κολέγιο Αθηνών ! Είναι κάτι σαν το Nammos και το IslandΠρώην διευθυντής αποκαλύπτει. Λειτουργούν με την λογική «αυτά τα μαγαζιά εμεις τα φτιάξαμε»!

Με ανάρτησή του ο κωστής Κοντογιάννης, πρώην Διευθυντής του Κολεγίου Αθηνών, καταγγέλλει πελατειακό καθεστώς διαχρονικα στο εν λόγω εκπαιδευτικό ίδρυμα από την οικογένεια Σαμαρά και κάνει λόγο για ρουσφέτια και παρεμβάσεις. Επίσης αναφέρεται στην απόλυση της Φώφης Μπουλούτα την οποία χαρακτηρίζει στημένη και καταλήγει απευθυνόμενος στον πρώην πρωθυπουργό, ότι «τόσο εσυ όσο και το κόμμα σου τολμάτε και μιλάτε για αριστεία, ευτελιζοντας τη λέξη και το νόημα της. Λες και μπορούμε να αγνοήσουμε το ποσό βαθιά αγράμματος και βάρβαρος πρέπει να είναι καποιος για να λειτουργεί όπως εσυ και ο σμπιρος σου, στη συγκεκριμένη περίπτωση.» Η ανάρτηση του Κωστή Κοντογιάννη Πόσο παραδοσιακός!!! Αντώνη μου κανενας δε θέλει να εξοντώσει κανέναν. Ο γιοκας σου δεν είναι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που καταλαμβάνει όλο το χώρο που του αφήνουν. Η συμπεριφορά περιγράφεται ως «Φαινόμενο του αερίου». Στο σχολείο που προεδρεύει ο θείος του με διαρκή ρουσφέτια, με τη λογική «αυτά τα μαγαζιά εμεις τα φτιάξαμε», με …

Αυτός είναι ο καθηγητής "φακελάκης" που ήθελε σεξ και χρήμα να περνάει τις φοιτήτριες στα μαθήματα στα ΤΕΙ Σερρών (φωτογραφίες)

Στη δημοσιότητα δόθηκαν το απόγευμα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σερρών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τόσο του καθηγητή από τις Σέρρες που συνελήφθη με την κατηγορία ότι ζητούσε ανταλλάγματα από τους φοιτητές του, όσο και οι δύο φερόμενοι ως συνεργοί του.


Οι άνθρωποι αυτοί, είναι από συγκεκριμένο φροντιστήριο των Σερρών, στο οποίο ο καθηγητής, φέρεται να έστελνε τους φοιτητές του. Και οι τρεις, συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018, μετά από «βροχή» καταγγελιών. Πρόκειται για τους: Α) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΔΗ Κλεάνθη του Νικολάου και της Ελένης, ο οποίος γεννήθηκε την 11-11-1958 στη Θεσσαλονίκη. Β) ΜΟΚΚΑ Γεώργιο του Αποστόλου και της Ζωής, ο οποίος γεννήθηκε την 29-07-1959 στο Νέο Πετρίτσι Σερρών. Γ) ΜΗΛΟΦΤΣΗ Ευαγγελία του Ηλία και της Ιωάννας, η οποία γεννήθηκε την 11-12-1968 στο Νέο Πετρίτσι Σερρών Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας 6 μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του…