Σατανικοί εραστές. Θέμα σε διεθνή ΜΜΕ η άγρια δολοφονία του Ελληνα Πρέσβη στη Βραζιλία !

Τη σύλληψη της συντρόφου (όχι συζύγου) του Έλληνα πρεσβευτή στη Βραζιλία, Κυριάκου Αμοιρίδη, Φρανσουάζ και του φερόμενου ως εραστή της, Βραζιλιάνου αστυνομικού Σέρζιο Γκόμες Μορέιρα Φίλιο, ζήτησε ο γενικός εισαγγελέας, καθώς φαίνεται πως έχει αρκετά στοιχεία, που δείχνουν ότι το «ζεύγος» ενοχοποιείται για τη δολοφονία του Έλληνα διπλωμάτη. Για την ίδια υπόθεση έχουν συλληφθεί άλλα δύο άτομα, για τα οποία νωρίτερα εκδόθηκε το σχετικό ένταλμα.

Εν τω μεταξύ, προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση του Κυριάκου Αμοιρίδη, διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Αθηνών, Ηλίας Ζαγοραίος.
Οι ερευνητές στο Ρίο ντε Ζανέιρο υποψιάζονται πως ο πρέσβης δολοφονήθηκε κατ' εντολήν της συζύγου του και ενός αστυνομικού (σ.σ.: χωροφύλακα, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο) με τον οποίο η τελευταία διατηρούσε ερωτική σχέση, μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό κανάλι Globo TV, επικαλούμενο πηγές στην αστυνομία, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
Η αστυνομία επιβεβαίωσε επίσης στο Globo TV, σύμφωνα πάντα με το Reuters, πως το πτώμα που βρέθηκε απανθρακωμένο στο αυτοκίνητο, που ο πρεσβευτής είχε μισθώσει για τις διακοπές του στο Ρίο, ανήκει στον Κυριάκο Αμοιρίδη. Οι αρχές ζήτησαν τη σύλληψη τη συζύγου του.
Οι αρχές της Βραζιλίας ανέκριναν τη σύζυγο. Η Φρανσουάζ Αμοιρίδη, είχε ήδη ανακριθεί χθες, όμως «ο επικεφαλής της αστυνομικής διεύθυνσης θέλησε να την ξαναδεί».
Η ίδια, καθώς και «ένας χωροφύλακας» και «ένας νεαρός» ανακρίθηκαν σήμερα ως «ύποπτοι», διευκρίνισε η πηγή αυτή, σύμφωνα πάντα με το Γαλλικό Πρακτορείο.
Η εφημερίδα O Globo υποστηρίζει από την πλευρά της πως υπάρχουν υποψίες ότι πρόκειται για «έγκλημα πάθους».
Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση ζήτησαν την σύλληψη συνολικά τεσσάρων ατόμων οι οποίοι πιστεύεται πως οργάνωσαν και εκτέλεσαν το σχέδιο δολοφονίας του Κυριάκου Αμοιρίδη. Ανάμεσά τους η σύζυγος του Φρανσουά, και ο αξιωματικός της στρατιωτικής αστυνομίας της Βραζιλίας Σέρτζιο Γκόμες Μορέιρα Φίλιο, που παροουσιάζεται από τα ΜΜΕ ως εραστής της.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Odia, στις καταθέσεις τους οι ύποπτοι ομολόγησαν πως εμπλέκονται στη δολοφονία και φέρονται να ανέφεραν πως ο εγκέφαλος της δολοφονίας ήταν η σύζυγος του πρέσβη. Από την άλλη, ομολόγησε και ο εραστής της την εμπλοκή του, αφού οι αστυνομικοί του έδειξαν βίντεο κάμερας ασφαλείας όπου φαίνεται να μπαίνει και να βγαίνει από το σπίτι.
Σύμφωνα με τα εως τώρα στοιχεία της έρευνας ο Αμοιρίδης φαίνεται να δολοφονήθηκε εντός της οικίας του. Λίγο αργότερα, ο δράστης μετακίνησε το πτώμα του χρησιμοποιώντας αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει ο πρέσβης. Προς το παρόν δεν έγιναν γνωστά τα ονόματα των υπόλοιπων υπόπτων σε βάρος των οποίων εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης.
Η σύντροφός του, δήλωσε στην αστυνομία την εξαφάνιση του Αμοιρίδη στις 28 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, ο διπλωμάτης έφυγε από το σπίτι τους με νοικιασμένο αυτοκίνητο δίχως να πει που κατευθύνεται. Οι δύο τους ήταν παντρεμένοι για δέκα χρόνια και έχουν μία κόρη.
Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε χθες σε φτωχό προάστιο του Σάο Πάολο μαζί με το απανθρακωμένο πτώμα του Έλληνα πρέσβη. Το Reuters αναφέρει στο τηλεγράφημά του πως το αυτοκίνητο εντοπίσθηκε στα βόρεια περίχωρα του Ρίο, μια φτωχή περιοχή στην οποία κυριαρχούν ισχυρές ένοπλες συμμορίες με πολιτικές διασυνδέσεις, οι οποίες αποτελούνται κυρίως από εκτός υπηρεσίας ή συνταξιούχους αστυνομικούς και πυροσβέστες που ελέγχουν εκτεταμένες περιοχές. Πιστεύεται πως συχνά αποσπούν εκβιαστικά χρήματα από τους κατοίκους με αντάλλαγμα να εμποδίζουν τις συμμορίες των ναρκωτικών να καταλάβουν τις περιοχές.
Νωρίτερα, η σύζυγος του Αμοιρίδη εθεάθη σε αστυνομικό τμήμα της πόλης Σάο Πάολο όπου εισήλθε δίχως να κάνει δηλώσεις. Οι αστυνομικοί ερευνούν υλικό από τις κάμερες ασφαλείας στο σπίτι όπου διέμενε ο πρέσβης για να διαπιστωθεί πως οι δολοφόνοι έβγαλαν το πτώμα του.
Στη Βραζιλία μετέβη ο Έλληνας πρέσβης στην Αργεντινή για να συντονίσει τις έρευνες, ενώ αναχωρεί για τη χώρα και κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατόπιν επικοινωνίας της πρεσβείας της Ελλάδας με το υπουργείο Εξωτερικών της Βραζιλίας επιβεβαιώθηκε ότι το εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο είχε νοικιαστεί, προ ημερών, από τον Έλληνα πρέσβη. Τις έρευνες σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη θα συνδράμει και κλιμάκιο της Ελληνικής Αστυνομίας που αναχωρεί για τη Βραζιλία.
Η δολοφονία του πρεσβευτή έχει πάρει ήδη διεθνείς προεκτάσεις καθώς την είδηση φιλοξένησαν αρκετά μεγάλα μέσα ενημέρωσης όπως η Washington Post, οι New York Times και το BBC.

 http://www.koutipandoras.gr/