Έρχεται χιονιάς. Καταιγίδες, πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια στα ορεινά

Καταιγίδες, πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια στα ορεινά συνθέτουν το σκηνικό του καιρού στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας.

Την Τρίτη και την Τετάρτη η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι ιδιαίτερα αισθητή σε αρκετές περιοχές της Β. ΕλλάδαςΗ κακοκαιρία βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να συνεχιστεί έως και την Πέμπτη. Την Τρίτη και την Τετάρτη η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι ιδιαίτερα αισθητή σε αρκετές περιοχές της Β. Ελλάδας, με το θερμόμετρο να δείχνει υπό το μηδέν. Ειδικότερα, έως σήμερα το βράδυ, διαδοχικά κύματα ισχυρών βροχών και καταιγίδων θα εκδηλωθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τα εντονότερα φαινόμενα εντοπίζονται κυρίως στο νότιο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και στο Αιγαίο.

Πολύ έντονα θα είναι τα φαινόμενα στο ανατολικό Αιγαίο, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά και από τα ξημερώματα της Τρίτης σε νοτιότερα ορεινά τμήματα καθώς και σε περιοχές της Β. Ελλάδας με πολύ χαμηλό υψόμετρο. Στα πελάγη θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι, με τις εντάσεις τους στο Αιγαίο να φθάνουν τα 7 μποφόρ. Από το βράδυ και από τα βόρεια οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους έως βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν σημαντικά.


Ένας νεκρός στη Ζάκυνθο - Πλημμύρες στην Αττική


Οι κάτοικοι στη Ζάκυνθο μετρούν τις πληγές του από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που άφησαν πίσω τους έναν νεκρό, πλημμύρες σε σπίτια και χωράφια, ζημιές σε αυτοκίνητα και φθορές σε τμήματα του οδικού δικτύου. Ενισχύσεις έχουν μεταβεί στο νησί από την Πάτρα, την ώρα που τα συνεργεία του δήμου βρίσκονται επί ποδός. Λόγω της κακοκαιρίας κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία.

Προβλήματα καταγράφηκαν και στην Αττική, όπου δρόμοι πλημμύρισαν και τα νερά της βροχής κατέκλυσαν υπόγεια και ισόγεια κατοικιών. Την Κυριακή, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε περισσότερες από 250 κλήσεις για απάντληση υδάτων από κατοικίες, με πυροσβέστες να προχωρούν σε οκτώ απεγκλωβισμούς. Προβλήματα παρατηρήθηκαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Κυψέλη, Λυκαβηττός, Πατήσια, Ψυχικό, Παιανία, Περιστέρι, Ίλιον). Στον Περιφερειακό Λυκαβηττού πέτρες και χώμα κατέβηκαν από την πλαγιά και έπεσαν στο οδόστρωμα, καθιστώντας εξαιρετικά επικίνδυνη τη διέλευση πεζών και οδηγών οχημάτων.
http://www.zougla.gr/