Ο Μητσοτάκης ζήτησε από τον Παυλόπουλο εκλογές και η ΝΔ τον… διαψεύδει!

Εξερχόμενος του Προεδρικού μεγάρου ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε το αίτημά του για εκλογές λέγοντας χαρακτηριστικά ότι εξήγησε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας γιατί «η μόνη λύση για να εξέλθει από την πολιτική παρακμή που έχει περιέλθει η χώρα είναι οι εκλογές».

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατά την συνάντησή του με τον Προκόπη Παυλόπουλο που κράτησε μία ώρα και ένα τέταρτο συζήτησαν εκτενώς την «κρίσιμη κατάσταση» στην οποία βρίσκεται η χώρα, ενώ ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τους «εντονότατους προβληματισμούς για την υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών» στον απόηχο των κυβερνητικών χειρισμών από την απόφαση του ΣτΕ για το νόμο Παππά.
Πηγές της ΝΔ ανέφεραν στη συνέχεια ότι η συνάντηση Μητσοτάκη- Παυλόπουλου έγινε σε πολύ καλό κλίμα, διευκρινίζοντας:
«Δεν ζητήσαμε εκλογές από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο πρόεδρος της ΝΔ περιέγραψε την πολιτική παρακμή, η οποία πρέπει να οδηγήσει σε εκλογές».
Η πρώτη αντίδραση στο εκ νέου αίτημα για εκλογές ήρθε από την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη, η οποία μιλώντας στον ΣΚΑΪ υποστήριξε ότι ο κ.Μητσοτάκης «είναι εκτός τόπου και χρόνου».
Υποστήριξε επίσης ότι ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτηρίζει δημοκρατική εκτροπή αυτό που δε συμβαίνει επειδή ο ίδιος δεν επιτρέπει να συμβεί, δηλαδή επειδή εμποδίζει τη συγκρότηση του ΕΣΡ, καθώς και ότι η κυβέρνηση πρέπει να μιλά για θεσμική εκτροπή εκ μέρους της ΝΔ, την οποία κατηγόρησε ότι δεν επιτρέπει να εφαρμοστεί το Σύνταγμα.
 http://www.tribune.gr/