Η απλή αναλογική ...έφερε την φιλία μου με τον Τσίπρα λεει ο Λεβέντης

Είμαι φίλος με το Τσίπρα δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, εξηγώντας ότι η φιλία αυτή αναπτύχθηκε κυρίως λόγω των ίδιων απόψεων που έχουν για την απλή αναλογική ως εκλογικό σύστημα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κανάλι Ε ο κ. Λεβέντης είπε ακόμη ότι έχει προσκαλέσει σε γεύμα στο σπίτι του το πρωθυπουργικό ζεύγος και περιμένει να του απαντήσει την ερχόμενη Τρίτη-Τετάρτη ο πρωθυπουργός πότε θα γίνει αυτό το γεύμα, τονίζοντας ότι και ο ίδιος θα πάει τις επόμενες ημέρες στο εξοχικό του Αλέξη Τσίπρα στο Σούνιο καθώς του έχει μεγάλη συμπάθεια.
Ακόμη ο κ. Λεβέντης εξέφρασε την πρόθεσή του να συμμετάσχει στην επόμενη κυβέρνηση, η οποία θα προκύψει μετά τις εκλογές που προβλέπει πως θα γίνουν σύντομα, διευκρινίζοντας πως δεν είναι διατεθειμένος να δώσει «λευκή επιταγή» σε κανέναν, θέτοντας τους όρους του.
Πάντως είπε ότι με τον Μητσοτάκη το βλέπει πιο δύσκολο να συνεργαστεί καθώς είναι πολέμιος της απλής αναλογικής.
Αναφερόμενος στις κατηγορίες περί στενότερης συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον νυν πρωθυπουργό, ο Βασίλης Λεβέντης δήλωσε πως δεν αποτελεί «δεκανίκι» του Τσίπρα, ωστόσο συζητά μαζί του ως φίλος.
Ξεκαθάρισε πως δεν έχει σκοπό να μπει στην παρούσα κυβέρνηση, αλλά παραμένει αντιπολίτευση για να αυξήσει τα ποσοστά του κόμματος του, κατηγορώντας ταυτόχρονα το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ πως έχουν ενταχθεί στο «άρμα» του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ο κ. Λεβέντης έκανε την εκτίμηση ότι η οικονομία δύσκολα θα ανακάμψει και ότι ο Σεπτέμβριος θα είναι ένας πολύ δύσκολος μήνας για τον λαό.

 http://www.tribune.gr/