Εξοπλιστικά, μίζες, offshore και στη μέση… Παπασταύρου και ΣΙΑ

Τα λεγόμενα Panama papers αποκαλύπτουν πέρα από τους κρυφούς ιδιοκτήτες εταιριών κι ένα πλέγμα διαφθοράς.

Πρόσωπα που συνδέονται μεταξύ τους μέσω περίεργων εξωχώριων εταιριών και παράλληλα σχετίζονται με μίζες εξοπλιστικών, ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, μετακίνηση μαύρου κεφαλαίου, ακόμη και με τη Siemens και κατά έναν περίεργο τρόπο έχουν κοινό παρονομαστή τον Σταύρο Παπασταύρου και τους ανθρώπους που τον καλύπτουν. Δηλαδή των Αντώνη Σαμαρά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Στο Hot Doc που κυκλοφορεί αποκαλύπτουμε τη σχέση offshore, προσώπων και λίστας Λαγκάρντ.
Διαβάστε πώς ο Σταύρος Παπασταύρου, συνδέεται με τη Siemens και με πρόσωπα που έχουν εμπλακεί σε μίζες για εξοπλιστικά και σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Πώς εμπλέκονται στο δαιδαλώδες σύστημα των offshore και της γενικότερης διαπλοκής, η σύζυγος Παπασταύρου, οι κατηγορούμενοι για μίζες Αντώνης Κάντας και Σπύρος Μεταξάς, ο Κυριάκος και η Μαρέβα Μητσοτάκη και μια σειρά offshore εταιριών.
Διαβάστε ακόμη για την εταιρία Capland SA, η οποία συνδέεται όχι με έναν ή δύο, αλλά με 134 λογαριασμούς στη λίστα Λαγκάρντ. Λογαριασμούς των οποίων διαχειριστές ή συνδεδεμένα πρόσωπα εμφανίζονται μεταξύ άλλων, σαν να ανακυκλώνονται, πρόσωπα τα ονόματα των οποίων υπάρχουν και στα Panama papers.