Μυστική συνάντηση Ψυχάρη - Ντογιάκου αποκαλύπτει η «Αυγή»

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, στη Φιλοθέη, στο σπίτι του δικηγόρου και πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ (επί Ανδρέα Παπανδρέου) Βασίλη Σαραντίτη



Για «μυστική συνάντηση» του Σταύρου Ψυχάρη με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρο Ντογιάκο κάνει λόγο σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα «Αυγή». Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, στη Φιλοθέη, στο σπίτι του δικηγόρου και πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ (επί Ανδρέα Παπανδρέου) Βασίλη Σαραντίτη.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, «ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών και ο εκδότης -καναλάρχης βρέθηκαν από την ίδια πλευρά του λόφου, στην πρόσφατη κόντρα Παπαγγελόπουλου -Τσατάνη στην υπόθεση Βγενόπουλου, τον οποίον επίσης υπερασπίστηκε ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη». Ενώ ο πρώην υπουργός φέρεται να σχετίζεται, σύμφωνα με παλαιότερα δημοσιεύματα, με τη διαχείριση off shore του κ. Ψυχάρη. Πρόκειται για την Κυπριακή εταιρεία BRIONTE LIMITED η οποία το 2006 αγόρασε από την οικογένεια Περατικού, έκταση 26 στρεμμάτων στο Πόρτο Χέλι. Πρόκειται, όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ του koutipandoras.gr, για το πιο προνομιούχο κομμάτι γης στην περιοχή. Συνορεύει με δάσος και θάλασσα και σε δημοσιεύματα της εποχής χαρακτηρίζεται ως η ελληνική Ριβιέρα. Παρότι στα επίσημα συμβόλαια αγοράς (με αριθμό 28590 και 28591) η BRIONTE είναι ο αγοραστής, στο οικόπεδο εμφανίζεται και επιβλέπει την ανέγερση πολυτελούς βίλας ο Σταύρος Ψυχάρης.
Από την ανοιχτή αναζήτηση στοιχείων για την BRIONTE του Ψυχάρη φαίνεται πως η εταιρεία έχει ελληνικό ΑΦΜ 999166946 αλλά δεν έχει δραστηριότητα στην Ελλάδα. Ως έδρα της εταιρείας δηλώνεται η οδός Αναγνωστοπούλου 9 στο Κολωνάκι και τηλέφωνα τα 210 3670400. Πρόκειται για στοιχεία που αντιστοιχούν στα δικηγορικά γραφεία της εταιρείας Σαραντίτης.
- See more at: http://left.gr/