Σχηματίζεται δικογραφία για το «Παναγία Τήνου» -Υπόνοιες για δολιοφθορά από τον Δρίτσα

Υπόνοιες για δολιοφθορά άφησε με δηλώσεις ο Υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας για το πλοίο «Παναγιά Τήνου». Ο υπουργός Ναυτιλίας εξήγησε ότι είναι «αντικείμενο διερεύνησης αυτό που συνέβη και σχηματίζεται δικογραφία» καθώς «ένα χρόνο τώρα το πλοίο είχε αυτή την κλίση. Δεν υπήρχε καμία διαφοροποίηση στην κλίση μέχρι και χθες το πρωί».

«Η επιθεώρηση πλοίων πήγε και ξαναπήγε και διαπίστωσε ότι η κλίση παρέμενε ίδια» ενημέρωσε ο υπουργός Ναυτιλίας συμπληρώνοντας ότι «οι επαϊοντες επισημαίνουν ότι μέσα σε μισή ώρα 25.000 τόνοι νερού να μπουν υδρεύσουν στα μηχανοστάσια του πλοίου αυτό δεν μπορεί να εξηγηθεί με βαθμιαία φθορά, ή ρηγματώσεις του πλοίου».
Την ίδια ώρα το ΝΑΤ αναφέρει ότι από τις 18 Απριλίου είχε προειδοποιήσει για το πλοίο «Παναγιά Τήνου» και συγκεκριμένα την κλίση που παρουσίαζε.
Το ΝΑΤ, σε σχετική επιστολή του προς την Επιθεώρηση Εμπορικών Πλοίων του υπουργείου Ναυτιλίας, είχε αναφέρει ότι από ενημέρωση του φύλακα του πλοίου, είχε παρουσιάσει επικίνδυνη κλίση προς τα δεξιά λόγω εισροής υδάτων.
Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους τα ναυτεργατικά σωματεία, Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής (ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ) , Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ) , Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών - Ναυαγοσωστικών (ΠΕΠΡΝ) και Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ ΠΕΣ/ΝΑΤ :

Το υπουργείο Ναυτιλίας και οι υπηρεσίες του δεν έκαναν καμία ενέργεια με βάση τα καταγγελλόμενα, αντίθετα με την εξέλιξη της βύθισης του πλοίου προστίθενται χρέη στο ΝΑΤ σε βάρος των ασφαλισμένων του.

Νέες έρευνες στα ύφαλα του «Παναγία Τήνου» - Αναζητούν το ρήγμα

Νέα έρευνα στα ύφαλα του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Παναγία Τήνου» αναμένεται να πραγματοποιήσουν σήμερα ιδιώτες δύτες, υπό τον συντονισμό ειδικών συνεργείων.
Στόχος είναι να εντοπιστεί το ρήγμα που προκάλεσε την εισροή υδάτων στο πλοίο και να στεγανοποιηθεί, αλλά και να τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο για απάντληση των υδάτων.
Δύτες που βούτηξαν και χθες στο ίδιο σημείο, δεν μπόρεσαν να διακρίνουν πολλά πράγματα λόγω των θολών νερών από τη λάσπη.
 http://www.koutipandoras.gr/