Ο Τσίπρας αποκαλύπτει στοιχεία και ονόματα για τη διαπλοκή

Στις 19.00 αναμένεται να ξεκινήσει η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για θέματα της Δικαιοσύνης, την πρωτοβουλία για την οποία είχε αναλάβει με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής ο ίδιος ο πρωθυπουργός.


Η συζήτηση ήταν προγραμματισμένη για την προηγούμενη εβδομάδα αλλά αναβλήθηκε λόγω των βομβιστικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες.

Στην επιστολή του προς τον Νίκο Βούτση ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι την τελευταία περίοδο η δημόσια συζήτηση κατακλύζεται και δηλητηριάζεται από αβάσιμες και προσχηματικές αιτιάσεις, που αφορούν τους όρους άσκησης της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της δικαιοσύνης, σημείωνε ότι οι αιτιάσεις αυτές προωθούνται από κέντρα που έχουν λόγους να φοβούνται και χαρακτήριζε δυστύχημα ότι αυτές αναπαράγονται και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ονοματεπώνυμα

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί σε συγκεκριμένα ονόματα που εμπλέκονται σε «αμαρτωλά» δάνεια που έπαιξαν τον ρόλο της «συγκολλητικής ουσίας» ανάμεσα στους πυλώνες της διαπλοκής: πολιτική εξουσία - τραπεζικά συμφέροντα - μέσα ενημέρωσης.

Οι πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι:

♦ ο ρόλος που διαδραμάτισε ο Ανδρέας Βγενόπουλος με τις τραπεζικές του περιπέτειες σε Ελλάδα και Κύπρο.

♦ η δανειοδότηση των άλλοτε «κραταιών κομμάτων», τα χρωστούμενα των οποίων φτάνουν, ως γνωστόν, τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

♦ οι δικαστικές «περιπέτειες» του ισχυρού άνδρα του ΔΟΛ, Σταύρου Ψυχάρη, οι οικονομικές δραστηριότητες του οποίου βρίσκονται στο μικροσκόπιο και της Επιτροπής «πόθεν έσχες» της Βουλής.

 http://www.periodista.gr/