Αεροπειρατεία - αγάπη μου ! Θρίλερ στην Κύπρο με ερωτοχτυπημένο Αιγύπτιο σε Airbus A320 της Egypt Air

«Όλα γίνονται για μια γυναίκα» ανέφερε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, αποτυπώνοντας με γλαφυρό τρόπο την εξέλιξη του πολύωρου θρίλερ που ξεκίνησε πάνω από την Αίγυπτο.


Σύμφωνα με κυπριακά ΜΜΕ, ο Ιμπραήμ Σαμάχα (περίπου 60 ετών) ή ο Σαΐφ Ελ Ντι Μουσταφά, κατά τις αιγυπτιακές Αρχές, έκανε αεροπειρατεία στην πτήση MS 181 της Egypt Air για τα μάτια μιας γυναίκας. Στην προκειμένη περίπτωση, της πρώην συζύγου του, ονόματι Μαρίνας Παράσχου, με την οποία έχει κάνει και παιδιά. Πληροφορίες κάνουν λόγο ότι είναι ζωσμένος με εκρηκτικά.


Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις, αλλά όσο περνά η ώρα δημοσιοποιούνται αντικρουόμενες πληροφορίες για την ταυτότητα και τα κίνητρα του δράστη.

Το χρονικό


Αναγκαστική προσγείωση πραγματοποίησε λίγο μετά τις 08.30 το πρωί της Τρίτης στο αεροδρόμιο της Λάρνακας αεροσκάφος της Egypt Air.

Το Airbus A320 εκτελούσε εσωτερική πτήση προς την Αίγυπτο με 81 επιβάτες και λίγο μετά τις 08.00 εισήλθε στο FIR Λευκωσίας, ζητώντας να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Λάρνακας λόγω αεροπειρατείας.

Ο «Φιλελεύθερος» μετέδωσε ότι οι αεροπειρατές ζήτησαν από τους πιλότους να οδηγήσουν το αεροσκάφος στην Λάρνακα.

To Airbus που εκτελούσε την πτήση ΜS -181 από Αλεξάνδρεια - Κάιρο απογειώθηκε λίγο μετά τις 8.00 το πρωί και στη συνέχεια άλλαξε πορεία με κατεύθυνση την Κύπρο.

Σύμφωνα με το sigmalive  η πληροφορία περί «αεροπειρατείας» έφτασε στις 8.30 στον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου Λάρνακας, και αφορούσε αεροπλάνο προερχόμενο από την Αίγυπτο το οποίο βρισκόταν υπό την απειλή αεροπειρατών.

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια στις 8:50 πμ. αναφέρει η ίδια πηγή.

Σε συναγερμό τέθηκαν άμεσα όλες οι δυνάμεις ασφαλείας, ενώ έχουν συσταθεί κέντρα χειρισμού κρίσεως.

Το αεροπλάνο βρίσκεται στον ειδικό χώρο ασφάλειας στο παλιό αεροδρόμιο της Λάρνακας κοντά στο υπόστεγο των Κυπριακών Αερογραμμών δίπλα στους κλιβάνους (περιοχή Ακτής Μακένζυ).

Ενήμερος για τις εξελίξεις είναι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τηλεφωνική επικοινωνία είχε και ο Κύπριος Υπουργός Εξωτερικών Γιάννης Κασουλίδης με τον Αιγύπτιο ομόλογό του.

Ήδη έχει συγκληθεί ευρεία σύσκεψη υπό τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Ιωνά Νικολάου.

 http://www.zougla.gr