Νέες αποκαλύψεις με τους εκβιαστές δημοσιογράφους και τον εκδότη ..,με συνομιλίες φωτιά !

Το koutipandoras.gr δημοσιεύει αποκλειστικά αποσπάσματα των διαλόγων των τριών κατηγορουμένων κατά τις συναντήσεις που είχαν με την Αμαλία Κάτζου, τη δημοσιογράφο και υπεύθυνη του γραφείου Τύπου της ΕΥΔΑΠ από την αναφορά της οποίας ξεκίνησε να ξετυλίγεται το κουβάρι της πολύκροτης αυτής υπόθεσης.

 http://www.koutipandoras.gr

Η πρώτη συνάντηση της Κάτζου με τον Παναγιώτη Μουσσά, όπως δηλώνει στην αναφορά της η δημοσιογράφος, έγινε στις 4 Φεβρουαρίου 2016, σε καφετέρια στο Ψυχικό. Σε αυτήν, ο Μουσσάς απαίτησε από την Κάτζου να δώσει χρήματα στον Μαυρίκο για να μη γράφει αρνητικά σχόλια για την ΕΥΔΑΠ, τονίζοντας της ότι υπάρχει κίνδυνος να στοχοποιηθεί από τη Νέα Δημοκρατία αν δεν ενδώσει στην πρότασή του.
Στις 8 Φεβρουαρίου, δηλαδή τέσσερις ημέρες μετά, Κάτζου και Μουσσάς συναντώνται ξανά. Οι απειλές Μουσσά κατά της Κάτζου και εμμέσως κατά της κόρης της, όπως αναφέρεται στη δικογραφία της υπόθεσης, συνεχίζονται. Στις 11 Φεβρουαρίου, η υπεύθυνη Τύπου του γραφείου της ΕΥΔΑΠ κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά με την οποία ουσιαστικά συμφώνησε να συνεργαστεί καθ’ υπόδειξη της Υπηρεσίας για τη σύλληψη των δραστών.
Έτσι, Κάτζου, Μουσσάς, Φράγκου και Μαυρίκος συναντήθηκαν τις επόμενες ημέρες.
Ειδικότερα, η ΕΛ.ΑΣ κατέγραψε τρεις συναντήσεις. Παρακάτω παρατίθενται αναλυτικά αποσπάσματα των διαλόγων.

Μουσσάς και Κάτζου στον Φλοίσβο
Η πρώτη συνάντηση που κατέγραψε το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της ΕΛ.ΑΣ έγινε το απόγευμα της 12ης Φεβρουαρίου στην καφετέρια «BREEZE» της μαρίνας του Φλοίσβου. Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν η Αμαλία Κάτζου και ο Παναγιώτης Μουσσάς.
Σε αυτήν, ο Παναγιώτης Μουσσάς κάνει μεταξύ άλλων, επίδειξη «δύναμης» στην Κάτζου λέγοντάς της να εγκρίνει διαφήμιση στον «τρελό» Παναγιώτη Μαυρίκο. Ειδικότερα, όπως αποκαλύπτεται από τις απομαγνητοφωνήσεις των διαλόγων, ο Μουσσάς ανεβοκατεβάζει θέματα στο "Πρώτο Θέμα", είναι πολύπειρος στις «συναλλαγές» αυτές αφού όπως λέει, το έχει «σπουδάσει». Μάλιστα, περιγράφοντας τη «δύναμη» του «συστήματος» που έχουν φτιάξει, το χαρακτηρίζει ως «ελβετικό σουγιά» ενώ "συμβουλεύει" να μην πειράξουν την ΕΥΔΑΠ και την ΑΤΤΙΚΑ





«Αν δεν του δώσουμε λεφτά θα έχουμε πρόβλημα»
Σε άλλο σημείο των «καυτών» διαλόγων που έχει καταγράψει η ΕΛ.ΑΣ από τη συνάντηση Κάτζου με Μουσσά, ο δεύτερος επισημαίνει ότι εάν δεν δώσει λεφτά η πρώτη στον Παναγιώτη Μαυρίκο, τότε θα υπάρξει πρόβλημα αφού αυτός δεν είναι «ένας νορμάλ».
Το απόσπασμα

Διαφήμιση με έμμεσο τρόπο στον Μαυρίκο
Σε άλλο σημείο των απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών,  Μουσσάς και Κάτζου προσπαθούν να βρουν τον τρόπο που ο Παναγιώτης Μαυρίκος θα πάρει τα χρήματα των διαφημίσεων από την ΕΥΔΑΠ.
Το χαρακτηριστικό απόσπασμα:


Θα καθαρίζουν 500.000 ευρώ το μήνα

Ο «αρχιμανδρίτης» και οι απειλές στην Κάτζου
Σύμφωνα πάντα με τους απομαγνητωφονημένους διαλόγους της ΕΛ.ΑΣ, ο Μουσσάς εμφανίζεται να λέει στη δημοσιογράφο να συναντηθούν και να «δώσουν ένα παράδειγμα» στον «αρχιμανδρίτη», δηλαδή τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά.
Ιδού ο διάλογος:

Ο Μουσσάς σε αυτήν τη συνάντηση με την Αμαλία Κάτζου εμφανίζεται να την απειλεί ξεκάθαρα. Χαρακτηριστικά λέει: «Εδώ η πιάτσα είναι γαμήσι. Στο μεταξύ κάτω στη Συγγρού, έχουνε βρει λέει κάποιον, δε ξέρω ο οποίος λέει λαδώθηκε. Πήρε λεφτά.
Χαρακτηριστικά:


Χαρακτηριστικό ακόμη ένα απόσπασμα των διαλόγων:

Η εμπλοκή του Χρήστου Φράγκου
Στη συζήτηση που είχαν οι δυο δημοσιογράφοι, αναφέρεται και το όνομα του τρίτου κατηγορουμένου για εμπλοκή στο κύκλωμα εκβιαστών, Χρήστου Φράγκου. Όπως φαίνεται από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, ο δημοσιογράφος του sofokleousin, θα ετοιμάσει sites, τα οποία και θα χρησιμοποιηθούν από το κύκλωμα για να «ρουφήξουν» τη διαφήμιση.
Τα αποσπάσματα:

Τα τρία «πιστόλια» του Μουσσά
Όπως αναφέρεται στους διαλόγους που κατέγραψε η ΕΛ.ΑΣ, ο Παναγιώτης ΜΟυσσάς κάνει ακόμα μια φορά επίδειξη δύναμης στην Αμαλία Κάτζου «αποκαλύπτοντάς» της τα τρία «πιστόλια» του.
Ειδικότερα, ο Μουσσάς αναφέρεται στον Βασίλη Μπόνιο που είναι ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας kourdistoportokali, τον δημοσιογράφο Δημητρομανωλάκη από το «Πρώτο Θέμα» (σ.σ το οποίο έχει προβεί σε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος δεν εργάζεται στην εφημερίδα εδώ και δυο χρόνια) τον Παναγιώτη Μαυρίκο και τον Νίκο Καραμπάση, ιδιοκτήτη του i-reporter.gr και του press.com.gr.

«Δώσε λεφτά στον Φωτόπουλο»
Σε ακόμη έναν διάλογο που είχαν Μουσσάς και Κάτζου, ο πρώτος δηλώνει στη δεύτερη πως τον έχει «γαμήσει» ο Φωτόπουλος.
«Ρε μαλάκα, μ΄ έχει πάρει τέσσερα τηλέφωνα ο Φωτόπουλος, μ’ έχει γαμήσει».
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γιάννης Φωτόπουλος είναι ιδιοκτήτης του site sofokleous10.gr και του moneytimes.gr ενώ η Αμαλία Κάτζου εργαζόταν παλιά για εκείνον και παραιτήθηκε καθώς, όπως αναφέρει η ίδια, της χρωστούσε χρήματα.
Αναλυτικά:

Η δεύτερη συνάντηση
Η δεύτερη συνάντηση για το κύκλωμα έγινε στις 16 Φεβρουαρίου, πάλι στη μαρίνα του Φλοίσβου. Εκεί συναντήθηκαν η Αμαλία Κάτζου, ο Παναγιώτης Μουσσάς και ο Παναγιώτης Μαυρίκος. Στους αποκαλυπτικούς διαλόγους ο Παναγιώτης Μαυρίκος εμφανίζεται να έχει παράπονα γιατί η κυβέρνηση δεν τον λέει «θεό» της με όλα όσα έχει γράψει ανα διαστήματα υπέρ της.
Επίσης, όπως φαίνεται στους απομαγνητοφωνημένους διαλόγους, Μουσσάς, Μαυρίκος και Κάτζου μιλούν για ΔΕΗ και ΕΛΠΕ. Σεο τέλος του αποσπάσματος μάλιστα, ο Μουσσάς φαίνεται πως ανυπομονεί να ξεκινήσει τις «αλητείες»
Διαβάστε απόσπασμα:

Να κάνουμε 5 – 6 site να τελειώνουμε
Σε άλλο σημείο των απομαγνητοφωνημένων διαλόγων, Κάτζου και Μουσσάς μιλάνε για τα site - βιτρίνες που έχουν στόχο να φτιάξουν ώστε να απομυζούν διαφήμιση.
Χαρακτηριστικά:


Η στοχοποίηση της Κάτζου από τη ΝΔ

Ο «μπαζούκας» Μαυρίκος, τα sites, η «Εθνική» και ο Μητσοτάκης
Η τρίτη συνάντηση την οποία κατέγραψε το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της ΕΛ.ΑΣ έγινε την ίδια ημέρα το βράδυ. Δηλαδή στις 16 Φεβρουαρίου. Σε αυτήν, συμμετείχαν η Αμαλία Κάτζου, ο Παναγιώτης Μουσσάς και ο Χρήστος Φράγκου.
Ένας «αστείος» διάλογος, μέσα από τον οποίο φαίνεται η «δύναμη» που φέρεται να έχει ο εκδότης της Εφημερίδας «Ακρόπολη», Παναγιώτης Μαυρίκος, υπάρχει μεταξύ των απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών της συνάντησης.
Σε αυτό, ο Παναγιώτης Μαυρίκος χαρακτηρίζεται ως «μπαζούκας» αλλά και «σάικο».
Διαβάστε χαρακτηριστικά:

Ο διάλογος με τον Φράγκου για τα site είναι εξίσου χαρακτηριστικό παράδειγμα πως φέρεται να λειτουργούσε το κύκλωμα. Ο Φράγκου έβρισκε ονόματα, έβρισκε άτομα για να φτιάξουν τις επιχειρήσεις (sites), όμως φαίνεται πως δυσκολευόταν καθώς οι περισσότεροι άνθρωποί του ήταν «κόκκινοι». Δηλαδή, χρωστούσαν λεφτά.
Το απόσπασμα:

Το απόσπασμα του διαλόγου για την "Εθνική Τράπεζα" και τον Κυριάκο Μητσοτάκη