Η περίπωση Γεωργιάδη, oi αποκαλύψεις του Hotdoc και τα μαθήματα δημοσιογραφίας !

Θεωρούμε και άτοπο και άσκοπο  τον τρόπο με τον οποίο  ασκείται κριτική από δημοσιογράφους σε δημοσιογράφους για θέματα αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας . Λέξη άγνωστη στην Ελλάδα πλην εξαιρέσεων.
Τα καθεστωτικά έντυπα και δημοσιογράφοι... και κάποιοι δήθεν δεοντολολόγοι μπορούν να κάνουν θέμα μια μπαρούφα πχ ένος κρετίνου κρατικού υπαλλήλου οτι το FACEBOOK είναι άντρο παιδεραστών και πίσω κρύβεται ο ιδιοκτήτης του ...όταν έχουν μαύρα μεσάνυχτα από internet και θεοποιούν ένα μπαρουφολόγο που βρήκε αυτό το κόλπο να κάνει καριέρα.
Αντίθετα τους βρίσκουμε να λιθοβολούν όποιους δημοσιογράφους έκαναν κατά καιρούς και κάνουν  πραγματική αποκαλυπτική δημοσιογραφία.  Οπως και μεταξύ τους τσακώνονται μερικές φορές αυτοί οι δημοσιογράφοι για το ποιος είναι καλύτερος και ποιος είναι ανεξάρτητος.
Εμείς θα σταθούμε σε ένα μόνο ζήτημα ...στην αποκάλυψη σε κάτι που θα θαβόταν αν αυτός ο όποιος δημοσιογράφος δεν το αποκάλυπτε .
Εδώ μιλάμε για κλειδαρότρυπα ... όταν είχαμε την αποκάλυψη του σκανδάλου Κλίντον-Μόνικα
Και πάμε στα σοβαρότερα. Η υπόθεση Γεωργιάδη , όπως έχει το ρεπορτάζ είναι όχι εφεύρημα η μπαρούφα αλλά ένα γεγονός που έχει τακτοποιηθεί με τον τρόπο που έγινε.Και που είναι η μαγκιά του δημοσιογράφου. Οτι δεν το θάβει το αναδεικνύει.
Kαι πραγματικά όταν έχουμε να κάνουμε με άτομα εξουσίας τότε είναι διπλή μαγκιά να κάνεις σημαία ένα τέτοιο θέμα .
Και μάλιστα ένα θέμα που έρχεται από το παρελθόν και είχε θαφτεί. Εντάξει μπορεί να παίζουν ρόλο και οι συγκυρίες ( ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΑΓΙΑΖΕΙ ΤΑ ΜΕΣΑ- ΓΙΑ ΜΑΣ ΜΕΤΡΑΕΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΔΗΛ.Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ)  αλλά ότι έχει παρελθόν έχει και μέλλον.
Για θυμηθείτε ...τι έλεγαν για τον Τριανταφυλλόπουλο όταν είχε βγάλει ένα ψιλοπικάντικο θέμα με το μοναστήρι στα Κύθηρα . Αυτό το έστω εκείνη την εποχή γλαφυρό θεματάκι με τον άγνωστο τότε Γιοσάκη ...θα είχε συνέχεια όταν ο τότε πρωταγωνιστής θα  βρισκόταν μετά από χρόνια  να καθοδηγεί ένα παραδικαστικό κύκλωμα.
Μην σας πούμε για μια σειρά άλλα θέματα ...όπου μικροί πρωταγωνιστές τέτοιων θεμάτων τους ξαναβρίσκουμε μετά να είναι πρωταγωνιστές σε μεγάλες υποθέσεις σκανδάλων.
 Και στην πλειονότητα τέτοια θέματα δικαίωσαν στην πορεία αυτούς που τα αποκάλυψαν.