Όταν ο Βρούτσης της ΝΔ είπε με κυνισμό στους αγρότες «όποιος ζήσει, έζησε» (ΒΙΝΤΕΟ)

Τ
ι μας νοιάζει, όποιος ζήσει έζησε» είχε πει ο κ. Γ. Βρούτσης στους αγρότες, όπως αποκάλυψε ο εκπρόσωπος του μπλόκου της Νίκαιας Κώστας Τζέλας χθες στην εκπομπή στον Ενικό. Μια φράση που δείχνει τον απόλυτο κυνισμό με τον οποίο η Ν.Δ. αντιμετώπιζε τις κοινωνικές ομάδες και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τους αγώνες των οποίων σήμερα υποτίθεται ότι υποστηρίζει προφανώς στα πλαίσια ενός ένθερμου αντιπολιτευτικού οίστρου.

Παρόλο που ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Γιάννης Βρούτσης έλεγε «δεν λέτε αλήθεια» αναγκάστηκε τελικά να παραδεχθεί ότι «η δημοσιονομική προσαρμογή ήταν αναγκαία» και ότι «μέσα από το δημοσιονομικό εξορθολογισμό μπήκε σε ένα δρόμο ανάπτυξης και νοικοκυρέματος». Τα αποτελέσματα «του νοικοκυρέματος» όλοι φυσικά γνωρίζουμε. Ο κ. Τζέλας επέμενε:  «Από τα 65 στα 67 ποιος το ψήφισε;» «εσείς δεν ψηφίσατε το Μνημόνιο;» και «την αγροτική τράπεζα εσείς την πουλήσατε».

Ο κ. Βρούτσης καμαρώνοντας για την πρώτη αναλογιστική μελέτη που έλεγε ότι το «σύστημα ήταν βιώσιμο» με στοιχεία όμως του 2011 όπως απέδειξε ο υφυπουργός. Παραδέχθηκε επίσης ότι «δεν υπήρχαν στοιχεία για το ασφαλιστικό» ξεχνώντας ότι η Ν.Δ. έχει σοβαρές ευθύνης λόγω της συμμετοχής της στην διακυβέρνηση της χώρας όλα αυτά τα χρόνια και για αυτό.

«Πήγατε σε λογικές που είχαν την αντίληψη της επανάστασης» «δεν υπήρχε ανάγκη για καμία αλλαγή στο ασφαλιστικό» «φέρατε το σκοταδισμό» ήταν η συνεισφορά του στο χθεσινό τραπέζι τηλεοπτικού διαλόγου ενώ όταν ευθέως ρωτήθηκε από για την πρόταση της Ν.Δ. δεν θέλησε να την αποκαλύψει παραπέμποντας στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή με το «επιχείρημα» όταν δεν θέλει να προτρέξει του αρχηγού της Ν.Δ.

11 διαδοχικές μειώσεις στις συντάξεις και 4.5 δισ λογαριασμό στο ΣΤΕ είχε η πολιτική της Ν.Δ.

«11 μειώσεις διαδοχικές με το νόμο 3863, το ΣΤΕ έκρινε το νόμο αντισυνταγματικό γιατί δεν υπήρχε αναλογιστική μελέτη να το τεκμηριώνει» ανταπάντησε ο κ. Πετρόπουλος υπενθυμίζοντας τις συνέπειες της πολιτικής της Ν.Δ.

«4,5 δισ. ο λογαριασμός στο ΣΤΕ που δημιουργήθηκε από την δική σας κυβέρνηση και πρέπει να πληρώσουμε, επειδή δεν υπήρχαν αναλογιστικές μελέτες, ο 3863 ήταν νόμος φάντασμα που δεν εφαρμόστηκε ποτέ, στηρίχθηκε σε δεδομένα ταμειακά πλεόνασμα το 2011, ανεργία 12% και έχουμε 25,5».

Απαντώντας ο υφυπουργός για το σύστημα Ήλιος για το οποίο λίγο πριν ο μιλούσε ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι:
«Εμφάνιζε χωρίς τις μειώσεις που υπάρχουν, μια σύνταξη φάντασμα 1.400 ευρώ η μέση σύνταξη τη στιγμή που έχει κατέβει στα 900, αυτή η πλασματική εικόνα η μαγική του κ. Βρούτση στο Ήλιος υπήρχε πράγματι, επειδή ήταν ψεύτικο καταργήσαμε αυτή την ψευτιά για να φτιάξουμε με πραγματικά στοιχεία το Ήλιος και το φτιάχνουμε»
Κορυφαία στιγμή της χθεσινής αντιπαράθεσης ήταν όταν ο κ. Βρούτσης εξοργίστηκε με την εισαγωγή της «ταξικότητας» στο ασφαλιστικό σύστημα, κάτι φυσικά, πρωτάκουστο για το νεφιλελευθερισμό. Κατηγόρησε μεταξύ άλλων την κυβέρνηση για προνοιακού τύπου επιδοματική πολιτική στο ασφαλιστικό και τόλμησε να αναφέρει το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα ως σημαντική κοινωνική παρέμβαση της Ν.Δ. Να σημειωθεί ότι το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα αφορούσε μόνο 15 δήμους της χώρας και είχε πιλοτική και περιορισμένη εφαρμογή.

Ενώ σαφώς δυναμιτίζοντας το κλίμα εκμεταλλευόμενος τις αντιδράσεις των αγροτών στο νέο ασφαλιστικό υποστήριξε ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου είπε τους αγρότες "φοροφυγάδες" κάτι που απέχει πολύ από την δήλωσή του υπουργού ότι "υπάρχει φοροδιαφυγή στους αγρότες".

Απάντηση έδωσε από την ΕΡΤ και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος μιλώντας το πρωί για την πολιτική της συγκυβέρνησης Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ και τα αποτελέσματά της στην οικονομία και τη χώρα και υποστηρίζοντας ότι "με 25% μείωση στο ΑΕΠ, 28% ανεργία και 33% φτώχεια είναι προφανές ότι έχεις εργασία και οικονομία να τροφοδοτήσεις το ασφαλιστικό, αυτή η πολιτική έχει την υπογραφή της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ".

Δείτε τα ΒΙΝΤΕΟ - πηγή: avgi.gr