Καλοκαιρινά Χριστούγεννα ...πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ - ΙΙ
Πολύ καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν στη χώρα μας και τις πρώτες ημέρες μετά τα Χριστουγέννα με λίγες κατά κανόνα νεφώσεις, ενώ οι πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα υποχωρήσουν λίγο και οι βόρειοι άνεμοι πρόσκαιρα θα ενισχυθούν.

Νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ οι ατμοσφαιρικές συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για το σχηματισμό τοπικά πυκνών ομιχλών, ενώ στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά τμήματα, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδα θα εκδηλωθεί παγετός.
Ανήμερα τα Χριστούγεννα (Παρασκευή 25/12) και το Σάββατο 26/12 αναμένεται να αναπτυχθούν κατά τόπους νεφώσεις και οι θερμοκρασίες θα υποχωρήσουν σταδιακά κατά 4 με 5 βαθμούς. Παράλληλα, το Σάββατο 26/12 οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα ενισχυθούν στα επίπεδα των 7 μποφόρ.
Την Κυριακή 27/12 και τη Δευτέρα 28/12, με εξαίρεση τους ανέμους που θα παρουσιάσουν εκ νέου εξασθένηση, δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή του καιρού.
Λεπτομερέστερες προγνώσεις δίνονται στις προγνώσεις πόλεων και θαλασσών, στους ιστιοπλοϊκούς χάρτες και στους χάρτες κυματισμού, καθώς και στο διαδραστικό χάρτη Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.