Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Armada Collective: Ποιοι είναι οι χάκερ που επιτέθηκαν στις ελληνικές τράπεζες

Μια ομάδα χάκερ με το όνομα Armada Collective φαίνεται να επικοινώνησε με ελληνικές τράπεζες, απειλώντας τες πως θα "ρίξει" το online τους σύστημα σε περίπτωση που δεν τους καταβληθούν λύτρα σε bitcoin
. Οι χάκερ αυτοί δεν είναι άγνωστοι στη διεθνή κοινότητα και φαίνεται πως έχουν πραγματοποιήσει δεκάδες τέτοιες επιθέσεις στο παρελθόν με πιο γνωστή εκείνη ενάντια στον server που εξυπηρετούσε την ηλεκτρονική αλληλογραφία επιστημόνων που εργάζονται στο CERN, αλλά και εναντίον τεσσάρων ταϋλανδέζικων τραπεζών. Η ομάδα ζητά λύτρα σε bitcoin, έτσι ώστε να αποφύγει κάθε στοιχείο που μπορεί να οδηγήσει τις αρχές στα ίχνη της, ενώ όπως αναφέρει, η πληρωμή σε "εικονικά" χρήματα δεν μπορεί να εντοπιστεί προφυλάσσοντας και τους επιχειρηματίες που αποφασίζουν να ενδώσουν στον εκβιασμό.

Τι είναι η Ddos επίθεση;

Η κυβερνο-συμμορία φροντίζει να χτυπά τα θύματά της με τη μέθοδο DDoS (Distributed Denial of Service attack), η οποία έχει στόχο να καταστήσει μη προσβάσιμη την υπηρεσία για τους χρήστες. Στην ουσία οι χάκερ φροντίζουν ένας σέρβερ ή μια υπηρεσία να δεχτεί ταυτόχρονα μεγάλο όγκο αιτημάτων, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να τα εξυπηρετήσει και έτσι να καταρρέει ή να παρουσιάζει μεγάλη καθυστέρηση στους χρήστες.

ADVERTISEMENT
Η επίθεση γίνεται με αποστολή χιλιάδων κακόβουλων λογισμικών από ισάριθμες μοναδικές IP. Οι επιθέσεις αυτές έχουν ως κύριους στόχους ιστοσελίδες και υπηρεσίες που εξυπηρετούνται από μεγάλους servers, όπως τραπεζών, θύρες ηλεκτρονικών πληρωμών, αν και πολλές επιθέσεις έχουν ως κίνητρο την εκδίκηση ή τη διαμαρτυρία. Οι επιθέσεις τέτοιου τύπου παρουσιάζουν έξαρση, με τις στατιστικές να δείχνουν αύξηση πέραν του 130% για το τρέχον έτος, σε σχέση με το 2014.
Αυτού του είδους οι επιθέσεις δεν απειλούν θεωρητικά τα δεδομένα των χρηστών, αφού δεν εισβάλει κανείς στο σύστημα, ούτε και αποκτά πρόσβαση στη βάση δεδομένων του server. Ο μόνος σκοπός τους είναι να υπερφορτώσουν το σύστημα και να το "ρίξουν", κάτι που προκαλεί "πονοκέφαλο" στους στόχους της επίθεσης αφού οι πελάτες τους δεν μπορούν να εξακολουθήσουν τις συναλλαγές.

Η επίθεση στον server του CERN

Στις αρχές του μήνα τουλάχιστον τέσσερις μεγάλοι πάροχοι ηλεκτρονικών διευθύνσεων "έπεσαν" μετά από επίθεση Ddos, έπειτα από βροχή δεδομένων με κακόβουλο λογισμικό. Όλες οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν από την εν λόγω ομάδα. Οι Armada Collective μάλιστα φαίνεται πως κατόρθωσαν να πετύχουν το σκοπό τους σε μία από τις περιπτώσεις. Η ProtonMail, μια υπηρεσία-stratup κωδικοποιημένης ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του ευρωπαϊκού επιστημονικού κέντρου πυρηνικών μελετών CERN, έπεσε θύμα των Armanda Collective, με τους ιθύνοντες να πληρώνουν 15 Bitcoin (ήτοι 6000 δολάρια) στους χάκερ. Το ανησυχητικό με τη συγκεκριμένη περίπτωση είναι πως οι εκβιαστές εξακολούθησαν τους εκβιασμούς, ακόμη και μετά την πληρωμή του αντιτίμου.

 http://news247.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η "παναγία η αρουραία" ... του Βερύκιου και οι νοσταλγοί της συμμορίας κατασκευαστών ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Έγραψε η ανάρτηση του Βερύκιου για τον Καρτερό και την "παναγία την αρουραία" και κάποιοι νοσταλγοί της συμμορίας κατασκευής ηλεκτρονικού εγκλήματος με τις γνωστές απατεωνιές τύπου Παστίτσιου και άλλων μυθευμάτων που πουλούσαν τσόντα να γίνουν διάσημοι κεντράροντας στους  ανώμαλους χρήστες που έστελναν διεθνείς διωκτικές και δεν είχαν κάμια με νόμιμες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, βγήκαν δήθεν να τον κατηγορούν για προσβολή θρησκευτικού συμβόλου ! Ρε που τα πουλάτε αυτά ....παλιά τα κόλπα και τελειωμένα μαζί με αυτούς τους απατεωνίσκους !
Δειτε την ανάρτηση Βερύκιου

Διαβάζω πύρινα Αυγουστιάτικα άρθρα κατά Καρτερού & Μαξίμου από την Αγία ...Αρουραία , προφανώς γραμμένα στον ιδιόκτητο δρυμό που απόκτησε με την βοήθεια εθνικού εργολάβου...
Χιλιες φορες με τον «φευγάτο» Καρτερό παρα με την φιλάργυρη αρουραία... — Δήμος Βερύκιος (@DimosVerikios) 19 Αυγούστου 2018

Να ποιο είναι το κολέγιο Αθηνών ! Είναι κάτι σαν το Nammos και το IslandΠρώην διευθυντής αποκαλύπτει. Λειτουργούν με την λογική «αυτά τα μαγαζιά εμεις τα φτιάξαμε»!

Με ανάρτησή του ο κωστής Κοντογιάννης, πρώην Διευθυντής του Κολεγίου Αθηνών, καταγγέλλει πελατειακό καθεστώς διαχρονικα στο εν λόγω εκπαιδευτικό ίδρυμα από την οικογένεια Σαμαρά και κάνει λόγο για ρουσφέτια και παρεμβάσεις. Επίσης αναφέρεται στην απόλυση της Φώφης Μπουλούτα την οποία χαρακτηρίζει στημένη και καταλήγει απευθυνόμενος στον πρώην πρωθυπουργό, ότι «τόσο εσυ όσο και το κόμμα σου τολμάτε και μιλάτε για αριστεία, ευτελιζοντας τη λέξη και το νόημα της. Λες και μπορούμε να αγνοήσουμε το ποσό βαθιά αγράμματος και βάρβαρος πρέπει να είναι καποιος για να λειτουργεί όπως εσυ και ο σμπιρος σου, στη συγκεκριμένη περίπτωση.» Η ανάρτηση του Κωστή Κοντογιάννη Πόσο παραδοσιακός!!! Αντώνη μου κανενας δε θέλει να εξοντώσει κανέναν. Ο γιοκας σου δεν είναι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που καταλαμβάνει όλο το χώρο που του αφήνουν. Η συμπεριφορά περιγράφεται ως «Φαινόμενο του αερίου». Στο σχολείο που προεδρεύει ο θείος του με διαρκή ρουσφέτια, με τη λογική «αυτά τα μαγαζιά εμεις τα φτιάξαμε», με …

Αυτός είναι ο καθηγητής "φακελάκης" που ήθελε σεξ και χρήμα να περνάει τις φοιτήτριες στα μαθήματα στα ΤΕΙ Σερρών (φωτογραφίες)

Στη δημοσιότητα δόθηκαν το απόγευμα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σερρών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τόσο του καθηγητή από τις Σέρρες που συνελήφθη με την κατηγορία ότι ζητούσε ανταλλάγματα από τους φοιτητές του, όσο και οι δύο φερόμενοι ως συνεργοί του.


Οι άνθρωποι αυτοί, είναι από συγκεκριμένο φροντιστήριο των Σερρών, στο οποίο ο καθηγητής, φέρεται να έστελνε τους φοιτητές του. Και οι τρεις, συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018, μετά από «βροχή» καταγγελιών. Πρόκειται για τους: Α) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΔΗ Κλεάνθη του Νικολάου και της Ελένης, ο οποίος γεννήθηκε την 11-11-1958 στη Θεσσαλονίκη. Β) ΜΟΚΚΑ Γεώργιο του Αποστόλου και της Ζωής, ο οποίος γεννήθηκε την 29-07-1959 στο Νέο Πετρίτσι Σερρών. Γ) ΜΗΛΟΦΤΣΗ Ευαγγελία του Ηλία και της Ιωάννας, η οποία γεννήθηκε την 11-12-1968 στο Νέο Πετρίτσι Σερρών Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας 6 μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του…